Aalto-yliopiston avoin yliopisto

Aalto-identiteetti ja -käyttäjätunnus, opiskelujärjestelmät ja opiskelijatiedotus

Opiskelijat katsovat tietokonetta

Aalto-identiteetti ja -käyttäjätunnus

Avoimen yliopiston opiskelijat, joilla on voimassaoleva opinto-oikeus, saavat digitaalisen Aalto-identiteetin ja voivat aktivoida Aalto-käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen käyttöönotto on mahdollista aikaisintaan vuorokauden kuluttua kurssi-ilmoittautumisesta.

Saat sähköpostin IT-palveluilta (IT luvat), minkä jälkeen Aalto-käyttäjätunnuksen voi aktivoida verkkopankkitunnusten tai HST-kortin avulla. Jos et voi käyttää mainittuja tunnistautumistapoja, voit aktivoida identiteettisi ja tunnuksesi ilman vahvaa tunnistautumista sähköpostissa annetun rekisteröintilinkin kautta. Jos sähköinen aktivointi ei onnistu, käyttäjätunnuksen voi hankkia myös käymällä IT-palvelupisteessä.

Ohjeet aktivointiin: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/aalto-kayttajatunnuksen-aktivointi

Jos sinulla on jo voimassa oleva opinto-oikeus ja Aalto-identiteetti, voit uusia salasanasi osoitteessa https://salasana.aalto.fi/ verkkopankkitunnusten tai HST-kortin avulla.

Aalto-identiteetti ja -käyttäjätunnus ovat voimassa opinto-oikeuden ajan.

Tunnuksen aktivoituasi saat käyttöösi.

 • MyCourses-oppimisympäristön työtilat (aivan kaikilla kursseilla ei välttämättä käytetä MyCourses-työtiloja, tällöin kurssin opettaja informoi mitä järjestelmää kurssin opiskelussa käytetään). Tietosi siirtyvät kurssin MyCourses-sivulle vuorokausi Aalto-identiteetin ja -käyttäjätunnuksen käyttöönoton jälkeen. Sinun on kirjauduttava MyCoursesiin Aalto-käyttäjätunnuksella, jotta saat kurssisivusi käyttöön. Kirjautumisessa ei voi käyttää Haka-tunnusta. Mahdollisuuksien mukaan aktivoithan Aalto-tunnuksesi ja varmistathan pääsysi MyCourses-sivuille hyvissä ajoin ennen kurssin alkamispäivää.
 • WebOodi-opiskelijarekisterissä olevat tiedot opinnoistasi ja suorituksistasi. Sieltä löydät myös opiskelijanumerosi, voit tarkistaa opinto-oikeutesi keston ja tilata sähköisen opintosuoritusotteen. Tekniikan alan kursseilla voidaan WebOodia käyttää mm. harjoitusryhmiin ilmoittautumisessa.
 • Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen sähköisiä aineistoja myös etäkäyttönä
 • kursseilla tarvittavia ohjelmistoja kotikoneellesi download.aalto.fi - palvelusta
 • Aalto-yliopiston opiskelijakäytössä olevat tietokoneet

Muita opiskeluun liittyviä tietojärjestelmiä

 • Aimo-palvelussa ilmoittaudutaan avoimen yliopiston kursseille ja tentteihin. Aimossa voi myös ylläpitää omia yhteystietoja sekä tarkastella aikaisempia ilmoittautumisia. Käytä kirjautumiseen Aimo-käyttäjätunnusta, jonka rekisteröit ensimmäisellä kerralla Aimoon kirjautuessasi.
 • Into on Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoiden sivusto, josta avoimen yliopiston opiskelijat voivat katsoa tietoja etenkin tutkintorakenteisiin ja kokonaisuuksiin liittyen. Intoa voi selata ilman Aalto-kirjautumista.
 • Microsoft Teams on kätevä yhteistyötyökalu. Teams on kaikkien Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytettävissä. Aallossa toimii sekä selainversio että työpöytäsovellus, ja puhelimeen on myös saatavilla mobiilisovellus.
 • Zoom tarjoaa viestintäohjelmiston, joka yhdistää videoneuvottelut, online-kokoukset, chatin ja mobiiliyhteistyön. Zoom on saatavana Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Opiskelijatiedotus

Avoimen yliopiston toimistosta otetaan yhteyttä opiskelijoihin sähköpostitse tai puhelimitse etenkin kiireellisissä tapauksissa (tuntien peruutukset, muutokset tms.). Muista päivittää ajantasaiset yhteystietosi avoimen yliopiston Aimo-palveluun, jota kautta tiedot siirtyvät Oodi-opiskelijarekisteriin.

Avoimen yliopiston opiskelijalle annetaan Aalto-sähköpostiosoite vain sitä pyydettäessä. Aalto-sähköpostiosoitteen muoto on [email protected], ja sen voi pyytää käymällä henkilökohtaisesti Aalto-yliopiston IT-palvelupisteessä. Henkilöllisyys varmistetaan paikan päällä. Voit ohjata Aalto-sähköpostisi haluamaasi Aalto-yliopiston ulkopuoleiseen sähköpostiosoitteeseen, lisätietoja löydät täältä. Huom. Aalto-sähköpostiosoite on aktiivinen vain opinto-oikeuden voimassaolon ajan. Opiskelijalla voi olla vain yksi sähköpostiosoite opiskelijarekisterissä. 

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu