Uutiset

Van Linh Nguyen analysoi syitä tulehdukselliseen suolistosairauteen

Ympäri maailmaa tulevat 15 kärkiopiskelijaa saavat käytännön kokemusta tietotekniikan tutkimuksesta.

Kukin kärkiopiskelijaohjelmaan hyväksytty opiskelija liittyy yhteen tietotekniikan laitoksen tutkimusryhmistä ja tekee lukukausien aikana tutkimukseen liittyvää osa-aikatyötä. Kesällä opiskelijat voivat tehdä kokoaikatyötä laitoksen kesäharjoitteluohjelmassa. Suurin osa kärkiohjelman opiskelijoista on erikoistunut koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen tutkimusaloihin.

Van Linh Nguyen kuuluu Juho Rousun tutkimusryhmään toista vuotta, ja hänen tutkimuksessaan käsitellään tulehduksellisesta suolistosairaudesta (IBD) kärsivien potilaiden tietoja.

-      Olen tutkinut todella mukavien ja avuliaiden tutkijoiden, esimerkiksi tohtoriopiskelija Viivi Uurtion kanssa, monesta lähteestä peräisin olevia oppimisalgoritmeja erittäin pienillä otoksilla. Aion tehdä myös diplomityöni Juho Rousun ryhmässä, Nguyen toteaa.

Nguyen on kääntänyt markkinointitoimenpiteenä Aalto-yliopiston Wikipedia-sivun vietnamin kielelle ja osallistunut tieto-, tietoliikenne- ja informaatiotekniikan Facebook-ryhmän hallintaan yhdessä professori Petri Vuorimaan kanssa.

Oleksii Abramenko ja Ivan Baranov Ukrainasta, Shishir Bhattarai Nepalista, Mustafa Celikok Turkista, Kunal Ghosh ja Preethi Lahoti Intiasta, Alexandru Mara Espanjasta ja Romaniasta, Van Linh Nguyen Vietnamista ja Siddhart Ramchandran Intiasta tutkivat kaikki koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen eri näkökulmia.

Rinu Boney Intiasta erikoistuu tietokonenäköön, Rory How Isosta-Britanniasta tutkii pilvilaskentaa, Xiaoxiao Ma Kiinasta osallistuu pelitutkimukseen, Hannu Seppänen tutkii teollisuuden digitaalista disruptiota ja Rajagopalan Ranganathan Intiasta ja Manish Thapa Nepalista kuuluvat tietoturvajärjestelmien tutkimusryhmään.

Lisätietoa:

Kärkiopiskelijaohjelma englanniksi

Preethi Lahoti on etuoikeutettu saadessaan osallistua Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään

Kärkiopiskelija Alexandru Mara tutkii valtavia, verkkorakenteisia tietoaineistoja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu