Uutiset

Uniten ensimmäisillä virtuaalimessuilla esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia

Seitsemän eurooppalaisen yliopiston yhteisö Unite! tarjoaa mahdollisuuksia kehittää kansainvälistä osaamista ja globaaleja verkostoja monin eri tavoin. Uniten ensimmäiset opiskelijoille tarkoitetut virtuaalimessut järjestettiin 3.11.2021.
Virtual courses on e.g. architecture and energy were presented at the Unite! Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.

Uniten virtuaalimessuilla 3.11. esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia, kuten yhteisohjelmia, projektikursseja, kesäkouluja sekä kieli- ja kulttuurikursseja. Tapahtumaan ilmoittautui 270 opiskelijaa ja 80 henkilökunnan edustajaa kaikista Unite-yliopistoista, joita ovat Aalto-yliopisto, Grenoble INP-UGA(Ranska), KTH Royal Institute of Technology (Ruotsi), Politecnico di Torino (Italia), Darmstadtin teknillinen yliopisto (Saksa), Universitat Politècnica de Catalunya (Espanja) ja Universidade de Lisboa (Portugali).

Aalto-yliopiston kolmannen vuosikurssin arkkitehtuuria pääaineenaan opiskeleva Axel Cuellar tuli messuille tutustumaan virtuaalikursseihin. ”Tulin Unite-messuille, koska TU Darmstadtilla on muutama mielenkiintoinen arkkitehtuurin kurssi, jotka kiinnostavat kovasti. Halusin jutella niistä jonkun yhteyshenkilön kanssa ja saada lisätietoja”, kertoo Axel. Unite! tarjoaa virtuaalikursseja arkkitehtuurin lisäksi myös mm. energia-alalta. Kurssit ovat avoinna kaikille Unite-yliopistojen opiskelijoille.

Messut järjestettiin interaktiivisella alustalla, jossa kävijä liikkuu huoneesta toiseen aivan kuten tavallisilla messuilla. ”Minusta virtuaalimessut olivat ihan virkistävä, kätevä ja nimensä mukainen kokemus. Hyvin oivaltava keino erityisesti nyt pandemian aikana. Miksi ei muulloinkin? Kuvittelin aluksi, että kyseessä on enemmän tai vähemmän jonkinlainen zoom-tapahtuma tai webinaari, mutta onneksi ei. Yllätyin kun, minulla olikin mahdollisuus liikkua eri huoneissa sekä niillä olevilla ständeillä, joissa oli esittelijöitä ja porukoita rupattelemassa videopuhelun keinoin”, kuvaili Axel messukokemusta.

Secretary General of Unite! Andreas Winkler presenting Unite! on stage at the Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.
Uniten pääsihteeri Andreas Winkler esittelee Unitea opiskelijoille.

Opiskelijamessujen suunnittelu ja toteutus oli loistava esimerkki Unite-yliopistojen henkilöstön yhteistyöstä. Jo alustavan suunnittelukokouksen aikana tuli selväksi, että opiskelijamessuilla esiteltäisiin suurinta osaa Uniten tarjonnasta. Suunnitteluryhmään kutsuttiin kollegoita neljästä eri työryhmästä: opiskelijapalvelut ja monikielisyys & monikulttuurisuus, opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset maisteriohjelmat ja viestintätiimi.”Oli ilo nähdä, miten eri näyttelytilojen suunnittelu kehittyi, kun tiimit kokoontuivat luomaan tilaansa alustalle”, kertoo ryhmäpäällikkö Karin Knutsson, KTH Royal Institute of Technology:sta. 

”Olemme tyytyväisiä rekisteröityneiden opiskelijoiden määrään. Tavoitimme niin kandidaatin, maisterin kuin tohtoritutkinnon suorittavia opiskelijoita. Ensi vuonna meillä on vielä enemmän mahdollisuuksia tarjolla opiskelijoille, kun nyt suunnitteluvaiheessa olevat kurssit ja ohjelmat saadaan tarjolle. Viimeisen kuuden viikon yhteistyötä muistellessa olen hämmästynyt siitä, kuinka luonnolliseksi on tullut tukea ja neuvoja tarvittaessa kääntyä eri Unite-yliopistojen kollegoiden puoleen ”, toteaa Karin Knutsson.

Lue lisää Unitesta 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Sähkötekniikan opiskelijat Venla, Iikka ja Leevi. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Sähkötekniikan päivä keräsi osallistujia ympäri Suomen - katso tallenne!

Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.
Yliopisto Julkaistu:

Mietityttävätkö ryhmätyöt opetuksessa? Kuuntele podcastjakso

Future-led learning podcastin uusi kausi vie meidät hyvin käytännön tasolle. Kauden teemoihin kuuluvat ajankohtaiset teemat akateeminen ohjaus, inkluusio opetuksessa, yhteisopetus ja kestävä kehitys. Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan toimivan ryhmätyön saloihin ja mitä opettaja voi myötävaikuttaa ryhmän toimintaan.