Uutiset

Uudet työntekijät ja perehdytyskummit viettivät kesäjuhlaa kokemusten jakamisen ja pakohuonepelien merkeissä

Ozias Hounkpatinin mukaan ulkona oli hyvin kylmää, kun hän saapui Suomeen, mutta kiitos perehdytyksen, hän tunsi itsensä sisäisesti lämpimäksi. Lue uusien työntekijöiden ja perehdytyskummien kokemuksia.
Buddy Summer Party 2023, photo by Oona Hilli
"Ulkona oli hyvin kylmää, kun saavuin Suomeen, mutta tunsin oloni sisäisesti lämpimäksi", Ozias Hounkpatin kertoo. Kuvat: Oona Hilli.

Perehdytyskummi on Aallossa uuden työntekijän kollega, joka auttaa häntä pääsemään sisälle työyhteisöön. Ensimmäiset kesäjuhlat uusille työntekijöille ja perehdytyskummeille järjestettiin 6. kesäkuuta Trap Factoryssa. Kaikki vuoden 2022 uudet työntekijät ja heidän kumminsa oli kutsuttu, ja tilaisuuteen osallistui noin 50 henkilöä. Osallistujat jakoivat kokemuksiaan vapaamuotoisten puheenvuorojen ja palauteasemien avulla.

Palautteen mukaan perehdytysohjelma voi auttaa uutta työntekijää saamaan Aallossa ystäviä ensimmäisten kuukausien aikana. Joillekin uusille työntekijöille esimerkiksi Suomen sää saattaa olla haastava kokemus. Rakennetun ympäristön laitoksen tutkijatohtorin Ozias Hounkpatinin perehdytyskummina oli staff scientist Mika Jalava.

"Ulkona oli hyvin kylmää, kun saavuin Suomeen, mutta tunsin oloni sisäisesti lämpimäksi", Hounkpatin kertoo.  

Kielikeskuksen lehtori Anya Siddigin mukaan perehdytysohjelma voi auttaa uutta työntekijää tuntemaan, että on osa organisaatiota. Johtamisen tukipalveluissa työskentelevä Sustainability Science Days -koordinaattori Sophia Hagolani-Albov piti perehdytyskummiaan "ehkä parhaana perehdytyskummina koskaan", auttaen häntä tutustumaan Aallon joskus hämmentävään mutta samalla mahtavaan organisaatiokulttuuriin. Ja Minna-Kaarina Forssén, Unite!:n johtaja, tunsi perehdytyksen avulla kuuluvansa tiimiin. 

Buddy Party 2023, photo by Oona Hilli.
Vasemmalta: Heidi Henrickson, Juhani Lehtinen, Anya Siddiqi, Sophia Hagolani-Albov, Pattanun Chanpiwat ja Nicoletta Michieletto. Kuva: Oona Hilli.

Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen väitöskirjatutkija Pattanun Chanpiwat tuli Aaltoon Thaimaasta. Hänen perehdytyskumminsa oli Muhammad Ardiyansyah, väitöskirjatutkija samalta laitokselta.

”Minulla oli Zoom-kokous ennen Aaltoon tuloa. Kaikki sujui loistavasti. Sain jopa apua lastemme päivähoidon järjestämisessä. Perehdytyskummini lisäksi myös HR:n Johanna Glader oli erittäin avulias.” 

Joskus uudesta työntekijästä ja perehdytyskummista tulee ystäviä. Näin taisi käydä Perustieteiden korkeakoulussa, jossa Nicoletta Michieletto toivotti Juhani Lehtisen tervetulleeksi koulun omaan tapahtumatiimiin.

”Me sovimme täydellisesti yhteen, minä olen kontrollifriikki ja Giovanni - kuten Juhania kutsun - on meistä se rennompi tyyppi”, Michioletto kertoo.

Tapahtuman järjestivät HRD-asiantuntija Mari Kaarni, joka vastaa perehdytysohjelmasta, Aalto Networking Platformin projektipäällikkö Heidi Henrickson ja alustan viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Ylinen. Kuvat juttuun otti uusi työntekijä, Perustieteiden korkeakoulun viestintäharjoittelija Oona Hilli, ja sen kirjoitti hänen perehdytyskumminsa Tiina Aulanko-Jokirinne. Kaikki kerätty palaute otetaan huomioon ohjelman kehittämisessä.

Kuvia kesäjuhlista

  Onboarding buddy kesäjuhlat

  Tapahtuma järjestettiin Trap Factoryssa.

  Onboarding buddy kesäjuhlat

  Tapahtumaan osallistujat pääsivät tutustumaan muihin uusiin työntekijöihin ja perehdytyskummeihin.

  Onboarding buddy kesäjuhlat

  Perehdytysohjelmasta vastaava Mari Kaarni toivotti kaikki tervetulleiksi.

  Onboarding buddy kesäjuhlat

  Ryhmiä muodostetaan pakohuonepelejä varten. 

  Onboarding buddy kesäjuhlat

  Pakohuoneiden jälkeen tarjolla oli hot dogeja ja virvokkeita.

  Ota yhteyttä:

  Mari Kaarni

  Mari Kaarni

  HRD Specialist, Talent Acquisition

  Perehdytyskummi auttoi alkuun

  Kummi on uuden työntekijän kollega, joka esittelee työpaikkaa ja työtapoja.

  Lue lisää
  Pasquale Gallo ja Arun Lakshmynarayanana istuvat tuoleilla ja tekevät ylävitoset käsillään.

  Erika Renedo Illarregi: Muotoilun tutkijana pääsen kokemaan erilaisia rooleja ja tunnemaailmoja

  "Tulin Aaltoon täynnä energiaa ja halua tehdä erilaisia asioita sekä integroitua – mutta talvi oli myös tulossa. Pidän uusista kokemuksista, mutta ei ollut helppoa saapua juuri silloin, kun joka päivä oli edellistä vähän pimeämpi."

  Lue uuden työntekijän tarina
  Erika Renedo Illaregi, photo by Linda Lehtovirta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

  Lue lisää uutisia

  vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
  Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

  Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

  Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
  Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
  Mediatiedotteet Julkaistu:

  Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

  Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
  Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
  Nimitykset Julkaistu:

  Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

  Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
  Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
  Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

  Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

  Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.