Uutiset

Weiwei Lin nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään

Professor Linin monialainen osaaminen edistää siltojen suunnittelua ja ylläpitoa Suomessa.
Professor Weiwei Lin

Tohtori Weiwei Lin (s. 1984) on nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle ajalle 1.8.2019–31.7.2024.

Professori Linin tutkimus on tieteellisesti korkeatasoista ja hänellä on erittäin hyvät kansainväliset verkostot.

”Professori Linin monialainen osaaminen vahvistaa rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta. Hän tuo uutta osaamista suomalaiseen rakennusteollisuuteen erityisesti siltojen ja muiden rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa”, toteaa rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Jari Puttonen.

Lin sai IABMAS Young Prize -palkinnon (International Association for Bridge Maintenance and Safety) vuonna 2014, ja hän toimii American Society of Civil Engineers -järjestön (ASCE) Journal of Bridge Engineering -lehden apulaispäätoimittajana.

Professori Lin on myös kokenut opettaja. Hän on opettanut Wasedan yliopistossa, Japanissa vuodesta 2013 ja osallistunut myös kurssien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen. Hän on toinen Elsevierin vuonna 2017 julkaiseman Bridge Engineering: Classifications, Design Loading, and Analysis Methods -kirjan tekijöistä.

Weiwei Lin on aiemmin työskennellyt Wasedan yliopistossa, ensin tutkimusassistenttina vuodesta 2011, sitten apulaisprofessorina vuodesta 2013 ja Associate professor -tehtävässä vuodesta 2015 alkaen.

Hän suoritti perusopintonsa Kaakkois-Kiinan yliopistossa ja valmistui insinööritieteiden maisteriksi vuonna 2009 Wasedan yliopistosta, Japanissa.  Tohtoriksi hän väitteli Wasedan yliopistossa vuonna 2012.

Yhteystiedot:

Professori (Associate professori) Weiwei Lin
[email protected]
Puh. +358503447735

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kimmo Karhu is a post-doctoral researcher at Aalto University.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BalticSeaH2-hankkeessa aloitetaan vetylaakson rakentaminen Itämeren ympärille

Aalto-yliopisto keskittyy tutkimaan datavälitteisten verkostovaikutusten hyödyntämistä vetylaakson kasvun vauhdittamiseksi.
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.