Uutiset

Ville Viikari on nimitetty laitosjohtajaksi ja vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori varalaitosjohtajaksi

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun elektroniikan ja nanotekniikan laitosjohtajaksi on nimitetty professori Ville Viikari. Vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori aloittaa samassa yhteydessä varalaitosjohtajana. Nimitykset ovat ajalle 1.8.2023–31.12.2025.
Ville Viikari ja Anu Lehtovuori
Ville Viikari ja Anu Lehtovuori, kuvat: Jaakko Kahilaniemi / Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Professori Jussi Ryynäsen aloittaessa Sähkötekniikan korkeakoulun dekaanina 1.8.2023 alkaen, hänen tilalleen elektroniikan ja nanotekniikan laitosjohtajaksi on valittu professori Ville Viikari, joka on aiemmin toiminut varalaitosjohtajana. Vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori on nimitetty samassa yhteydessä varalaitosjohtajaksi. Anu ottaa myös vetovastuulleen elektroniikan ja sähkötekniikan kandidaattihakukohteen johtajan tehtävät.

Ville Viikari johtaa radiotekniikan tutkimusryhmää. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa professorina vuodesta 2012, ja varalaitosjohtajana vuodesta 2017. Hänen tutkimuksensa painopistealueet ovat korkeammat radiotaajuudet ja älykkäämmät antennit, tavoitteena lisätä tiedonsiirtonopeutta ja energiatehokkuutta. Viikari on tunnettu aktiivisesta yritysyhteistyöstä ja ohjelmajohtajana opiskelijoiden keskuudessa.

Anu Lehtovuori toimii vanhempana yliopistonlehtorina elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa sen perustamisesta alkaen. Hän on oman opetustyönsä lisäksi aktiivisesti mukana tutkimuksessa ja korkeakoulun toiminnan kehittämisessä. Hän on muun muassa yliopiston akateemisten asiain komitean jäsen. Lehtovuoren opetusala on piiriteoria ja tutkimus keskittyy muun muassa kannettavien laitteiden antenneihin. 

Onnea Ville ja Anu!

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.