Uutiset

Unite! tarjoaa 13 vierailevan professorin paikkaa Darmstadtin teknillisessä yliopistossa

Osana Unite!-yliopistoallianssin uutta vierailevien professorien ohjelmaa Darmstadtin teknillinen yliopisto (TU Darmstadt) tarjoaa 13 rahoitettua vierailevan professorin paikkaa. Kohderyhmänä on pääasiassa kokeneet post-doc -tutkijat. Hakuaika päättyy 31.3.2024.
kuvituskuva opiskelijoista tietokoneella

Unite! -vierailijaprofessuurien tavoitteena on houkutella kansainvälisiä huippulahjakkuuksia edistämään tieteidenvälisyyttä opetuksessa ja didaktisia innovaatioita kansainvälisen kokemuksen kautta. Ohjelma on avoin kaikille Darmstadtin teknillisessä yliopistossa edustettuina oleville oppiaineille. 

Tämä uusi Unite! -kumppanuusyliopistojen strategisen yhteistyön muoto edistää verkostoitumista akateemisten yhteisöjen kesken ja tukee vierailevien tutkijoiden urakehitystä. Lisäksi opiskelijat hyötyvät kansainvälisesti suuntautuneesta opetuksesta. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti kokeneet Unite-kumppanuusyliopistoihin kuuluvat post doc -tutkijat, mutta myös edistyneemmässä uravaiheessa olevat (lehtorit, professorit) ovat tervetulleita hakemaan.  

Unite-kumppanuusyliopistojen vierailevat professorit tarjoavat täydentäviä (valinnaisia) kursseja Darmstadtin teknillisessä yliopistossa, mieluiten innovatiivisista aiheista. Nimitys alkaa talvilukukaudella 2024/25. Nimityskauden tulisi kattaa luentokausi lokakuun puolivälistä helmikuun puoliväliin, ja se voidaan tehdä enintään kahdeksi vuodeksi.  

TU Darmstadt

Vuonna 1877 perustettu TU Darmstadt on yksi Saksan kansainvälisimmistä yliopistoista; eurooppalaisena teknisenä yliopistona se on sitoutunut eurooppalaisiin arvoihin ja Euroopan yhdentymiseen. TUDan kotipaikka on Frankfurt-Rein-Mainin metropolialue. Sen huippututkimus on koottu kolmelle alalle: Energia ja ympäristö, informaatio ja älykkyys, aine ja materiaalit. Laajamittainen, ongelmalähtöinen tieteidenvälisyys, johon osallistuvat insinööritieteet, luonnontieteet, humanistiset tieteet ja yhteiskuntatieteet, on TUDan tutkimuksen ja opiskelun tunnusmerkki. Lue lisää yliopistosta täältä.

Rahoitus  

TU Darmstadt kattaa kaikki kustannukset valtion varoista, puolet kustannuksista katetaan keskitetysti ja toinen puoli tulee vastaanottavalta laitokselta. Vierailevien professorien bruttokuukausitulot ovat 6 630 euroa, johon lisätään noin 20 prosentin työnantajan sosiaaliturvamaksu (1. huhtikuuta 2024 alkaen). 

Hakuohjeet

 1. Tutustu Darmstadtin teknillisen yliopiston tiedekuntiin ja laitoksiin täällä. Löydä se, joka sinua kiinnostaa. 
 2. Ota sähköpostitse yhteyttä Dr.-Ing. Nebojša Čampragiin, osoite: [email protected].  Nebojša Čamprag auttaa sinua saamaan yhteyden laitoksen johtajaan. Toimita  seuraavat asiakirjat (yhtenä PDF-dokumenttina): 
  - lyhyt motivaatiokirje (puoli sivua), 
  - lyhyt kuvaus kurssista, jota aiot opettaa TUDassa (puoli sivua),  
  - akateeminen ansioluettelo ja 
  - tohtorin tutkintotodistus (tarvittaessa voit liittää mukaan tohtorin tutkinnon jälkeisen pätevyyden professoritason opetukseen).
 3. Hakemuksen lähettää se TU Darmstadtin laitos, joka haluaa perustaa Unite!-vierailijaprofessuurin. Lyhyt hakemus tulee lähettää 31. maaliskuuta 2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Hakemuksen tulee sisältää: 
  - toimittamasi hakumateriaali
  - kirjallinen selvitys opetuksen tuomasta lisäarvosta TU Darmstadtille ja Unitelle,
  - ehdotus sopivasta ehdokkaasta suosituskirjeen muodossa (enintään 1 - 1,5 sivua), . 
   

Rahoitettujen vierailevien professoreiden valinnasta ilmoitetaan toukokuun 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja ja yhteystiedot

Hakemukset on lähetettävä 31. maaliskuuta 2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].  
Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä: Dr.-Ing. Nebojša Čamprag (osasto VIII), [email protected].

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.
Flowers
Opinnot Julkaistu:

Kesän 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Löydät nyt kurssivalikostamme kesäkauden kurssit, joiden ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa tai toukokuussa.
Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
The magnetic properties of a material can affect how it interacts with light.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijoille läpimurto: Yksisuuntaisen lasin kehitys vihdoin mahdollista

Tutkijat kehittivät uuden metamateriaalin, joka voi toimia monenlaisten teknologisten innovaatioiden pohjana.