Uutiset

Vielä ehdit vastata kyselyyn: Etätyö koronapandemian aikana

Tutkijaryhmä selvittää, kuinka etätyö-Suomi pysyy toimintakykyisenä myös koronaepidemian aikana.
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

Koronapandemian vuoksi monet tekevät työnsä oman toimipisteensä ulkopuolella, kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Muutos on voinut vaikuttaa työskentelytapoihin, teknologian käyttöön, yhteistyösuhteisiin, työn ja muun elämän ajankäyttöön tai tiedonsaantiin. Jotkut muutoksen seuraukset ovat haasteellisia, jotkut kenties myönteisiä.

Tällä kyselyllä halutaan selvittää, miten pandemia on vaikuttanut työntekoon. Mikä muuttui ja miten muutokset koetaan? Kerättyä luottamuksellista tietoa käytetään ymmärryksen lisäämiseen nykytilanteen aiheuttamista muutoksista, jotta voitaisiin kehittää tilanteeseen sopivia toimintatapoja ja käytäntöjä.

Kyselyyn voi vastata täällä vapaasti, omin sanoin. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä, joten älä jätä itsestäsi yksilöiviä tietoja (kuten nimiä tai viittauksia työpaikkaasi) vastauskenttiin.

Nopeasti luotu Fast Expert Teams- asiantuntijaverkosto selvittää etätyöhön siirtymisen vaikutuksia työelämään. Fast Expert Teams -verkostoon kuuluu asiantuntijoita LUT-yliopistosta, Aalto-yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta, Itä-Suomen yliopistosta, Tampereen yliopistosta, Työterveyslaitokselta, Teknologian tutkimuskeskus VTT:stä, Sitra Labista, Tiedeakatemiasta, Goforesta, Howspacesta, Skillhivesta, Solvedista, Hämeen liitosta sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä, valtiovarainministeriöstä ja liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Kysely: Etätyö koronapandemian aikana

Lisätietoja:

Aikaisempi uutinen

Matti Vartiainen

Matti Vartiainen

Senior Advisor
T307 Dept. Industrial Engineering and Management
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Anastasia Koptsyukh, photo by Tuấn Lê
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Anastasia Koptsyukh: Saan yhteisöltä paljon tukea

"Meidän yksikkömme on hyvin nuori ja pieni, meitä on yhteensä 15. Kulttuurimme on hyvin innostava, kannustava ja tukeva. Se on suuntautunut ammatilliseen kasvuun ja kehittymiseen."
Raidejokeri_koeajo_saapuu_Aalto-yliopisto_Otaniemi_1-3-2023_photo_by_Mikko_Raskinen014.jpg
Kampus Julkaistu:

Tärinälle herkkien kohteiden tutkimukset Raide-Jokerin reitillä

Raide-Jokerin reitillä toteutetaan tärinälle herkkien kohteiden mittaukset 3.- 5.5.2023. Mittaukset järjestetään koeliikenteen aikana ja kahdella vaunulla.
The 20x4Twist exhibition
Poikkeustilanteet Julkaistu:

20x4Twist-näyttely

20x4Twist-näyttely- ja tutkimusprojekti tutkii joustavan vanerimateriaalin, arkkitehtonisen geometrian, rakenteellisen käyttäytymisen ja estetiikan suhdetta.
Anni Kaaria
Kampus Julkaistu:

Rakennusten aukioloajat vuodenvaihteessa 2022

Otaniemen kampuksen rakennusten sekä Aalto-yliopisto Töölön aukioloajoissa on muutoksia vuodenvaihteessa joulu-tammikuussa.