Uutiset

Virtuaalisena järjestettävä IWA Nutrient Recovery and Removal -konferenssi tuo yhteen jätevedenpuhdistuksen asiantuntijat

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ja HSY yhteistyössä International Water Associationin kanssa.
Banner for NRR2020 conference

IWA Nutrient Recovery and Removal -asiantuntijaryhmä puuttuu jätevedenpuhdistuksen avainhaasteeseen – eli kuinka muuttaa toimivat ravinteidenpoistoprosessit hiilineutraaleiksi resurssien talteenottojärjestelmiksi. Alkaen Kiinassa 2017 pidetystä NRR/LWWTP-konferenssista ja NRR2018 konferenssista Australian Brisbanessa, NRR2020 ottaa ison askeleen ollessaan ensimmäinen täysin virtuaalinen konferenssi.

Suomesta koordinoitu konferenssi oli alun perin tarkoitus järjestää Otaniemen kampuksella. Koronatilanteen vuoksi konferenssi järjestetään kuitenkin täysin virtuaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että menestystarinat Itämeren suojelusta jaetaan verkossa ja konferenssin osallistujat pääsevät nauttimaan tuhansien saarien värittämästä upeasta rannikkoseudusta virtuaalisesti.

Puhujien ja esitelmien lisäksi ohjelma sisältää virtuaalisia ekskursioita, virtuaalisen saunan, työpajan ja konferenssijuhlan. Virtuaaliset ekskursiot vievät osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, joka on Pohjoismaiden suurin sekä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle Porvooseen. Hermanninsaaren virtuaalivierailun on totetuttanut ryhmä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita.

“Olen aina pitänyt sosiaalista puolta ja ihmisten tapaamista melkeinpä tärkeimpänä asiana tieteellisissä konferensseissa. Siksipä olikin aika shokki, kun tajusimme, ettei perinteistä tapahtumaa tällä hetkellä voi järjestää. Olemme halunneet NRR2020:ssa panostaa erityisesti siihen, että ihmiset kohtaisivat oikeasti ja viettäisivät aikaa myös epämuodollisesti jutustellen virtuaaliympäristössä. Ehkäpä virtuaalisaunassa tämä onnistuu!", kommentoi konferenssin puheenjohtaja professori Anna Mikola tulevaa tapahtumaa. 

"Vaikka aluksi suunnitelmien muuttaminen lennossa harmitti, on ollut todella mahtavaa olla uranuurtajana uudenlaisten tapahtumisen järjestämisessä. Virtuaalitapahtuman hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisen tapahtuman, johon kaikki matkustavat. Lisäksi virtuaalitapahtuma tavoittaa myös ne, jotka eivät jostain syystä voi matkustaa”, Mikola lisää.

Lue lisää konferenssista

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.
students and a book shelf
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Välillisten verojen rooli kasvaa globaalisti

Välillisten verojen tarkoitus on paitsi fiskaalinen eli varojen kerääminen valtion kassaan, myös kulutuksen ohjaaminen halutulla tavalla joko keppiä tai porkkanaa käyttäen.