Uutiset

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Kuva: creativecommons

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin, joka on suunnattu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston ja Granlund Oy:n kanssa, ja se julkaistiin osana kansainvälistä Green Building Week -tapahtumaviikkoa. Kurssi on suomenkielinen.

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Koska ilmastonmuutos etenee aiemmin arvioitua nopeammin, ovat ripeät päästövähennykset tarpeen myös rakennusalalla. Rakennusten vähähiilisyys on tulossa Suomessakin osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puolivälissä, ja näin ollen vähähiilisen rakentamisen osaamiselle on yhä enenevässä määrin tarvetta.

Uusi verkkokurssi tarjoaa johdannon vähähiiliseen rakentamiseen. Kurssi sisältää elinkaariajattelun perusteiden lisäksi tietoa rakennusmateriaalien hiilijalanjäljestä, energiatehokkuudesta, kiertotaloudesta sekä näiden huomioimisesta suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa. Kokonaisuus on tarkoitettu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville: suunnittelijoille, arkkitehdeille ja insinööreille mutta myös materiaalien valmistajille, rakennusliikkeille sekä hankkeista tai rakentamisen sääntelystä päättäville.

Kurssin luennoitsijoina toimivat Aalto-yliopiston professori Matti Kuittinen, Granlund Oy:n Head of Carbon Neutrality Tytti Bruce-Hyrkäs sekä Tallinnan teknillisen yliopiston professori Kimmo Lylykangas.

Vähähiilisen rakentamisen verkkokurssi toteutettiin osana Aalto-yliopiston verkko-oppimisen kehityshanketta. Luennot löytyvät osoitteesta www.aalto.fi/fi/vahahiilinenrakentaminen

 

Lisätietoja:

Matti Kuittinen, professori (Adjunct), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
Puh. +358 44 505 2737

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tiina ja Ari Mäkelä Ekonominaukiolla. Kuva: Roope Kiviranta
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarina: Tiina ja Ari Mäkelä

”On upeaa, että sekä Aalto-yliopisto että Kauppakorkeakoulu ovat molemmat poikkeuksellisen eteenpäin katsovia”
Koivukylän terveysaseman palvelukonsepti
Yhteistyö Julkaistu:

Palvelumuotoilua ja tilasuunnittelua yhdistävä kurssiyhteistyö ratkoi diabetespotilaiden palvelupolun haasteita

Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat kehittivät käyttäjälähtöisiä tila- ja palvelukonsepteja Vantaan Koivukylän terveysasemalle.
Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Picture: Topias Dean / Sitra.
Yhteistyö Julkaistu:

Selvitys: Rakentava vuorovaikutus ratkaisee pelin etätiimeissä

Kun etätiimeissä ratkaistaan haastavia ja monimutkaisia ongelmia, korostuvat yksilön kyvyt sanoittaa ajatuksiaan ja luoda sanallista yhteyttä muiden ajatuksiin. Tasapuolisesti osallistuvat tiimit rakensivat toistensa välille liittymäpintoja pohtivien puheenvuorojen ja avointen kysymysten avulla.