Uutiset

Uusi palvelu tuo tutkitun tiedon tehokkaammin päättäjien ulottuville

Aalto-yliopisto on mukana tänään aloittaneessa MustRead Akatemiassa yhdessä viiden muun suomalaisyliopiston kanssa. Palvelun tarkoitus on vahvistaa tutkitun tiedon roolia päätöksenteossa.

Suomalaisten luotto tieteeseen ja tieteentekijöihin on vankka, mutta miten tuoda uusin tutkittu tieto tehokkaasti ja nopeasti päättäjien ulottuville?

Yksi ratkaisu on tänään aloittava MustRead Akatemia. Se julkaisee suomalaisten tutkijoiden omasta alastaan kirjoittamia ajankohtaisia tekstejä, jotka on suunnattu erityisesti päättäjille. Palvelun tarkoitus on koota hajallaan olevaa tietoa helposti saatavilla olevaan ja hyödynnettävään muotoon.

Aalto-yliopistosta mukaan on ilmoittautunut jo kymmeniä kirjoittajia. Yksi heistä on työelämäprofessori Tua Björklund, joka on yksi Aalto-yliopiston Design Factoryn perustajista. Hän korostaa, että tutkimuksen vaikuttavuudelle on ensisijaista, että tuotettu tieto leviää akateemisia keskusteluja laajemmalle.

työelämäprofessori Tua Björklund
Kuva: Mortti Saarnio

”On hienoa olla mukana uusissa kokeiluissa kehittämässä tutkimustulosten käyttöönottoa”, sanoo Björklund, joka lokakuussa julkaistavassa kirjoituksessaan käsittelee luovien alojen merkitystä.

”Luovat käytännöt eivät ole vain luovia aloja ja innovaatiokeskuksia varten. Ihmislähtöisen kehittämisen keinoin voidaan parantaa toiminnan kestävyyttä ja kannattavuutta alalla kuin alalla. Nyt on oikea aika strategisille panostuksille, jotka rakentavat pandemian jälkeistä tulevaisuutta”, hän kiteyttää.

MustRead Akatemia tavoittaa päättäjät erityisesti uutiskirjeen sekä sosiaalisen median kautta. Kaikki tekstit julkaistaan MustRead Akatemian sivuilla, ja ne ovat vapaasti luettavissa.

Mukana ovat nyt Aalto-yliopisto sekä Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopistot, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa.

"Jatkossa tarkoituksemme on kehittää palvelua myös yliopistojen ulkopuolelle, kuten sektoritutkimuslaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin”, sanoo MustReadin toimitusjohtaja Ari Lämsä,

MustRead Akatemiassa on tänään julkaistu ensimmäiset kuusi tutkijoiden kirjoittamaa artikkelia, jotka löydät Akatemian sivuilta osoitteesta https://www.mustread.fi/akatemia. Mukana on myös Aalto-yliopiston laskentatoimen professorin Jukka Sihvosen kirjoitus Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin.

Yritykset, jotka huomioivat seksuaalivähemmistöt, menestyvät paremmin

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustaminen kohottaa yrityksen mainetta ja parantaa työviihtyvyyttä.

Lue lisää
Apulaisprof. Jukka Sihvonen. Kuva: Mortti Saarnia
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.
Device
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Koe yksielektronilähteillä osoittaa tien kohti uutta tehostandardia

Aalto-yliopiston tutkijat loivat menetelmän, jolla teho voidaan määritellä suhteessa taajuuteen.