Uutiset

Ville Viikari on nimitetty laitosjohtajaksi ja vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori varalaitosjohtajaksi

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun elektroniikan ja nanotekniikan laitosjohtajaksi on nimitetty professori Ville Viikari. Vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori aloittaa samassa yhteydessä varalaitosjohtajana. Nimitykset ovat ajalle 1.8.2023–31.12.2025.
Ville Viikari ja Anu Lehtovuori
Ville Viikari ja Anu Lehtovuori, kuvat: Jaakko Kahilaniemi / Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Professori Jussi Ryynäsen aloittaessa Sähkötekniikan korkeakoulun dekaanina 1.8.2023 alkaen, hänen tilalleen elektroniikan ja nanotekniikan laitosjohtajaksi on valittu professori Ville Viikari, joka on aiemmin toiminut varalaitosjohtajana. Vanhempi yliopistonlehtori Anu Lehtovuori on nimitetty samassa yhteydessä varalaitosjohtajaksi. Anu ottaa myös vetovastuulleen elektroniikan ja sähkötekniikan kandidaattihakukohteen johtajan tehtävät.

Ville Viikari johtaa radiotekniikan tutkimusryhmää. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa professorina vuodesta 2012, ja varalaitosjohtajana vuodesta 2017. Hänen tutkimuksensa painopistealueet ovat korkeammat radiotaajuudet ja älykkäämmät antennit, tavoitteena lisätä tiedonsiirtonopeutta ja energiatehokkuutta. Viikari on tunnettu aktiivisesta yritysyhteistyöstä ja ohjelmajohtajana opiskelijoiden keskuudessa.

Anu Lehtovuori toimii vanhempana yliopistonlehtorina elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa sen perustamisesta alkaen. Hän on oman opetustyönsä lisäksi aktiivisesti mukana tutkimuksessa ja korkeakoulun toiminnan kehittämisessä. Hän on muun muassa yliopiston akateemisten asiain komitean jäsen. Lehtovuoren opetusala on piiriteoria ja tutkimus keskittyy muun muassa kannettavien laitteiden antenneihin. 

Onnea Ville ja Anu!

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Sirje Liukko
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkki Sirje Liukolle

Tasavallan presidentin kunniamerkki on myönnetty suunnittelija Sirje Liukolle Kemian tekniikan korkeakouluun.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.