Uutiset

Virtuaalisena järjestettävä IWA Nutrient Recovery and Removal -konferenssi tuo yhteen jätevedenpuhdistuksen asiantuntijat

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ja HSY yhteistyössä International Water Associationin kanssa.
Banner for NRR2020 conference

IWA Nutrient Recovery and Removal -asiantuntijaryhmä puuttuu jätevedenpuhdistuksen avainhaasteeseen – eli kuinka muuttaa toimivat ravinteidenpoistoprosessit hiilineutraaleiksi resurssien talteenottojärjestelmiksi. Alkaen Kiinassa 2017 pidetystä NRR/LWWTP-konferenssista ja NRR2018 konferenssista Australian Brisbanessa, NRR2020 ottaa ison askeleen ollessaan ensimmäinen täysin virtuaalinen konferenssi.

Suomesta koordinoitu konferenssi oli alun perin tarkoitus järjestää Otaniemen kampuksella. Koronatilanteen vuoksi konferenssi järjestetään kuitenkin täysin virtuaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että menestystarinat Itämeren suojelusta jaetaan verkossa ja konferenssin osallistujat pääsevät nauttimaan tuhansien saarien värittämästä upeasta rannikkoseudusta virtuaalisesti.

Puhujien ja esitelmien lisäksi ohjelma sisältää virtuaalisia ekskursioita, virtuaalisen saunan, työpajan ja konferenssijuhlan. Virtuaaliset ekskursiot vievät osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, joka on Pohjoismaiden suurin sekä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle Porvooseen. Hermanninsaaren virtuaalivierailun on totetuttanut ryhmä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita.

“Olen aina pitänyt sosiaalista puolta ja ihmisten tapaamista melkeinpä tärkeimpänä asiana tieteellisissä konferensseissa. Siksipä olikin aika shokki, kun tajusimme, ettei perinteistä tapahtumaa tällä hetkellä voi järjestää. Olemme halunneet NRR2020:ssa panostaa erityisesti siihen, että ihmiset kohtaisivat oikeasti ja viettäisivät aikaa myös epämuodollisesti jutustellen virtuaaliympäristössä. Ehkäpä virtuaalisaunassa tämä onnistuu!", kommentoi konferenssin puheenjohtaja professori Anna Mikola tulevaa tapahtumaa. 

"Vaikka aluksi suunnitelmien muuttaminen lennossa harmitti, on ollut todella mahtavaa olla uranuurtajana uudenlaisten tapahtumisen järjestämisessä. Virtuaalitapahtuman hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisen tapahtuman, johon kaikki matkustavat. Lisäksi virtuaalitapahtuma tavoittaa myös ne, jotka eivät jostain syystä voi matkustaa”, Mikola lisää.

Lue lisää konferenssista

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: