Vuoden 2021 opetustekopalkinto Meeri Karviselle opiskelijalähtöisestä ja vuorovaikutteisesta opetuksesta
Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani jakaa vuosittain palkintoja poikkeuksellisen hyvistä suorituksista kannustaakseen opiskelijoita, akateemisesta henkilöstöä sekä muuta henkilökuntaa saavuttamaan opintojen, opetuksen ja tutkimuksen yhteydessä korkeatasoisia tuloksia.
Tilaisuuden lopussa dekaani Gary Marquis esitteli marraskuussa 2021 vierailleen Tieteellisen tukiryhmän (SAB) antamaa palautetta korkeakoululle.
Vuoden opetusteko 2021
Meeri Karvinen on suunnitellut ja toteuttanut opiskelijalähtöistä opetusta sekä kandidaatti- että maisteritasolla. Lopputyötään valmisteleville opiskelijoille hän on perustanut verkossa tapahtuvia diplomitöiden kirjoitustapaamisia, joissa opiskelijat kokoontuvat kahdesti viikossa keskustelemaan opinnäytetyöprosessistaan, jakamaan kokemuksia sekä antamaan ja vastaanottamaan vertaistukea.
Valintaryhmän perusteissa todetaan lisäksi, että Karvinen on menestyksekkäästi tukenut kollegoitaan siirtymisessä verkko-opetukseen ja tarjonnut ideoita kiinnostavan verkko-opetuksen tuottamiseen. Karvisella on vuosien kokemus sekä kestävään kehitykseen liittyvästä tutkimuksesta että käytännön opetustyöstä insinöörikoulutuksessa.
Hän on vastannut vesi- ja ympäristötekniikan maisteriohjelman henkilökohtaisen oppimisportfolion kehittämisestä, toteutuksesta ja johtamisesta vuodesta 2016 lähtien, mutta hänen kokemustaan on hyödynnetty laajasti sekä Insinööritieteiden korkeakoulussa että Aalto-yliopistossa. Karvinen on mukana Aallon laajuisessa ryhmässä, joka toteutti ensimmäisen kerran Sustainability in Teaching -pedagogisen koulutuskurssin vuonna 2021.
”Opetuksen päämääränä on opiskelijan tietoisuuden kasvu – ei pelkästään suhteessa opetettavaan asiasisältöön tai menetelmiin, vaan myös suhteessa omaan tapaan ajatella, oppia ja kasvaa niin ihmisenä kuin tulevana alansa asiantuntijana”, toteaa Meeri Karvinen.
”Moni opiskelija on jäänyt korona-aikana yksin, ja oppimista on varjostanut epävarmuus omasta tulevaisuudesta. Olen halunnut keksiä keinoja kokoontua yhteen ja vaihtaa ajatuksia niin kursseilla kuin niiden ulkopuolella. Kiitos kaikille upeille opiskelijoille heittäytymisestä mukaan näihin kokeiluihin! Kiitos myös kurssiassareilleni: ilman heidän omistautuvaa työtään moni interaktiivinen ja kokeileva hybridisessio olisi jäänyt toteuttamatta. Haluan kiittää myös opetusyhteisöäni, jossa toisten tukeminen ja aito välittäminen ovat luonnollinen osa työtä. Siitä on helppo ammentaa hyvää myös muille”, hän jatkaa.
Opetustekopalkinnon valintaryhmä haluaa samalla kiittää Oppimispalveluita ja kaikkia korkeakoulun opettajia ketteryydestä, sopeutumiskyvystä, sitoutumisesta, ammattitaidosta ja erinomaisesta työstä haastavana vuonna 2021. Ilman tätä yhteistyötä koulutuksen erinomaiset tulokset eivät olisi mahdollisia.
Vuoden opetustekopalkinnon suuruus on 3 000 euroa. Opetustekopalkinto ja muut vuoden 2021 palkinnot ja kunnianosoitukset myönnettiin dekaanin kahveilla 15. helmikuuta.
Vuoden 2021 opiskelija-aktiivi -palkinnot
Dekaani palkitsi kaikkiaan 11 opiskelijaa Opiskelija-aktiivi -palkinnolla.
