Uutiset

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Haluaisitko parantaa opiskeluhyvinvointia ja -taitoja mielekkäällä tavalla vertaistukea hyödyntäen? Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä! Tervetuloa mukaan!
kuva teemoista

Kurssin käytyäsi tunnistat omaan opiskelukykyyn ja opiskeluhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä sekä ymmärrät näiden merkityksen mielekkäästi sujuvan opiskelun kannalta. Lisäksi opit taitoja, joilla pitää yllä omaa opiskelukykyäsi ja opiskeluhyvinvointiasi yliopisto-opiskelussa. 

Näihin perehdytään viikoittaisten teemojen kautta:

Viikko 0: Ennakkotehtävä

Viikko 1: Suuntana hyvinvoiva opiskelu 

Viikko 2: Merkityksellistä ajankäyttöä  

Viikko 3: Tilaa palautumiselle ja fokusta opiskeluun 

Viikko 4: Opiskelutekniikat: Miten minä opiskelen?  

Viikko 5: Pysähtymisen paikka – aikaa ajatuksille ja tunteille 

Viikko 6: Myötätuntoista minää etsimässä 

Kurssi toteutetaan Aallossa yhteistyössä SCI:n ja opintopsykologien ja -ohjaajien kanssa. Kurssi on suunnattu ensisijassa kandi- ja maisteriopiskelijoille, mutta jatko-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan. Se on tarjolla 2. periodissa syksyllä 2023 vain suomeksi, mutta keväällä 2024 myös englanniksi. 

Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa, ohjattuna verkkotyöskentelynä ja se etenee viikoittain. Jokainen viikko sisältää verkossa tehtäviä itsenäisiä harjoitteita sekä ryhmätapaamisia ryhmän itse sopimassa kanavassa. Ryhmätyöskentely on keskeinen osa kurssia. Kurssilla harjoitellaan kannustavaa palautteen antamista ja vastaanottamista sekä yhteisten aikataulujen laatimista ja niihin sitoutumista. 

Huomaa, että osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista annetussa aikataulussa. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja sen suorittaminen edellyttää viikoittaisten tehtävien tekemistä ja pienryhmätyöskentelyyn osallistumista annetussa aikataulussa.

Löydät kurssin Sisusta hakemalla sen nimellä "Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3 op)" tai kurssikoodilla CS-CV0005. Lue huolella aikataulu- ja muut ohjeet! Lisää kurssi Sisussa HOPSiisi ja ilmoittaudu 23.10.2023 mennessä. Valitse ilmoittautuessasi yksi tarjolla olevista ryhmistä opintojesi tason (kandi- tai maisteri- ja tohtoriopiskelijat) mukaan.

Rakenteessa on hyödynnetty YTHS:n opiskelukykymallia sekä Aallon opintopsykologien tekemiä verkkomateriaaleja. Taustalla on myös tutkittuja menetelmiä hyväksymis- ja omistautumisterapiasta. Kurssin tavoite on tukea opinnoissa jaksamista, hyvinvointia ja menestymistä, mutta se ei ole hoidollinen ryhmä eikä siksi välttämättä sovellu tällä hetkellä hyvin haastavissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille.

Vastuuopettajana Anni Rytkönen (anni.rytkonen(a)aalto.fi) ja mukana myös Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaajat. 

Ryhmätilanne

Hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevat ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit

Aallon hyvinvointitoimijoiden järjestämät ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit (MyCourses) opiskelijoille löytyvät tältä sivulta.

Palvelut
Starting Point of Wellbeing logo

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Opiskelu Aallossa

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.
Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.