Uutiset

Weiwei Lin nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään

Professor Linin monialainen osaaminen edistää siltojen suunnittelua ja ylläpitoa Suomessa.
Professor Weiwei Lin

Tohtori Weiwei Lin (s. 1984) on nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle ajalle 1.8.2019–31.7.2024.

Professori Linin tutkimus on tieteellisesti korkeatasoista ja hänellä on erittäin hyvät kansainväliset verkostot.

”Professori Linin monialainen osaaminen vahvistaa rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta. Hän tuo uutta osaamista suomalaiseen rakennusteollisuuteen erityisesti siltojen ja muiden rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa”, toteaa rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Jari Puttonen.

Lin sai IABMAS Young Prize -palkinnon (International Association for Bridge Maintenance and Safety) vuonna 2014, ja hän toimii American Society of Civil Engineers -järjestön (ASCE) Journal of Bridge Engineering -lehden apulaispäätoimittajana.

Professori Lin on myös kokenut opettaja. Hän on opettanut Wasedan yliopistossa, Japanissa vuodesta 2013 ja osallistunut myös kurssien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen. Hän on toinen Elsevierin vuonna 2017 julkaiseman Bridge Engineering: Classifications, Design Loading, and Analysis Methods -kirjan tekijöistä.

Weiwei Lin on aiemmin työskennellyt Wasedan yliopistossa, ensin tutkimusassistenttina vuodesta 2011, sitten apulaisprofessorina vuodesta 2013 ja Associate professor -tehtävässä vuodesta 2015 alkaen.

Hän suoritti perusopintonsa Kaakkois-Kiinan yliopistossa ja valmistui insinööritieteiden maisteriksi vuonna 2009 Wasedan yliopistosta, Japanissa.  Tohtoriksi hän väitteli Wasedan yliopistossa vuonna 2012.

Yhteystiedot:

Professori (Associate professori) Weiwei Lin
[email protected]
Puh. +358503447735

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Sarjakuvamainen kuvituskuva Solip Parkin tutkimusmenetelmistä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli saa kunniamaininnan CHI 2024 -konferenssissa

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli on hiljattain herättänyt huomiota arvostetussa CHI 2024 -konferenssissa, saaden kunniamaininnan.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.