Uutiset

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Kuva: creativecommons

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin, joka on suunnattu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston ja Granlund Oy:n kanssa, ja se julkaistiin osana kansainvälistä Green Building Week -tapahtumaviikkoa. Kurssi on suomenkielinen.

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Koska ilmastonmuutos etenee aiemmin arvioitua nopeammin, ovat ripeät päästövähennykset tarpeen myös rakennusalalla. Rakennusten vähähiilisyys on tulossa Suomessakin osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puolivälissä, ja näin ollen vähähiilisen rakentamisen osaamiselle on yhä enenevässä määrin tarvetta.

Uusi verkkokurssi tarjoaa johdannon vähähiiliseen rakentamiseen. Kurssi sisältää elinkaariajattelun perusteiden lisäksi tietoa rakennusmateriaalien hiilijalanjäljestä, energiatehokkuudesta, kiertotaloudesta sekä näiden huomioimisesta suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa. Kokonaisuus on tarkoitettu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville: suunnittelijoille, arkkitehdeille ja insinööreille mutta myös materiaalien valmistajille, rakennusliikkeille sekä hankkeista tai rakentamisen sääntelystä päättäville.

Kurssin luennoitsijoina toimivat Aalto-yliopiston professori Matti Kuittinen, Granlund Oy:n Head of Carbon Neutrality Tytti Bruce-Hyrkäs sekä Tallinnan teknillisen yliopiston professori Kimmo Lylykangas.

Vähähiilisen rakentamisen verkkokurssi toteutettiin osana Aalto-yliopiston verkko-oppimisen kehityshanketta. Luennot löytyvät osoitteesta www.aalto.fi/fi/vahahiilinenrakentaminen

Lisätietoja:

Matti Kuittinen, professori (Adjunct), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
Puh. +358 44 505 2737

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.