Uutiset

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Kuva: creativecommons

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin, joka on suunnattu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston ja Granlund Oy:n kanssa, ja se julkaistiin osana kansainvälistä Green Building Week -tapahtumaviikkoa. Kurssi on suomenkielinen.

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Koska ilmastonmuutos etenee aiemmin arvioitua nopeammin, ovat ripeät päästövähennykset tarpeen myös rakennusalalla. Rakennusten vähähiilisyys on tulossa Suomessakin osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puolivälissä, ja näin ollen vähähiilisen rakentamisen osaamiselle on yhä enenevässä määrin tarvetta.

Uusi verkkokurssi tarjoaa johdannon vähähiiliseen rakentamiseen. Kurssi sisältää elinkaariajattelun perusteiden lisäksi tietoa rakennusmateriaalien hiilijalanjäljestä, energiatehokkuudesta, kiertotaloudesta sekä näiden huomioimisesta suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa. Kokonaisuus on tarkoitettu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville: suunnittelijoille, arkkitehdeille ja insinööreille mutta myös materiaalien valmistajille, rakennusliikkeille sekä hankkeista tai rakentamisen sääntelystä päättäville.

Kurssin luennoitsijoina toimivat Aalto-yliopiston professori Matti Kuittinen, Granlund Oy:n Head of Carbon Neutrality Tytti Bruce-Hyrkäs sekä Tallinnan teknillisen yliopiston professori Kimmo Lylykangas.

Vähähiilisen rakentamisen verkkokurssi toteutettiin osana Aalto-yliopiston verkko-oppimisen kehityshanketta. Luennot löytyvät osoitteesta www.aalto.fi/fi/vahahiilinenrakentaminen

Lisätietoja:

Matti Kuittinen, professori (Adjunct), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
Puh. +358 44 505 2737

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."
Opiskelijat tietokoneen ääressä. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun dekaani: Jaamme huolen opiskelijoiden jaksamisesta

Haluamme varmistaa, etteivät opiskelijat uuvu opintojen aikana.