Uutiset

Weiwei Lin nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään

Professor Linin monialainen osaaminen edistää siltojen suunnittelua ja ylläpitoa Suomessa.
Professor Weiwei Lin

Tohtori Weiwei Lin (s. 1984) on nimitetty rakennetekniikan Associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun rakennustekniikan laitokselle ajalle 1.8.2019–31.7.2024.

Professori Linin tutkimus on tieteellisesti korkeatasoista ja hänellä on erittäin hyvät kansainväliset verkostot.

”Professori Linin monialainen osaaminen vahvistaa rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta. Hän tuo uutta osaamista suomalaiseen rakennusteollisuuteen erityisesti siltojen ja muiden rakenteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa”, toteaa rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Jari Puttonen.

Lin sai IABMAS Young Prize -palkinnon (International Association for Bridge Maintenance and Safety) vuonna 2014, ja hän toimii American Society of Civil Engineers -järjestön (ASCE) Journal of Bridge Engineering -lehden apulaispäätoimittajana.

Professori Lin on myös kokenut opettaja. Hän on opettanut Wasedan yliopistossa, Japanissa vuodesta 2013 ja osallistunut myös kurssien ja opetussuunnitelmien kehittämiseen. Hän on toinen Elsevierin vuonna 2017 julkaiseman Bridge Engineering: Classifications, Design Loading, and Analysis Methods -kirjan tekijöistä.

Weiwei Lin on aiemmin työskennellyt Wasedan yliopistossa, ensin tutkimusassistenttina vuodesta 2011, sitten apulaisprofessorina vuodesta 2013 ja Associate professor -tehtävässä vuodesta 2015 alkaen.

Hän suoritti perusopintonsa Kaakkois-Kiinan yliopistossa ja valmistui insinööritieteiden maisteriksi vuonna 2009 Wasedan yliopistosta, Japanissa.  Tohtoriksi hän väitteli Wasedan yliopistossa vuonna 2012.

Yhteystiedot:

Professori (Associate professori) Weiwei Lin
[email protected]
Puh. +358503447735

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Mikael Huhtamäki.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Aalto vahvistaa yrittäjyysekosysteemiään luovilla aloilla Mikael Huhtamäen johdolla

Mikael Huhtamäki pyrkii kehittämään monialaista yhteistyötä Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä ja kuulee mielellään ideoita ja ajatuksia aiheeseen liittyen.
Assistant Professor Robin Welsch sitting on a sofa against a green backdrop
Nimitykset Julkaistu:

Mielekästä tietotekniikkaa

Miten saisimme teknologian ja ihmisen samalle sivulle? Robin Welsch etsii vastauksia psykologian ja tietotekniikan välimaastosta.
Jukka Niskanen
Nimitykset Julkaistu:

Jukka Niskanen on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Filosofian tohtori Jukka Niskanen on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.1.2023 alkaen. Professuurin ala on polymeeritekniikka.