Uutiset

Unite!-kevätkoulussa pohditaan kestäviä energiaratkaisuja

Aalto-yliopiston opiskelijoita mukana Unite!-kevätkoulussa, jonka järjestää Politecnico di Torino. Kevätkoulu on avoinna kaikkien seitsemän yliopistoverkon opiskelijoille.
Students at the Spring School are studying sustainable energy solutions

Unite!-kevätkoulu keskittyy uusiin energialähteisiin energian varastointijärjestelmistä, polttokennoista, älyverkoista aina vedyn, kestävän ydinvoiman ja bioenergian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Ensimmäinen Unite!-kevätkoulu, jonka järjesti Politecnico di Torino, alkoi maanantaina 17. toukokuuta 2021.

Kolmen päivän aikana verkkoluentoja pitävät kansainvälisesti tunnetut tutkijat seitsemästä Unite! yhteistyöyliopistosta. Luentojen lisäksi ohjelmassa on opinnäytetteiden aihe-ehdotuksia, tohtorikoulutettavien puheenvuoroja sekä verkostoitumistilaisuuksia  ja mahdollisuus virtuaalisiin "yrityslounaisiin" ulkopuolisten sidosryhmien kanssa.

70 opiskelijaa seitsemästä kumppanuusyliopistosta valittiin 400 hakijan joukosta ilman osallistumismaksuja. Mukana on seitsemän opiskelijaa Aalto-yliopistosta. Osallistujilla on mahdollisuus aloittaa opinnäytetyö kestävän energian alalta ja näin motivoitua myöhemmin hakemaan kansainvälistä tohtorintutkintoa. 

"Tämä kestävän energian aiheisiin keskittyvä kevätkoulu on yksi konkreettisista koulutustoiminnoista, joita Unite! tarjoaa seitsemän kumppaniyliopistonsa opiskelijoille. Se on myös ensimmäinen askel  joillekin loistavimmista Unite! opiskelijoista kohti tohtorintutkintoa,” kertoo professori Roberto Zanino PoliTosta. 

Unite! on seitsemän eurooppalaisen yliopiston verkosto, joka tarjoaa verkkokursseja, kevät- ja kesäkouluja sekä yhteisiä ohjelmia opiskelijoille. Lue lisää täältä Aallon Unite!-websivulta. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Phone, laptop, people. Photo: Unto Rautio / Aalto University
Opinnot Julkaistu:

Muutos kirjautumisessa Sisu-järjestelmään: tärkeää tietoa avoimen yliopiston opiskelijalle

Kirjauduttaessa Sisuun Aalto-yliopiston verkon ulkopuolelta tunnistautumiseen ei enää riitä pelkkä Aalto-käyttäjätunnus.
Student of the BScBA Program Elli Jauhiainen
Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Elli Jauhiainen

Elli Jauhiaisen mielestä parasta International Business -kandidaattiohjelmassa on mahdollisuus oppia työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä: ”On todella kiehtovaa oppia tuntemaan muiden yrityskulttuurien etikettiä ja tapoja.”
Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021
Opinnot Julkaistu:

Tiimityötaidot Paras hetki päivässä -podcastien teemana, vieraana Satu Rekonen

Millaisia ovat yleisimmät haasteet, joita opiskelijat kohtaavat ryhmätöissä? Mikä tekee toimivan tiimin, mitä tiimityötaidot ovat ja miksi ne ovat tärkeitä?
Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila: Harjoittelu oli urani kannalta todella tärkeä kokemus

Alumnimme Oona Anttila kiinnostui kestävän kehityksen teemoista jo opintojensa alussa, ja hakeutui sen myötä monialaiseen Creative Sustainability -maisteriohjelmaan. Hän työskentelee nykyään YK:n projektipalveluiden toimistossa Nairobissa, Keniassa.