Uutiset

Verkkokurssilla suomen kieltä voi opiskella jo ennen Aaltoon tulemista

Introductory Finnish -verkkokurssi tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille ja henkilökunnalle ensimmäisen kosketuksen suomen kieleen.
Introductory Finnish course

Neljän viikon kurssilla opitaan suomen kielen ja kulttuurin perusteita ja verkostoidutaan ennen Suomeen tuloa. Samalla opiskelijat tutustuvat myös Aallossa käytettäviin välineisiin.

”Kurssi-idea tuli opiskelijapalautteesta, jossa toivottiin mahdollisuutta opiskella suomen kieltä jo ennen Suomeen tulemista. Osana Aalto Online Learning-hanketta saimme mahdollisuuden toteuttaa Introductory Finnish -kurssin, joka vastaa tähän kysyntään. Kurssille voi osallistua kuka tahansa suomen kielen oppimisesta kiinnostunut. Syksyllä 2016 järjestettiin pilotti ja varsinainen kurssi järjestetään ensi vuonna neljä kertaa”, kertoo suomen kielen opettaja Aija Elg.

”Verkosta löytyy lähinnä suomen kielen materiaalipankkeja, mutta Introductory Finnish -kurssi koostuu videoista, harjoituksista ja keskusteluista, jotka muodostavat pedagogisesti suunnitellun kokonaisuuden. Kurssi etenee johdonmukaisesti, ja se ottaa huomioon, että opiskelija voi työskennellä itsenäisesti ja saada palautetta. Kurssista ei vielä saa opintopisteitä, mutta tarkoitus on, että tulevaisuudessa niitä olisi tarjolla kurssin suorittaneille.”

 Aallon tarjoamat välineet käytössä

Kurssi on tuotettu Aalto Openlearning -alustalla, joka mahdollistaa avoimen verkkokurssin tekemisen ja materiaalien siirtämisen tarvittaessa myös MyCourses-oppimisympäristöön. Kurssin opetusmateriaalit jaetaan Creative Commons 4.0 -lisenssillä, joten myös muut suomen kielen opettajat voivat hyödyntää niitä opetuksessaan.

”Tarvitsimme teknisen oppimisalustan, joka mahdollistaa Aallon ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden osallistumisen kurssille ja jonka käytölle on saatavana teknistä tukea myös tulevaisuudessa. Hyödynnämme Aallon tarjoamia välineitä myös siksi, että voimme antaa niihin kehitysideoita projektissa saatavien kokemusten kautta”, kertoo suunnittelija Petri Myllynen, joka on avustanut kurssin teknisissä järjestelyissä.

Kurssia kehitetään palautteen mukaan

Opiskelijat ovat jakaneet kehitysideoita sisällöstä, materiaaleista, työmäärästä ja kurssin hyödyllisyydestä sekä kuvailleet yleisesti kurssikokemustaan.

”Jo saadun palautteen perusteella näyttää vahvasti siltä, että kurssi on haastava, innostava ja motivoiva. Opiskelijat myös arvostavat huolella toimitettua sisältöä ja ulkoasua. Tästä on hyvä jatkaa kurssin kehittämistä”, Aija ja Petri toteavat.

Kurssi järjestetään vuonna 2017 huhti-, kesä-, elo- ja joulukuussa. Lue lisää >>

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.