Uutiset

Uusi palvelu tuo tutkitun tiedon tehokkaammin päättäjien ulottuville

Aalto-yliopisto on mukana tänään aloittaneessa MustRead Akatemiassa yhdessä viiden muun suomalaisyliopiston kanssa. Palvelun tarkoitus on vahvistaa tutkitun tiedon roolia päätöksenteossa.

Suomalaisten luotto tieteeseen ja tieteentekijöihin on vankka, mutta miten tuoda uusin tutkittu tieto tehokkaasti ja nopeasti päättäjien ulottuville?

Yksi ratkaisu on tänään aloittava MustRead Akatemia. Se julkaisee suomalaisten tutkijoiden omasta alastaan kirjoittamia ajankohtaisia tekstejä, jotka on suunnattu erityisesti päättäjille. Palvelun tarkoitus on koota hajallaan olevaa tietoa helposti saatavilla olevaan ja hyödynnettävään muotoon.

Aalto-yliopistosta mukaan on ilmoittautunut jo kymmeniä kirjoittajia. Yksi heistä on työelämäprofessori Tua Björklund, joka on yksi Aalto-yliopiston Design Factoryn perustajista. Hän korostaa, että tutkimuksen vaikuttavuudelle on ensisijaista, että tuotettu tieto leviää akateemisia keskusteluja laajemmalle.

työelämäprofessori Tua Björklund
Kuva: Mortti Saarnio

”On hienoa olla mukana uusissa kokeiluissa kehittämässä tutkimustulosten käyttöönottoa”, sanoo Björklund, joka lokakuussa julkaistavassa kirjoituksessaan käsittelee luovien alojen merkitystä.

”Luovat käytännöt eivät ole vain luovia aloja ja innovaatiokeskuksia varten. Ihmislähtöisen kehittämisen keinoin voidaan parantaa toiminnan kestävyyttä ja kannattavuutta alalla kuin alalla. Nyt on oikea aika strategisille panostuksille, jotka rakentavat pandemian jälkeistä tulevaisuutta”, hän kiteyttää.

MustRead Akatemia tavoittaa päättäjät erityisesti uutiskirjeen sekä sosiaalisen median kautta. Kaikki tekstit julkaistaan MustRead Akatemian sivuilla, ja ne ovat vapaasti luettavissa.

Mukana ovat nyt Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistot, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa.

"Jatkossa tarkoituksemme on kehittää palvelua myös yliopistojen ulkopuolelle, kuten sektoritutkimuslaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin”, sanoo MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä,

MustRead Akatemiassa on tänään julkaistu ensimmäiset kuusi tutkijoiden kirjoittamaa artikkelia, jotka löydät Akatemian sivuilta osoitteesta https://www.mustread.fi/akatemia. Mukana on myös Aalto-yliopiston laskentatoimen professorin Jukka Sihvosen kirjoitus Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin.

Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen kohottaa yrityksen mainetta ja parantaa työviihtyvyyttä.

Lue lisää
Apulaisprof. Jukka Sihvonen. Kuva: Mortti Saarnia
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.