Uutiset

Uniten ensimmäisillä virtuaalimessuilla esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia

Seitsemän eurooppalaisen yliopiston yhteisö Unite! tarjoaa mahdollisuuksia kehittää kansainvälistä osaamista ja globaaleja verkostoja monin eri tavoin. Uniten ensimmäiset opiskelijoille tarkoitetut virtuaalimessut järjestettiin 3.11.2021.
Virtual courses on e.g. architecture and energy were presented at the Unite! Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.

Uniten virtuaalimessuilla 3.11. esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia, kuten yhteisohjelmia, projektikursseja, kesäkouluja sekä kieli- ja kulttuurikursseja. Tapahtumaan ilmoittautui 270 opiskelijaa ja 80 henkilökunnan edustajaa kaikista Unite-yliopistoista, joita ovat Aalto-yliopisto, Grenoble INP-UGA(Ranska), KTH Royal Institute of Technology (Ruotsi), Politecnico di Torino (Italia), Darmstadtin teknillinen yliopisto (Saksa), Universitat Politècnica de Catalunya (Espanja) ja Universidade de Lisboa (Portugali).

Aalto-yliopiston kolmannen vuosikurssin arkkitehtuuria pääaineenaan opiskeleva Axel Cuellar tuli messuille tutustumaan virtuaalikursseihin. ”Tulin Unite-messuille, koska TU Darmstadtilla on muutama mielenkiintoinen arkkitehtuurin kurssi, jotka kiinnostavat kovasti. Halusin jutella niistä jonkun yhteyshenkilön kanssa ja saada lisätietoja”, kertoo Axel. Unite! tarjoaa virtuaalikursseja arkkitehtuurin lisäksi myös mm. energia-alalta. Kurssit ovat avoinna kaikille Unite-yliopistojen opiskelijoille.

Messut järjestettiin interaktiivisella alustalla, jossa kävijä liikkuu huoneesta toiseen aivan kuten tavallisilla messuilla. ”Minusta virtuaalimessut olivat ihan virkistävä, kätevä ja nimensä mukainen kokemus. Hyvin oivaltava keino erityisesti nyt pandemian aikana. Miksi ei muulloinkin? Kuvittelin aluksi, että kyseessä on enemmän tai vähemmän jonkinlainen zoom-tapahtuma tai webinaari, mutta onneksi ei. Yllätyin kun, minulla olikin mahdollisuus liikkua eri huoneissa sekä niillä olevilla ständeillä, joissa oli esittelijöitä ja porukoita rupattelemassa videopuhelun keinoin”, kuvaili Axel messukokemusta.

Secretary General of Unite! Andreas Winkler presenting Unite! on stage at the Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.
Uniten pääsihteeri Andreas Winkler esittelee Unitea opiskelijoille.

Opiskelijamessujen suunnittelu ja toteutus oli loistava esimerkki Unite-yliopistojen henkilöstön yhteistyöstä. Jo alustavan suunnittelukokouksen aikana tuli selväksi, että opiskelijamessuilla esiteltäisiin suurinta osaa Uniten tarjonnasta. Suunnitteluryhmään kutsuttiin kollegoita neljästä eri työryhmästä: opiskelijapalvelut ja monikielisyys & monikulttuurisuus, opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset maisteriohjelmat ja viestintätiimi.”Oli ilo nähdä, miten eri näyttelytilojen suunnittelu kehittyi, kun tiimit kokoontuivat luomaan tilaansa alustalle”, kertoo ryhmäpäällikkö Karin Knutsson, KTH Royal Institute of Technology:sta. 

”Olemme tyytyväisiä rekisteröityneiden opiskelijoiden määrään. Tavoitimme niin kandidaatin, maisterin kuin tohtoritutkinnon suorittavia opiskelijoita. Ensi vuonna meillä on vielä enemmän mahdollisuuksia tarjolla opiskelijoille, kun nyt suunnitteluvaiheessa olevat kurssit ja ohjelmat saadaan tarjolle. Viimeisen kuuden viikon yhteistyötä muistellessa olen hämmästynyt siitä, kuinka luonnolliseksi on tullut tukea ja neuvoja tarvittaessa kääntyä eri Unite-yliopistojen kollegoiden puoleen ”, toteaa Karin Knutsson.

Lue lisää Unitesta 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Flowers
Opinnot Julkaistu:

Kesän 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Löydät nyt kurssivalikostamme kesäkauden kurssit, joiden ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa tai toukokuussa.
Kuvitus puun istuttamisesta haudalle ja puun kasvusta
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Lappset-stipendin sai maisema-arkkitehti Anu Hakola

Hakola käsittelee diplomityössään muistopuita ja niiden merkitystä osana vainajien muistelua.
Kolme opiskelijaa
Opinnot Julkaistu:

Uusi Sähköisku-podcast pureutuu sähköteekkareiden arkeen

Podcastissa sähkötekniikan opiskelijat keskustelevat sähkötekniikan opiskelusta ja teekkarielämästä Aalto-yliopistossa. Ensimmäinen jakso on nyt julkaistu!