- Fuksikapteenit Aleksanteri Haapanen ja Akseli Paajanen, Koneinsinöörikilta
- Fuksikapteeni Inkeri Mankkinen, Maanmittarikilta
- Fuksikapteenit Anna Laaksonen ja Ramzi El-Geneidy, Rakennusinsinöörikilta
- Maisterikapteeni Emilia Luu, Koneinsinöörikilta
- Maisterikapteeni Markus Rauhanen, Maanmittarikilta
- Maisterikapteeni Jaan Rönkkö, Rakennusinsinöörikilta
Kandidaattiohjelman uusien pääaineiden implementoinnin ohjausryhmän opiskelijaedustajat:
- Santeri Ritakallio, Koneinsinöörikilta
- Janne Kousa, Maanmittarikilta
- Sampo Sainio, opetuksen kehittämistyöryhmän ja kandidaattiohjelman uusien pääaineiden implementoinnin ohjausryhmän jäsen, Rakennusinsinöörikilta
Palkintosumma oli 400 euroa.
Väitöskirjapalkinnot
Kaikkiaan neljä tekniikan tohtoria palkittiin vuoden parhaista väitöskirjoista. Dekaani myönsi palkinnot seuraaville henkilöille:
- Tohtoritutkija Lei Du väitöskirjasta Maritime Traffic Risk Analysis in the Northern Baltic Sea from AIS Data
Valvoja apulaisprofessori Osiris Valdez Banda, konetekniikan laitos. - TkT Bruno Reinaldo Goncalves väitöskirjasta A nonlinear modelling approach for corrugated sandwich beams
Valvoja professori Jani Romanoff, konetekniikan laitos. - TkT Jarkko Laine väitöskirjasta Ductile iron modelling and optimisation for mechanically and thermally loaded components
Valvoja professori Juhani Orkas, konetekniikan laitos - TkT Pekka Koivisto väitöksestä New Aerodynamic Aspects of Aircraft De/Anti-icing fluids
Valvoja professori Ville Vuorinen, konetekniikan laitos
Palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.
Julkaisupalkinnot
Insinööritieteiden korkeakoulun dekaanin palkinnot vuoden 2020 parhaista julkaisuista myönnettiin seuraaville henkilöille:
- Tohtorikoulutettava Petri Forsström rakennetun ympäristön laitokselta palkittiin artikkelista Multi-angular reflectance spectra of small single trees (Remote Sensing of Environment, 255, 2021).
Kirjoittajat: Petri Forsström, Aarne Hovi, Giulia Ghielmetti, Michael Schaepman ja Miina Rautiainen. - Tohtorikoulutettava Iman El Gharamti konetekniikan laitokselta palkittiin artikkelista Creep and fracture of warm columnar freshwater ice (The Cryosphere, 15, 2021).
Kirjoittajat: Iman E. Gharamti, John P. Dempsey, Arttu Polojärvi ja Jukka Tuhkuri - Tohtorikoulutettava Seyedmohammadjavad Seyedan rakennustekniikan laitokselta palkittiin artikkelista From solid to disconnected state and back: Continuum modelling of granular flows using material point method (Computers and Structures, 251, 2021)
Kirjoittajat: Seyedmohammadjavad Seyedan ja Wojciech Sołowski
Palkinnot ovat suuruudeltaan 2 000 euroa.
Dekaanin palvelutekopalkinto
Vuoden 2021 Dekaanin palvelutekopalkinto myönnettiin laboratorioinsinööri Dan Häggmanille
”Rakennetun ympäristön laitoksella työskentelevä laboratorioinsinööri ja data-agentti Dan Häggman on tukenut koko korkeakoulun henkilökuntaa vuodesta toiseen omistautuneesi ja ystävällisesti. Hän on oma-aloitteinen, palveluhenkinen ja joustava, kun tehtävä sitä vaatii. Häggman on myös osallistunut artikkelin kirjoitusprosessiin ja auttanut kehittämään prosesseja sensitiivisen datan anonymisointiprosessia. Hän näkee asioiden tärkeyden niiden koosta riippumatta. Usein juuri pienet asiat ovat tärkeitä esimerkiksi työhyvinvoinnin ja työssä viihtymisen kannalta”, totesi dekaani Gary Marquis.
Itsenäisyyspäivän kunniamerkit 2021
Dekaani ojensi Tasavallan presidentti Sauli Niinistön 6.12.2021 myöntämän kunniamerkin, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin professori (Professor of Practice) Pentti Kujalalle.
- Julkaistu:
- Päivitetty: