Alumneille

Pläy äpy, Luontoäpy, Shekki-Äpy, Tupla-Äpy ja Julkku

Mitä olisikaan wappu ilman Äpyä tai Julkkua? Vuorovuosina ilmestyvät wappulehdet ovat oleellinen osa opiskelijoiden kevään suurinta juhlaa.
Kuvassa neliön muotoinen Äpy-lehti, kuohuviinilasi ja lasinalusia.

Suomen Äpy-lehtien Liitto ry:n julkaisema Äpy on Suomen vanhin wappulehti. Äpyä alettiin tehdä opiskelijavoimin vuonna 1948, jolloin tavoitteena oli hankkia varoja Otaniemen Teekkarikylää varten. Nimi on väännös Apu-lehdestä, jota myymällä työttömät tuohon aikaan hankkivat lisäansioita.

Äpy ja sen rinnalle vuonna 1978 perustettu Julkku ilmestyvät vuorovuosina: parittomina vuosina wappua hauskuuttaa Äpy, parillisina Julkku. Sisältö on taattua teekkarihuumoria, joka elää maailman muutosten mukana.

Ei mitä tahansa lehtiä

Äpy on tullut tunnetuksi ainutlaatuisista konsepteistaan. Se on ilmestynyt esimerkiksi kahden pelikorttipakan muodostamana Tupla-Äpynä. Mustalaatikkoäpyn ideana olivat lasinaluset. Äpyfoni oli samaan aikaan lehti, äänilevy ja levysoitin. UniikkiÄpyn jokainen myyntikappale oli sisällöltään erilainen ja Äpysillis-julkaisu oli pakattu sillipurkkiin.

Julkkua toimittaa laaja katras erilaisia aaltolaisia ja lehteä kustantaa Teekkarikulttuurin Tuki ry. Lehti ilahduttaa ja jopa suorastaan huvittaa älykkään huumorin ystäviä. Sen myyntituotoilla tuetaan teekkarihenkisiä tempauksia, tapahtumia ja projekteja. Tukea ovat saaneet myös muun muassa teekkarisaunat, kiltahuoneet ja historiikit. Eräässä ikimuistoisessa Julkku-lehden toimikunnan tempauksessa lehti lähetettiin itse rakennetulla luotaimella 30 metrin korkeuteen. Muutaman tunnin kuluttua Julkku laskeutui Maahan.

Kuvassa Äpy-postia, lasinalusia ja lasillinen kuohuviiniä.
  • 1 Current Intro
  • 2 Details
  • 3 Complete

Alumni, tule kotiin!

Liity alumniyhteisöön jättämällä meille yhteystietosi. Muistellaan yhdessä mennyttä ja juhlitaan tulevaa.

Kuvassa punaiset ja siniset teekkarihaalarit.

Onko haalari vielä tallella?

Opiskelijahaalarit tuovat mieleen vapun, opiskelijajärjestöt ja teekkaritempaukset. Jokainen haalarinkäyttäjä tietää, mitä tarkoittaa lahkeenvaihto tai miten tärkeää haalarin tuunaaminen on.

Alumneille
Kuvassa teekkarilakki Aalto-logon päällä.

Muistatko vielä Wapun kun sinusta tuli teekkari?

Wappu on teekkarijuhlista suurin ja komein. Wapunvieton perinteitä kunnioitetaan huolella aina fuksien lakitusta, wappuriehan julistusta ja Mantan lakitusta myöten. Ja sillikset katetaan Kaivopuiston Ullanlinnanmäelle.

Alumneille
Kuvassa lautasellinen spagettia ja kastiketta.

Täffän spagetti sedan 1966

Aalto-yliopiston ruotsinkielisen osakunnan opiskelijaravintola Täffä on tarjoillut legendaarista keskiviikon spagettilounasta jo yli puoli vuosisataa.

Alumneille
Wäinö Aaltonen: Paavo Nurmi, 1950-luvun alku

Paavo Nurmi nousi merestä vuonna 1961

Suomalaiset teekkarit tekivät 60-luvulla kaikkien aikojen kuningasjäynän, joka on yhä vertaansa vailla.

Alumneille
Kuvassa iso valkoinen A-kirjain.

Testaa kuinka aaltolainen olet!

Mitä muistoja mieleesi herää kun kuulet sanat Täffä, Maskerad tai Mursujaiset? Tee testi, muistele menneitä ja ota selvää, kuinka aaltolainen olet.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu