Uutiset

Yli 500 osallistui tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin syksyllä 2021

Rekisteröitymisiä oli yhteenä yli 1600 ja yksittäisiä osallistujia yli 500. Koulutuspalautteessa webinaarit saivat kokonaisarvosanaksi keskimäärin 4,5/5. Menivätkö koulutukset sinulta ohi? Ei hätää – monesta löytyy tallenne YouTube-kanavaltamme ja koulutuksemme jatkuvat keväällä 2022.
teleconferencing study. Image Aalto university / Aino Huovio

Aalto-yliopiston tutkimuspalvelut – YouTube
Tänä syksynä avasimme koulutukset myös Aalto-yliopiston ulkopuolisille osallistujille. Iloksemme saimme tämän johdosta paljon kansainvälisiä osallistujia. Palautekyselyn mukaan koulutuksiimme osallistui eniten tutkimusorganisaatioiden palveluhenkilökuntaa, tutkijoita ja tohtorikoulutettavia. Eniten rekisteröitymisiä tuli Current Trends in Academic Publishing: Plan S and Overlay Journals ja Introduction to Research Data Management -webinaareihin.

Kokonaisuudessaan palaute oli erittäin positiivista: keskimäärin webinaarit saivat kokonaisarvosanaksi 4,5/5. Saimme myös paljon hyviä ideoita koulutusten kehittämiseen, kuten käytännön esimerkkien ja vuorovaikutuksen lisääminen. Lisäksi kysyimme ehdotuksia tulevien koulutusten aiheiksi ja otamme ne huomioon koulutusten kehittämisessä.

Kiitos kaikille osallistujille ja kyselyyn vastanneille. Nähdään taas kevään 2022 koulutuksissa! Rekisteröitymiset avautuvat tammikuussa 2022. Aikataulu päivitetään linkkeineen tavalliseen tapaan Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset | Aalto-yliopisto -sivulle.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.