Uutiset

Yli 500 osallistui tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin syksyllä 2021

Rekisteröitymisiä oli yhteenä yli 1600 ja yksittäisiä osallistujia yli 500. Koulutuspalautteessa webinaarit saivat kokonaisarvosanaksi keskimäärin 4,5/5. Menivätkö koulutukset sinulta ohi? Ei hätää – monesta löytyy tallenne YouTube-kanavaltamme ja koulutuksemme jatkuvat keväällä 2022.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Aalto-yliopiston tutkimuspalvelut – YouTube
Tänä syksynä avasimme koulutukset myös Aalto-yliopiston ulkopuolisille osallistujille. Iloksemme saimme tämän johdosta paljon kansainvälisiä osallistujia. Palautekyselyn mukaan koulutuksiimme osallistui eniten tutkimusorganisaatioiden palveluhenkilökuntaa, tutkijoita ja tohtorikoulutettavia. Eniten rekisteröitymisiä tuli Current Trends in Academic Publishing: Plan S and Overlay Journals ja Introduction to Research Data Management -webinaareihin.

Kokonaisuudessaan palaute oli erittäin positiivista: keskimäärin webinaarit saivat kokonaisarvosanaksi 4,5/5. Saimme myös paljon hyviä ideoita koulutusten kehittämiseen, kuten käytännön esimerkkien ja vuorovaikutuksen lisääminen. Lisäksi kysyimme ehdotuksia tulevien koulutusten aiheiksi ja otamme ne huomioon koulutusten kehittämisessä.

Kiitos kaikille osallistujille ja kyselyyn vastanneille. Nähdään taas kevään 2022 koulutuksissa! Rekisteröitymiset avautuvat tammikuussa 2022. Aikataulu päivitetään linkkeineen tavalliseen tapaan Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset | Aalto-yliopisto -sivulle.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Unto_Rautio_Aalto_UNT5250_web_Original.jpg
Kampus Julkaistu:

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.
 Tutkimustyössä hyödynnetään Aalto-yliopiston radiokaiutonta huonetta Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tohtorikoulutusohjelma keskittyy radioaaltojen energiatehokkuuteen

Nokian lahjoitus Aalto-yliopistolle kohdistuu tulevaisuuden matkaviestinjärjestelmiin ja erityisesti laitekehityksen tutkimukseen.