Uutiset

Varpaat ja mieli lämpimiksi – neulo uudet Aalto-sukat itselle tai läheiselle!

Suomessa villasukille on käyttöä ympäri vuoden. Otatko puikoille logosukat vai kuviosukat – tai ehkä molemmat?
Aaltolaisia villasukat jalassa
Lämpimät varpaat, iloinen mieli! Aaltolaiset (ylärivi vasemmalta) An Cong, Jyri Hämäläinen ja Marja Niemi, (alarivi vasemmalta) Dani Korpela, Björn Ivarsson ja Labiba Abdul. Kuvat Kitty Norros, Marja Niemen kuva Marja Niemi

Neulomisen suosio kasvaa kasvamistaan, eikä ihme – se on paitsi hauskaa ja palkitsevaa, tutkimusten mukaan myös hyväksi terveydelle. Puikkojen rauhallinen liike ja ohjeiden seuraaminen parantavat esimerkiksi motorisia taitoja, edistävät asioiden mieleen painamista ja vähentävät stressiä ja masennusta. Neulominen auttaa keskittymään etäpalaverin aikana ja rauhoittaa mieltä, kun maailman tapahtumat ahdistavat.

Nyt konkarineulojat, kollegat ja ystävät, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun kehityspäällikkö Marja Niemi jaAalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun kehityspäällikkö Outi Elina Kansanen ovat julkaisseet Aalto-yhteisön ja Aallon ystävien iloksi kaksi omaa villasukkamallia: yksinkertaiset logosukat sekä hieman monimutkaisemmat kuviosukat. Logosukissa on mukana myös oma versio vauvoille.

Matka ideasta toteutukseen oli vauhdikas.

”Me tartumme helposti tuumasta toimeen ja teemme usein yhteisprojekteja sekä töissä että neulonnassa”, Kansanen kertoo.

Jos neulominen ei ole tuttua, tai viimeisestä kerrasta on vierähtänyt aikaa, alkuun pääsee helposti verkosta löytyvien vinkkien ja opetusvideoiden avulla. Sosiaalinen media on myös pullollaan ryhmiä, joissa voi kysyä apua muilta neulojilta.

Pienet virheet eivät haittaa töissä eikä neuleissa, Niemi ja Kansanen muistuttavat. Purkaminenkaan ei haittaa, kun rinnalla on kannustava kanssaneuloja.

”Meille aaltolaisuus on sitä, että tsempataan toisia vaikeidenkin kohtien yli – myös kirjoneuleissa”, Niemi sanoo.

Aalto-villasukat
Voit ladata kuvan alta ohjeet sekä kuviosukkiin että logosukkiin. Logosukkaohjeessa on mukana myös oma vauvojen versio. Kuva: Marja Niemi

Neulo ihana Aalto-pipo itselle tai ystävälle!

Kahden tekniikan tohtorin neulesuunnittelu on pikselintarkkaa puuhaa, nauravat Marja Niemi ja Outi Elina Kansanen. Kaksikko julkaisi uuden neuleohjeensa sopivasti ystävänpäivän kunniaksi – yhdessä ja ystävälle neulomista parempaa ei olekaan!

Lue lisää
Harmaa-valkoinen ja musta-valkoinen kuviopipo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.