Uutiset

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa puhui neljännen Aalto International Talent -ohjelman osallistujille vaikuttamisen ja yrittäjämäisen asenteen merkityksestä.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure

Aalto-yliopiston alumni Risto Siilasmaa, Nokian ja Elisan entinen puheenjohtaja, yritysten F-Secure ja WithSecure perustaja, kannustaa Aalto International Talent -ohjelman osallistujia löytämään keinoja, joilla he voivat vaikuttaa maailmaan ympärillään.

Siilasmaa itse valmistui tuotantotalouden maisteriksi Teknillisestä korkeakoulusta luodessaan uraa yhtenä Suomen merkittävimmistä yrittäjistä. Hän on perustanut useita yrityksiä, toiminut aktiivisena riskipääomasijoittajana ja tukenut osakesalkkuunsa kuuluvien yhtiöiden toimitusjohtajia työssään.

Siilasmaa puhui opiskelijoille vaikuttamisen tärkeydestä, joka on linjassa Aalto International Talent -ohjelman pääteemojen kanssa. Hän kertoi myös vinkkejään siitä, kuinka voi maksimoida oman kykynsä vaikuttaa maailmaan, jos omaa yrittäjämäisen asenteen ja hyvän todellisuudentajun.

Yrittäjyys ei ole sitä mitä teen, vaan sitä, kuka olen.

Risto Siilasmaa

Siilasmaan mukaan kuka tahansa voi olla yrittäjä, jos asenne on oikeanlainen.

”Tärkeintä on tarkastella ympärilläsi olevaa maailmaa ja ottaa vastuuta ongelmista, joita havaitset ympärilläsi, jotta voit pyrkiä löytämään ratkaisuja niihin.”

Hän nostaa ilmastonmuutoksen yhdeksi merkittävimmistä ajankohtaisista haasteista, jonka ratkaisemiseksi voimme kaikki tehdä jotain.

”Vaikkei ongelma itsessään olisi kenenkään yksittäisen ihmisen vastuulla, on vastuun ottaminen avainasemassa ratkaisujen löytämiseen sekä uusien, todella menestyvien uusien yritysten syntymiseen, joilla voi olla suuri merkitys näiden ongelmien ratkaisemisessa.”

Yrittäjämäisen asenteen lisäksi Siilasmaa korostaa, kuinka tärkeää on ymmärtää todellisuutta sekä pystyä omaksumaan ja yhdistelemään tietoa eri datalähteistä. Kun tarkastelee kriittisesti sekä omia onnistumisiaan että erehdyksiään – jopa aivan arkipäivän tilanteissa – on mahdollista välttää tulevia virheitä.

”Minun mielestäni ihanteellinen yrittäjä on ihminen, joka kohtaa todellisuuden ja tarttuu toimeen.”

Siilasmaa päättää vierailunsa toivottamalla kaikille osallistujille onnea ohjelman parissa.

”Kiitos, että olette päättäneet tulla Suomeen. Toivottavasti törmään teihin joskus jossain ja saan kuulla, kuinka teillä on mennyt!”

man and a woman working together with a laptop

Mikä on Aalto International Talent ‑ohjelma?

Aalto International Talent -ohjelma on Aalto-yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden ja tulevaisuuden osaajia etsivien suomalaisyritysten vuosittainen ryhmämentorointiohjelma. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden avoimeen vuoropuheluun ja molempia osapuolia hyödyttäviin oppimiskokemuksiin. Tänä vuonna ohjelmassa on mukana 150 opiskelijaa ja 17 yritystä. Vuoden 2023 yrityskumppanit ovat: CGI, Elisa, F-Secure, Fiskars, Huld, If, Kemira, Konecranes, Metso Outotec, Murata, Nokia, Okmetic, Stora Enso, Umicore, WithSecure, Wärtsilä ja Ylva.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Petteri Isotupa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni Petteri Isotupa: ”Uskalla ajatella ja kysyä miksi”

Testamenttilahjoituksellaan Aalto-yliopistolle Petteri Isotupa on mukana tukemassa tulevien sukupolvien opintomahdollisuuksia.
Kolme iloista opiskelijaa istuu portailla ja yksi opiskelija näyttää läppäriltään jotain muille.
Opinnot Julkaistu:

FITechin kesän kurssitarjonta on julkaistu – tutustu ja hae!

Kesän kurssien haku käynnistyy 4.4.2023.
Alumnus Henri Yoki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henri Yoki: Kun lapseni kysyvät, mitä isi tekee, vastaan, että ratkaisen ilmastokriisiä

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Henri Yoki perusti ensimmäisen yrityksensä opiskellessaan kansainvälistä liiketoimintaa Kauppakorkeakoulussa. Nykyään hän on perustaja ja toimitusjohtaja vihreään energiasiirtymään keskittyvässä yrityksessä, jossa hän pääsee soveltamaan laajasti kaikkea uransa ja opintojensa aikana oppimaansa.
Picture Aalto University Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.