Uutiset

Uniten ensimmäisillä virtuaalimessuilla esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia

Seitsemän eurooppalaisen yliopiston yhteisö Unite! tarjoaa mahdollisuuksia kehittää kansainvälistä osaamista ja globaaleja verkostoja monin eri tavoin. Uniten ensimmäiset opiskelijoille tarkoitetut virtuaalimessut järjestettiin 3.11.2021.
Virtual courses on e.g. architecture and energy were presented at the Unite! Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.

Uniten virtuaalimessuilla 3.11. esiteltiin laaja valikoima opiskelumahdollisuuksia, kuten yhteisohjelmia, projektikursseja, kesäkouluja sekä kieli- ja kulttuurikursseja. Tapahtumaan ilmoittautui 270 opiskelijaa ja 80 henkilökunnan edustajaa kaikista Unite-yliopistoista, joita ovat Aalto-yliopisto, Grenoble INP-UGA(Ranska), KTH Royal Institute of Technology (Ruotsi), Politecnico di Torino (Italia), Darmstadtin teknillinen yliopisto (Saksa), Universitat Politècnica de Catalunya (Espanja) ja Universidade de Lisboa (Portugali).

Aalto-yliopiston kolmannen vuosikurssin arkkitehtuuria pääaineenaan opiskeleva Axel Cuellar tuli messuille tutustumaan virtuaalikursseihin. ”Tulin Unite-messuille, koska TU Darmstadtilla on muutama mielenkiintoinen arkkitehtuurin kurssi, jotka kiinnostavat kovasti. Halusin jutella niistä jonkun yhteyshenkilön kanssa ja saada lisätietoja”, kertoo Axel. Unite! tarjoaa virtuaalikursseja arkkitehtuurin lisäksi myös mm. energia-alalta. Kurssit ovat avoinna kaikille Unite-yliopistojen opiskelijoille.

Messut järjestettiin interaktiivisella alustalla, jossa kävijä liikkuu huoneesta toiseen aivan kuten tavallisilla messuilla. ”Minusta virtuaalimessut olivat ihan virkistävä, kätevä ja nimensä mukainen kokemus. Hyvin oivaltava keino erityisesti nyt pandemian aikana. Miksi ei muulloinkin? Kuvittelin aluksi, että kyseessä on enemmän tai vähemmän jonkinlainen zoom-tapahtuma tai webinaari, mutta onneksi ei. Yllätyin kun, minulla olikin mahdollisuus liikkua eri huoneissa sekä niillä olevilla ständeillä, joissa oli esittelijöitä ja porukoita rupattelemassa videopuhelun keinoin”, kuvaili Axel messukokemusta.

Secretary General of Unite! Andreas Winkler presenting Unite! on stage at the Virtual Fair for Students on 3 November, 2021.
Uniten pääsihteeri Andreas Winkler esittelee Unitea opiskelijoille.

Opiskelijamessujen suunnittelu ja toteutus oli loistava esimerkki Unite-yliopistojen henkilöstön yhteistyöstä. Jo alustavan suunnittelukokouksen aikana tuli selväksi, että opiskelijamessuilla esiteltäisiin suurinta osaa Uniten tarjonnasta. Suunnitteluryhmään kutsuttiin kollegoita neljästä eri työryhmästä: opiskelijapalvelut ja monikielisyys & monikulttuurisuus, opiskelijoiden liikkuvuus, yhteiset maisteriohjelmat ja viestintätiimi.”Oli ilo nähdä, miten eri näyttelytilojen suunnittelu kehittyi, kun tiimit kokoontuivat luomaan tilaansa alustalle”, kertoo ryhmäpäällikkö Karin Knutsson, KTH Royal Institute of Technology:sta. 

”Olemme tyytyväisiä rekisteröityneiden opiskelijoiden määrään. Tavoitimme niin kandidaatin, maisterin kuin tohtoritutkinnon suorittavia opiskelijoita. Ensi vuonna meillä on vielä enemmän mahdollisuuksia tarjolla opiskelijoille, kun nyt suunnitteluvaiheessa olevat kurssit ja ohjelmat saadaan tarjolle. Viimeisen kuuden viikon yhteistyötä muistellessa olen hämmästynyt siitä, kuinka luonnolliseksi on tullut tukea ja neuvoja tarvittaessa kääntyä eri Unite-yliopistojen kollegoiden puoleen ”, toteaa Karin Knutsson.

Lue lisää Unitesta 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.