Uutiset

Virtuaalisena järjestettävä IWA Nutrient Recovery and Removal -konferenssi tuo yhteen jätevedenpuhdistuksen asiantuntijat

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ja HSY yhteistyössä International Water Associationin kanssa.
Banner for NRR2020 conference

IWA Nutrient Recovery and Removal -asiantuntijaryhmä puuttuu jätevedenpuhdistuksen avainhaasteeseen – eli kuinka muuttaa toimivat ravinteidenpoistoprosessit hiilineutraaleiksi resurssien talteenottojärjestelmiksi. Alkaen Kiinassa 2017 pidetystä NRR/LWWTP-konferenssista ja NRR2018 konferenssista Australian Brisbanessa, NRR2020 ottaa ison askeleen ollessaan ensimmäinen täysin virtuaalinen konferenssi.

Suomesta koordinoitu konferenssi oli alun perin tarkoitus järjestää Otaniemen kampuksella. Koronatilanteen vuoksi konferenssi järjestetään kuitenkin täysin virtuaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että menestystarinat Itämeren suojelusta jaetaan verkossa ja konferenssin osallistujat pääsevät nauttimaan tuhansien saarien värittämästä upeasta rannikkoseudusta virtuaalisesti.

Puhujien ja esitelmien lisäksi ohjelma sisältää virtuaalisia ekskursioita, virtuaalisen saunan, työpajan ja konferenssijuhlan. Virtuaaliset ekskursiot vievät osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, joka on Pohjoismaiden suurin sekä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle Porvooseen. Hermanninsaaren virtuaalivierailun on totetuttanut ryhmä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita.

“Olen aina pitänyt sosiaalista puolta ja ihmisten tapaamista melkeinpä tärkeimpänä asiana tieteellisissä konferensseissa. Siksipä olikin aika shokki, kun tajusimme, ettei perinteistä tapahtumaa tällä hetkellä voi järjestää. Olemme halunneet NRR2020:ssa panostaa erityisesti siihen, että ihmiset kohtaisivat oikeasti ja viettäisivät aikaa myös epämuodollisesti jutustellen virtuaaliympäristössä. Ehkäpä virtuaalisaunassa tämä onnistuu!", kommentoi konferenssin puheenjohtaja professori Anna Mikola tulevaa tapahtumaa. 

"Vaikka aluksi suunnitelmien muuttaminen lennossa harmitti, on ollut todella mahtavaa olla uranuurtajana uudenlaisten tapahtumisen järjestämisessä. Virtuaalitapahtuman hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisen tapahtuman, johon kaikki matkustavat. Lisäksi virtuaalitapahtuma tavoittaa myös ne, jotka eivät jostain syystä voi matkustaa”, Mikola lisää.

Lue lisää konferenssista

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.