Uutiset

Uusi palvelu tuo tutkitun tiedon tehokkaammin päättäjien ulottuville

Aalto-yliopisto on mukana tänään aloittaneessa MustRead Akatemiassa yhdessä viiden muun suomalaisyliopiston kanssa. Palvelun tarkoitus on vahvistaa tutkitun tiedon roolia päätöksenteossa.

Suomalaisten luotto tieteeseen ja tieteentekijöihin on vankka, mutta miten tuoda uusin tutkittu tieto tehokkaasti ja nopeasti päättäjien ulottuville?

Yksi ratkaisu on tänään aloittava MustRead Akatemia. Se julkaisee suomalaisten tutkijoiden omasta alastaan kirjoittamia ajankohtaisia tekstejä, jotka on suunnattu erityisesti päättäjille. Palvelun tarkoitus on koota hajallaan olevaa tietoa helposti saatavilla olevaan ja hyödynnettävään muotoon.

Aalto-yliopistosta mukaan on ilmoittautunut jo kymmeniä kirjoittajia. Yksi heistä on työelämäprofessori Tua Björklund, joka on yksi Aalto-yliopiston Design Factoryn perustajista. Hän korostaa, että tutkimuksen vaikuttavuudelle on ensisijaista, että tuotettu tieto leviää akateemisia keskusteluja laajemmalle.

työelämäprofessori Tua Björklund
Kuva: Mortti Saarnio

”On hienoa olla mukana uusissa kokeiluissa kehittämässä tutkimustulosten käyttöönottoa”, sanoo Björklund, joka lokakuussa julkaistavassa kirjoituksessaan käsittelee luovien alojen merkitystä.

”Luovat käytännöt eivät ole vain luovia aloja ja innovaatiokeskuksia varten. Ihmislähtöisen kehittämisen keinoin voidaan parantaa toiminnan kestävyyttä ja kannattavuutta alalla kuin alalla. Nyt on oikea aika strategisille panostuksille, jotka rakentavat pandemian jälkeistä tulevaisuutta”, hän kiteyttää.

MustRead Akatemia tavoittaa päättäjät erityisesti uutiskirjeen sekä sosiaalisen median kautta. Kaikki tekstit julkaistaan MustRead Akatemian sivuilla, ja ne ovat vapaasti luettavissa.

Mukana ovat nyt Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistot, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa.

"Jatkossa tarkoituksemme on kehittää palvelua myös yliopistojen ulkopuolelle, kuten sektoritutkimuslaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin”, sanoo MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä,

MustRead Akatemiassa on tänään julkaistu ensimmäiset kuusi tutkijoiden kirjoittamaa artikkelia, jotka löydät Akatemian sivuilta osoitteesta https://www.mustread.fi/akatemia. Mukana on myös Aalto-yliopiston laskentatoimen professorin Jukka Sihvosen kirjoitus Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin.

Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen kohottaa yrityksen mainetta ja parantaa työviihtyvyyttä.

Lue lisää
Apulaisprof. Jukka Sihvonen. Kuva: Mortti Saarnia
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A dog and two researchers. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.
A teacher and two researchers smiling and sorting through paper presentations in a classroom
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten lisätä empatiaa terveyspalveluihin? Tutkijat järjestivät ihmiskeskeisen suunnittelun työpajoja Arabian peruskoulussa

Aalto-yliopiston tutkijat järjestivät peruskoululaisille palvelumuotoilutyöpajat, joissa opeteltiin muotoiluajattelua sekä ihmiskeskeisten tietojärjestelmien suunnittelua.
Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”