Uutiset

Virtuaalisena järjestettävä IWA Nutrient Recovery and Removal -konferenssi tuo yhteen jätevedenpuhdistuksen asiantuntijat

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ja HSY yhteistyössä International Water Associationin kanssa.
Banner for NRR2020 conference

IWA Nutrient Recovery and Removal -asiantuntijaryhmä puuttuu jätevedenpuhdistuksen avainhaasteeseen – eli kuinka muuttaa toimivat ravinteidenpoistoprosessit hiilineutraaleiksi resurssien talteenottojärjestelmiksi. Alkaen Kiinassa 2017 pidetystä NRR/LWWTP-konferenssista ja NRR2018 konferenssista Australian Brisbanessa, NRR2020 ottaa ison askeleen ollessaan ensimmäinen täysin virtuaalinen konferenssi.

Suomesta koordinoitu konferenssi oli alun perin tarkoitus järjestää Otaniemen kampuksella. Koronatilanteen vuoksi konferenssi järjestetään kuitenkin täysin virtuaalisena. Tämä tarkoittaa sitä, että menestystarinat Itämeren suojelusta jaetaan verkossa ja konferenssin osallistujat pääsevät nauttimaan tuhansien saarien värittämästä upeasta rannikkoseudusta virtuaalisesti.

Puhujien ja esitelmien lisäksi ohjelma sisältää virtuaalisia ekskursioita, virtuaalisen saunan, työpajan ja konferenssijuhlan. Virtuaaliset ekskursiot vievät osallistujat Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle, joka on Pohjoismaiden suurin sekä Hermanninsaaren jätevedenpuhdistamolle Porvooseen. Hermanninsaaren virtuaalivierailun on totetuttanut ryhmä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita.

“Olen aina pitänyt sosiaalista puolta ja ihmisten tapaamista melkeinpä tärkeimpänä asiana tieteellisissä konferensseissa. Siksipä olikin aika shokki, kun tajusimme, ettei perinteistä tapahtumaa tällä hetkellä voi järjestää. Olemme halunneet NRR2020:ssa panostaa erityisesti siihen, että ihmiset kohtaisivat oikeasti ja viettäisivät aikaa myös epämuodollisesti jutustellen virtuaaliympäristössä. Ehkäpä virtuaalisaunassa tämä onnistuu!", kommentoi konferenssin puheenjohtaja professori Anna Mikola tulevaa tapahtumaa. 

"Vaikka aluksi suunnitelmien muuttaminen lennossa harmitti, on ollut todella mahtavaa olla uranuurtajana uudenlaisten tapahtumisen järjestämisessä. Virtuaalitapahtuman hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisen tapahtuman, johon kaikki matkustavat. Lisäksi virtuaalitapahtuma tavoittaa myös ne, jotka eivät jostain syystä voi matkustaa”, Mikola lisää.

Lue lisää konferenssista

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

The picture shows Professor Henri Schildt from Aalto University School of Business, and it was taken by Mortti Saarnia.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aja kovempaa - tai saat potkut

Professori Henri Schildt kertoo uudessa kirjassaan, miten tekoäly muuttaa johtamisen ajattelutapoja ja työn tulevaisuutta.
Times Higher Education 2021
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Kauppa- ja taloustieteiden ala nousi yliopistovertailussa sijalle 53

Times Higher Educationin ranking-listalla myös tietotekniikka sijoittui sadan parhaan joukkoon maailmassa.
Taloustieteilijät ehdottavat: Näin Suomi puolittaa tieliikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Jakeluoikeusjärjestelmä nostaa polttoaineen hintaa - kompensaatio pienituloisille vie vain siivun järjestelmän tuotoista

Taloustieteilijät kehittivät henkilö- ja ajoneuvodatan pohjalta mahdollisia kompensaatiomalleja. Raportti julkistettiin liikenne- ja viestintäministeriön webinaarissa 27. lokakuuta.
Seminaarikuva: Mary-Ann Alfthan.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Teollisuuden työnjako muuttuu digitalisaation seurauksena, mutta hitaasti

Digitalisaatio tuottaa jatkuvasti uutta informaatiota prosesseista ja murtaa perinteistä teollisuuden asetelmaa, jossa yksi taho tekee laitteen ja toinen operoi sitä.