Van Linh Nguyen analysoi syitä tulehdukselliseen suolistosairauteen
Kukin kärkiopiskelijaohjelmaan hyväksytty opiskelija liittyy yhteen tietotekniikan laitoksen tutkimusryhmistä ja tekee lukukausien aikana tutkimukseen liittyvää osa-aikatyötä. Kesällä opiskelijat voivat tehdä kokoaikatyötä laitoksen kesäharjoitteluohjelmassa. Suurin osa kärkiohjelman opiskelijoista on erikoistunut koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen tutkimusaloihin.
Van Linh Nguyen kuuluu Juho Rousun tutkimusryhmään toista vuotta, ja hänen tutkimuksessaan käsitellään tulehduksellisesta suolistosairaudesta (IBD) kärsivien potilaiden tietoja.
- Olen tutkinut todella mukavien ja avuliaiden tutkijoiden, esimerkiksi tohtoriopiskelija Viivi Uurtion kanssa, monesta lähteestä peräisin olevia oppimisalgoritmeja erittäin pienillä otoksilla. Aion tehdä myös diplomityöni Juho Rousun ryhmässä, Nguyen toteaa.
Nguyen on kääntänyt markkinointitoimenpiteenä Aalto-yliopiston Wikipedia-sivun vietnamin kielelle ja osallistunut tieto-, tietoliikenne- ja informaatiotekniikan Facebook-ryhmän hallintaan yhdessä professori Petri Vuorimaan kanssa.
Oleksii Abramenko ja Ivan Baranov Ukrainasta, Shishir Bhattarai Nepalista, Mustafa Celikok Turkista, Kunal Ghosh ja Preethi Lahoti Intiasta, Alexandru Mara Espanjasta ja Romaniasta, Van Linh Nguyen Vietnamista ja Siddhart Ramchandran Intiasta tutkivat kaikki koneoppimisen, tiedonlouhinnan ja todennäköisyysmallinnuksen eri näkökulmia.
Rinu Boney Intiasta erikoistuu tietokonenäköön, Rory How Isosta-Britanniasta tutkii pilvilaskentaa, Xiaoxiao Ma Kiinasta osallistuu pelitutkimukseen, Hannu Seppänen tutkii teollisuuden digitaalista disruptiota ja Rajagopalan Ranganathan Intiasta ja Manish Thapa Nepalista kuuluvat tietoturvajärjestelmien tutkimusryhmään.
Lisätietoa:
Kärkiopiskelijaohjelma englanniksi
Preethi Lahoti on etuoikeutettu saadessaan osallistua Aristides Gionisin johtamaan tutkimusryhmään
Kärkiopiskelija Alexandru Mara tutkii valtavia, verkkorakenteisia tietoaineistoja
Lue lisää uutisia

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan
Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa and TikTokissa!
Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.
Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin
Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.