Uutiset

Uusi pikalatausasema lataa jopa neljä sähköautoa kerralla

Suomen ensimmäinen merkkiriippumaton pikalatauskenttä on käytössä Tuusulan asuntomessualueella.
latauasema

Aalto-lähtöisen teknologiayrityksen, Unified Chargersin innovaatioon pohjautuva latauskenttä palvelee kaikkia sähköautoja merkistä riippumatta. Lataus ja maksaminen onnistuvat helpon ja avoimen mobiilisovelluksen avulla.

“Asiakkailta saamamme palaute on ollut pääosin positiivista, sillä uudella asemalla ei tarvitse jonottaa”, kertoo Jukka Anttonen, Unified Chargersin toimitusjohtaja.

“Usein ajatellaan, että latausaseman pitäisi olla nopeampi, mutta tosiasiassa pullonkaula löytyy yleensä autosta. Jos pikalatausasemalla on vain yksi auto, se saa käyttöönsä koko kentän kapasiteetin. Useimmat autot pystyvät vastaanottamaan isoja lataustehoja vain hetken, jonka jälkeen useimmat autot pystyvät vastaanottamaan sähköä vain 30–40 kilowatin teholla”, hän lisää. “Meillä on mahdollisuus rakentaa jopa 20:n auton pikalatauskenttiä”.

Käytettävissä oleva 60kW:n kokonaisteho jakautuu älykkäästi latauksessa olevien autojen kesken. Sovellus optimoi latausajan ja huomioi samalla autojen latauksen vastaanottokyvyn. Kun yhden auton akku tulee täyteen, vapautunut latausteho siirtyy automaattisesti muiden lataajien käyttöön. Näin kentän teho pysyy vakiona riippumatta latauksessa olevien autojen määrästä. Kenttä tukee molempia pikalatausstandardeja; CCS ja CHAdeMO.

Unified Chargesin tulevaisuuden näkymät ovat valoisat, sillä tekniikka on patentoitu jo Kiinassa, Intiassa ja USA:ssa. Markkinoita lähdetään valtaamaan kuitenkin ensin Suomesta ja Pohjoismaista. Seuraava pikalatausasema avataan syksyllä Pohjois-Suomeen.

Pikalatausasemilla on kysyntää erityisesti taajamissa, kaupunkien ulosmenoteillä sekä yrityskeskittymissä.

“Ajomatka Helsingistä kokoukseen Tampereelle tyhjentää jo monen sähköauton akun. Nopea lataaminen palaverin aikana on kätevää ja sujuvoittaa liikkumista pidemmillä matkoilla”, Anttonen toteaa.

Tuusulan pikalatausasema sijaitsee vähäpäästöisellä Nesteen tulevaisuuden liikenneasemalla. Kentän on pystyttänyt Leppäkosken Energia.

Unified Chargers on Aallon opiskelijoiden ideasta syntynyt yritys, joka haluaa tarjota parasta mahdollista latausteknologiaa kaikille sähköautoilijoille. Sen ydinosaamiseen kuuluvat sähköisen liikenteen pikalatausasemat ja palvelualustat. https://www.unifiedchargers.fi/
https://www.aalto.fi/fi/uutiset/unified-chargers-antaa-virtaa-sahkoautojen-vallankumoukseen

Nesteen tulevaisuuden liikenneasema on Suomen ensimmäinen vähäpäästöinen asema, jolla on yli 30 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna perinteiseen huoltoasemaan. Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja. Tulevaisuuden liikenneasema -projektissa ovat olleet mukana Unified Chargers, Leppäkosken Energia, Neste Oyj, Posti, Suomen Kaasuenergia Oy ja Tuusulan Asuntomessut.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista
Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
Freestyle meloja Miika Sorjonen, Aalto CHEM
Opinnot Julkaistu:

Yrityselämän, urheilun ja urheilijoiden yhteinen tekeminen korostuu tulevaisuudessa

Aallon ja Haaga-Helian kilpaurheilevat opiskelijat tapasivat tällä kertaa yhteisessä brändiaiheisessa Urhea-tilaisuudessa.
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.