Uutiset

Weiwei Lin nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään

Professor Linin monialainen osaaminen edistää siltojen suunnittelua ja ylläpitoa Suomessa.
Professor Weiwei Lin

Tohtori Weiwei Lin (s. 1984) on nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle ajalle 1.8.2019–31.7.2024.

Professori Linin tutkimus on tieteellisesti korkeatasoista ja hänellä on erittäin hyvät kansainväliset verkostot.

”Professori Linin monialainen osaaminen vahvistaa rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta. Hän tuo uutta osaamista suomalaiseen rakennusteollisuuteen erityisesti siltojen ja muiden rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa”, toteaa rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Jari Puttonen.

Lin sai IABMAS Young Prize -palkinnon (International Association for Bridge Maintenance and Safety) vuonna 2014, ja hän toimii American Society of Civil Engineers -järjestön (ASCE) Journal of Bridge Engineering -lehden apulaispäätoimittajana.

Professori Lin on myös kokenut opettaja. Hän on opettanut Wasedan yliopistossa, Japanissa vuodesta 2013 ja osallistunut myös kurssien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen. Hän on toinen Elsevierin vuonna 2017 julkaiseman Bridge Engineering: Classifications, Design Loading, and Analysis Methods -kirjan tekijöistä.

Weiwei Lin on aiemmin työskennellyt Wasedan yliopistossa, ensin tutkimusassistenttina vuodesta 2011, sitten apulaisprofessorina vuodesta 2013 ja Associate professor -tehtävässä vuodesta 2015 alkaen.

Hän suoritti perusopintonsa Kaakkois-Kiinan yliopistossa ja valmistui insinööritieteiden maisteriksi vuonna 2009 Wasedan yliopistosta, Japanissa.  Tohtoriksi hän väitteli Wasedan yliopistossa vuonna 2012.

Yhteystiedot:

Professori (Associate professori) Weiwei Lin
[email protected]
Puh. +358503447735

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Jani Romanoff
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff nimitetty Insinööritieteiden korkeakoulun varadekaaniksi

Romanoff on erittäin ansioitunut opettajana ja opetuksen kehittäjänä. Hän on toiminut pitkään meritekniikan vastuuopettajana ja kantavana voimana tekniikan alan yhteistyöyliopisto FITechissä.
anouar belahcen image anni hanen kajander
Nimitykset Julkaistu:

Anouar Belahcen Sähkötekniikan korkeakoulun opetuksesta vastaavaksi varadekaaniksi

Vuoden 2021 alussa tehtävässään aloittanut Belahcen haluaa keskittyä muun muassa opiskelijoiden hyvinvointiin ja opetuksen digitalisointiin
Monica Österberg
Nimitykset Julkaistu:

Monika Österberg on nimitetty BIO2:n laitosjohtajaksi

Professori Monika Österberg on nimitetty laitosjohtajaksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle (BIO2) 1.1.2021 alkaen. Hänen kautensa kestää kolme vuotta. Österberg on toiminut laitoksen varajohtajana vuoden 2020 alusta lähtien.
Ciprian Domnisoru, Miri Stryjan ja Daniel Hauser
Nimitykset Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa on aloittanut tänä syksynä kolme uutta taloustieteen apulaisprofessoria

Ciprian Domnisoru, Miri Stryjan ja Daniel Hauser kertovat seuraavassa monipuolisista tehtävistään ja odotuksistaan tulevalle.