Uutiset

Virtuaalisena järjestettävä IWA Nutrient Recovery and Removal -konferenssi tuo yhteen jätevedenpuhdistuksen asiantuntijat

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ja HSY yhteistyössä International Water Associationin kanssa.
Banner for NRR2020 conference

IWA Nutrient Recovery and Removal -asiantuntijaryhmä puuttuu jätevedenpuhdistuksen avainhaasteeseen – eli kuinka muuttaa toimivat ravinteidenpoistoprosessit hiilineutraaleiksi resurssien talteenottojärjestelmiksi. Alkaen Kiinassa 2017 pidetystä NRR/LWWTP-konferenssista ja NRR2018 konferenssista Australian Brisbanessa, NRR2020 ottaa ison askeleen ollessaan ensimmäinen täysin virtuaalinen konferenssi.

Suomesta koordinoitu konferenssi oli alun perin tarkoitus järjestää Otaniemen kampuksella. Koronatilanteen vuoksi konferenssi järjestetään kuitenkin täysin virtuaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että menestystarinat Itämeren suojelusta jaetaan verkossa ja konferenssin osallistujat pääsevät nauttimaan tuhansien saarien värittämästä upeasta rannikkoseudusta virtuaalisesti.

Puhujien ja esitelmien lisäksi ohjelma sisältää virtuaalisia ekskursioita, virtuaalisen saunan, työpajan ja konferenssijuhlan. Virtuaaliset ekskursiot vievät osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, joka on Pohjoismaiden suurin sekä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle Porvooseen. Hermanninsaaren virtuaalivierailun on totetuttanut ryhmä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita.

“Olen aina pitänyt sosiaalista puolta ja ihmisten tapaamista melkeinpä tärkeimpänä asiana tieteellisissä konferensseissa. Siksipä olikin aika shokki, kun tajusimme, ettei perinteistä tapahtumaa tällä hetkellä voi järjestää. Olemme halunneet NRR2020:ssa panostaa erityisesti siihen, että ihmiset kohtaisivat oikeasti ja viettäisivät aikaa myös epämuodollisesti jutustellen virtuaaliympäristössä. Ehkäpä virtuaalisaunassa tämä onnistuu!", kommentoi konferenssin puheenjohtaja professori Anna Mikola tulevaa tapahtumaa. 

"Vaikka aluksi suunnitelmien muuttaminen lennossa harmitti, on ollut todella mahtavaa olla uranuurtajana uudenlaisten tapahtumisen järjestämisessä. Virtuaalitapahtuman hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisen tapahtuman, johon kaikki matkustavat. Lisäksi virtuaalitapahtuma tavoittaa myös ne, jotka eivät jostain syystä voi matkustaa”, Mikola lisää.

Lue lisää konferenssista

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Meidät on nähty short films at SuomiAreena
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Meidät on nähty! Elokuvan tulevaisuus esillä Porin SuomiAreenalla

Tervetuloa katsomaan Aalto-yliopiston palkittuja opiskelijaelokuvia nonstop-esityksenä Porin Taidemuseossa tiistaina 12. heinäkuuta 2022!
ABB_Aalto_laitelahjoitus_Kuva_Aalto-yliopisto.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon ja ABB Marine & Portsin kanssa tiivistyy

ABB Marine & Ports ja heidän laitetoimittajakumppaninsa Typhoon HIL lahjoittavat kuusi kappaletta simulaattoreita tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.
Shimmering Wood sneaker designed by by Noora Yau & Konrad Klockars. Photo: Kalle Kataila
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tätä on elämä 1.5

Kutsumme sinut mukaan neljättä kertaa järjestettävään, tutkimuksen ja muotoilun yhteistyötä esittelevään Designs for a Cooler Planet -festivaaliin 7.9.–12.10.2022 Otaniemessä, Espoossa.
Professor Zhipei Sun, photo: Niina Norjamäki/Aalto University
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopistolle lisärahoitusta tutkimustulosten hyödyntämiseen

Aalto-yliopiston professori Zhipei Sun johtaa yhtä potentiaalista tieteen eturintamassa olevaa tutkimushanketta.