Uutiset

Yliopistot julkaisivat 12 kunnianhimoista teesiä ja aikovat nousta kestävän kehityksen kärkeen

Teesipaketti sisältää mittavia toimenpidesuosituksia niin yliopistojen opetukseen, tutkimukseen, hallintoon, yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen kuin rahoitusmalliinkin.
Violetti Unifi-banneri, jossa kuvattu numeroita, joiden päällä erilaisia graafisia kuvia, esim. avain ja suurennuslasi

Hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä, kestävä kehitys strategioiden ytimeen ja vahva tuki Suomen hallituksen ilmasto- ja monimuotoisuustavoitteille. Tähän kaikkeen suomalaiset yliopistot tähtäävät yhteisillä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teeseillä, jotka on julkaistu tänään.

Teesit on laatinut Unifin työryhmä, jossa ovat mukana kaikki yliopistot ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL.

”Yhteiset teesit sekä tukevat Aallon jo olemassa olevia toimenpiteitä että haastavat meitä kehittämään uusia käytäntöjä. Teesit ovat meille myös hyvin ajankohtaisia ja hyödyllisiä, sillä kestävän tulevaisuuden rakentaminen on uuden strategiamme ytimessä”, sanoo vararehtori Ossi Naukkarinen.

Kestävä kehitys -teesit

Teeseissä listataan keskeisiä toimenpiteitä, joihin yliopistot aikovat viipymättä ryhtyä. Näitä ovat esimerkiksi kestävyyden ja vastuullisuuden perusteiden tuominen kaikkiin opintoihin, päästöjen vähennystavoitteet, määrätietoinen syrjinnän kitkeminen ja kestävyysajattelun sisällyttäminen kaikkeen toimintaan johtamisjärjestelmistä rekrytointikriteereihin ja tutkimushankkeiden arviointiin. Jokainen yliopisto edistää näitä tavoitteita itselleen luontevimmassa järjestyksessä. Keskeistä on, että toimet ovat vaikuttavia ja vuodelle 2030 luotu visio saavutetaan.

”Kunnianhimoisella suunnitelmallaan yliopistot tukevat vahvasti Suomen hallituksen ja Euroopan unionin ilmasto- ja monimuotoisuustavoitteita. Tutkimus ja koulutus ovat keskeisessä roolissa, kun mietitään, miten Suomesta tehdään hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä tai kuinka voimme nousta kiertotalouden edelläkävijöiksi. Toivomme, että teesit synnyttävät myös vahvaa yhteistyötä päättäjien ja muiden yhteiskunnan toimijoiden kanssa”, sanoo Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi puheenjohtaja Keijo Hämäläinen.

Lisätietoja:

Lue Unifin koko tiedote >>

Unifin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teesit >>

Lue lisää kestävästä kehityksestä Aalto-yliopistossa

Students

Kestävä kehitys

Aallossa tuotetaan tietoa ja ymmärrystä sekä luodaan ratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvinvointia yhden maapallon rajoissa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Digital Education Council
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulu Digital Education Councilin jäseneksi

Allianssilla on yhteinen visio kestävän kehityksen edistämiseksi korkeakoulutuksessa.
Räätälöity opiskelijaprojekti Hiltille, projektiryhmä päätöstapaamisessa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Hiltiä ymmärtämään sen asiakkaiden taloudellista päätöksentekoa

Hilti (Suomi) Oy ja Kauppakorkeakoulu yhdistivät voimansa selvittääkseen Hiltin työkalupalvelun taloudellisia vaikutuksia sekä kehittääkseen palvelun myyntiprosessia asiakasyritysten talousjohdon kanssa.
Professor Katri Kauppi. Photo: Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Katri Kauppi on KY:n valinta Vuoden Opettajaksi 2024

Opiskelijat kuvailevat Kaupin opetustyyliä energiseksi ja innostavaksi.
Valoaktiiviset orgaaniset materiaalit -tutkimusryhmä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kestävämpää kirkkautta: uutta teknologiaa elektronisten laitteiden luomiseen

Chemical Science -lehdessä on julkaistu artikkeli Aalto-yliopiston tutkimushankkeesta, jossa keskitytään valoa säteileviin sähkökemiallisiin kennoihin.