Uutiset

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Kuva: creativecommons

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin, joka on suunnattu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Tallinnan teknillisen yliopiston ja Granlund Oy:n kanssa, ja se julkaistiin osana kansainvälistä Green Building Week -tapahtumaviikkoa. Kurssi on suomenkielinen.

Rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Koska ilmastonmuutos etenee aiemmin arvioitua nopeammin, ovat ripeät päästövähennykset tarpeen myös rakennusalalla. Rakennusten vähähiilisyys on tulossa Suomessakin osaksi rakennusmääräyksiä 2020-luvun puolivälissä, ja näin ollen vähähiilisen rakentamisen osaamiselle on yhä enenevässä määrin tarvetta.

Uusi verkkokurssi tarjoaa johdannon vähähiiliseen rakentamiseen. Kurssi sisältää elinkaariajattelun perusteiden lisäksi tietoa rakennusmateriaalien hiilijalanjäljestä, energiatehokkuudesta, kiertotaloudesta sekä näiden huomioimisesta suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheissa. Kokonaisuus on tarkoitettu kaikille rakennetun ympäristön kanssa työskenteleville: suunnittelijoille, arkkitehdeille ja insinööreille mutta myös materiaalien valmistajille, rakennusliikkeille sekä hankkeista tai rakentamisen sääntelystä päättäville.

Kurssin luennoitsijoina toimivat Aalto-yliopiston professori Matti Kuittinen, Granlund Oy:n Head of Carbon Neutrality Tytti Bruce-Hyrkäs sekä Tallinnan teknillisen yliopiston professori Kimmo Lylykangas.

Vähähiilisen rakentamisen verkkokurssi toteutettiin osana Aalto-yliopiston verkko-oppimisen kehityshanketta. Luennot löytyvät osoitteesta www.aalto.fi/fi/vahahiilinenrakentaminen

 

Lisätietoja:

Matti Kuittinen, professori (Adjunct), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
[email protected]
Puh. +358 44 505 2737

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
sanasto-somekuva-twitter.png
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kurssikirjojen kirjoittaja ja tiedekirjailija – tiesitkö, että olet oikeutettu lainauskorvaukseen?

Kaikki tekijät, jotka ovat kirjoittaneet tekstiä teokseen, jota lainataan kirjastoista, ovat oikeutettuja lainauskorvaukseen.