Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö

Tukisäätiö jakaa apurahoja tekniikan alan opinnäytteisiin Aalto-yliopiston tekniikan korkeakouluissa (CHEM, ELEC, ENG, SCI) ja Arkkitehtuurin laitoksella (ARTS) ympäri vuoden. Lisäksi kerran vuodessa jaetaan tutkimusapurahoja säätiön oman omaisuuden tuotosta. Säätiö ottaa yrityksiltä ja yhteisöiltä vastaan lahjoituksia eri tekniikan aloille.

Aalto University / Department of Energy Technology / photographer: Adolfo Vera

Miten toimitaan?

Yritys tai yhteisö voi tehdä säätiölle lahjoituksen tietyn alan tukemiseen. Lahjoittaja toimittaa lahjakirjan säätiölle ja maksaa lahjoitussumman. Säätiö suuntaa lahjoituksen lahjoittajan haluamalle tekniikan alalle: lahjoituksesta 80% ohjataan opinnäyteapurahaksi, 10% professorin opinalalle ja 10% säätiön hallintoon. Opiskelija tekee apurahahakemuksen, joiden jakopäätöksiä säätiö tekee kerran kuukaudessa.

Mitä hyötyä tästä on?

Lahjoittajalle kevyt ja edullinen tapa osallistua tutkimukseen: Lahjoitus on verovähennyskelpoinen yrityksen omassa verotuksessa. Apurahansaaja ei tule työsuhteeseen yrityksessä, joten työnantajamaksuja ei tarvitse maksaa. Myös yksityishenkilö voi tehdä lahjoituksia -- katso lisätiedot tämän sivun alaosasta.

Opiskelijalle vaihtoehtoinen tapa saada rahoitusta: Saat kokemusta ja pääset näyttämään kykysi. Immateriaalioikeudet (IPR) säilyvät sinulla itselläsi, myös tietokoneohjelmista, ellei toisin sovita. Apuraha on sinulle verovapaata tuloa valtion taiteilija-apurahaan (26 269,46 euroa vuonna 2024) asti. Tarkempia ohjeita saat tältä sivulta.

Professorin opinalalle kertyy rahoitusta. Lahjoitus mahdollistaa vahvemman opinnäyteohjauksen. Yliopisto ei peri lahjoituksesta sivukuluja.

Aalto-yliopistolle syntyy kontakteja ja yhteistyötä yritysten kanssa. Päästään tekemään opinnäytteitä, joilla on merkitystä yrityksille.

Kokousajat

Heinäkuussa ei ole kokousta, ja toimisto on suljettu koko heinäkuun. Työvaliokunnan kokouspäivät syyskaudella 2024 ovat:

27.8.2024

25.9.2024

29.10.2024

26.11.2024

13.12.2024

Hakemukset on toimitettava toimistoon viimeistään viikkoa ennen kokousta.

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiön yhteystiedot

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö, c/o Annakaija Halonen, Otakaari 1, Huone Y188a, 02150 Espoo, [email protected], puh. 050 400 9988

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiön lomakkeet

Tukisäätiö myöntää apurahoja diplomi- ja lisensiaattitöihin ja väitöskirjoihin Aalto-yliopiston tekniikan korkeakouluissa (CHEM, ELEC, ENG, SCI) ja Arkkitehtuurin laitoksella (ARTS). Apurahoja myönnetään tukisäätiön saamien lahjoitusten turvin.

Lue lisää

Apurahat tukisäätiön omaisuuden tuotosta

Tukisäätiön omista rahastoista myönnetään apurahoja kaikkien tekniikan alojen jatko-opintoihin kerran vuodessa. Haku on avoin Aalto-yliopiston tekniikan alojen (CHEM, ELEC, ENG, SCI ja Arkkitehtuurin laitos) jatko-opiskelijoille.

Lue lisää
Aalto University / School of Engineering / Mechatronics

Yksityishenkilöiden lahjoitukset Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiölle

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö sr ottaa vastaan testamenttilahjoituksia tai merkkipäivä- ja muistokeräyksiä myös yksityishenkilöiltä. Lahjoittamalla tukisäätiölle lahjoittaja pääsee tukemaan teknillistä tutkimusta ja saa halutessaan näkyvyyttä omalle nimelleen.

Lisätietoa tukisäätiöstä

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö on suomalaisen teollisuuden vuonna 1979 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on Aalto-yliopistossa suoritettavan teknistieteellisen tutkimuksen tukeminen ja siihen liittyvän opetustoiminnan edistäminen.

Foundation for Aalto University Science and Technology
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: