Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Tietotekniikka

Opit ohjelmointia ja muita tietojenkäsittelyn menetelmiä, joita voit soveltaa oman alasi tehtävissä. Nykyisin lähes kaikki uudet palvelut ja tuotteet perustuvat tietotekniikan soveltamiseen.
Students in front of a computer

Tietotekniikan sivuaineessa opit ohjelmointia ja muita tietojenkäsittelyn menetelmiä, joita voit soveltaa oman alasi tehtävissä. Nykyisin lähes kaikki uudet palvelut ja tuotteet perustuvat tietotekniikan soveltamiseen, joten sivuaine on hyödyllinen kenelle tahansa Aallon opiskelijalle. Useimpia tietotekniikan opintoja voit suorittaa myös yksittäisinä kursseina.

Sivuaineen pakollisissa kursseissa on valittavana kaksi opintopolkua. Aloittelijan opintopolku tarjoaa rauhallisemman johdatuksen ohjelmointiin ja tietotekniikan käsitteisiin. Vaativampi opintopolku sopii kaikille haasteita kaipaaville opiskelijoille aiemmasta ohjelmointikokemuksesta tai sen puutteesta riippumatta. Sivuaineeseen voi perustellusta syystä sisällyttää molempien opintopolkujen kursseja, mutta opiskelijan on huolehdittava, että hänellä on riittävät esitiedot kullekin kurssille. Huomaa erityisesti, että vaativan opintopolun pakolliset kurssit suoritetaan luetellussa järjestyksessä esitietovaatimusten takia. Perustieteiden korkeakoulun kandidaattiohjelman opiskelijoiden tulee suorittaa vaativampi opintopolku.

Osa sivuaineen valinnaisista kursseista on melko vaativia, joten kurssikohtaiset esitietovaatimukset on syytä tarkistaa.

Sivuaineen laajuus on 20-25 op. Sivuaineen rakenne on nähtävillä Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille suunnatulla sivustolla.

Helpomman polun kursseista on tarjolla ainakin seuraavat kurssit:

(pakolliset 15 op)
CS-A1111     Ohjelmoinnin peruskurssi Y1, 5 op  syksy ja kesä
CS-A1121     Ohjelmoinnin peruskurssi Y2, 5 op  kevät
CS-A1141     Tietorakenteet ja algoritmit Y, 5 op  syksy 
(valinnaisista 10 op)
CS-A1150   Tietokannat (suositellaan), 5 op, kevät
ELEC‐C7241 Tietokoneverkot, 5 op, kevät
ELEC-A7100 Basic Course in C programming, 5 op, kevät ja kesä
CS-C3150     Software Engineering, 5 op syksy ja kevät
CS-C3100     Computer Graphics, 5 op, syksy
CS-C3240     Machine Learning D, 5 op, kevät
CS-C3130     Information Security, 5 op, syksy

Kursseilla saattaa olla esitietovaatimuksia.

Opiskelijat ilmoittautuvat sivuaineen kursseille FITech verkostoyliopiston kautta kurssi kerrallaan. Kuvaukset löytyvät kurssivalikosta:
Kurssivalikko

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: