Uutiset

Unite!-kevätkoulussa pohditaan kestäviä energiaratkaisuja

Students at the Spring School are studying sustainable energy solutions

Unite!-kevätkoulu keskittyy uusiin energialähteisiin energian varastointijärjestelmistä, polttokennoista, älyverkoista aina vedyn, kestävän ydinvoiman ja bioenergian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Ensimmäinen Unite!-kevätkoulu, jonka järjesti Politecnico di Torino, alkoi maanantaina 17. toukokuuta 2021.

Kolmen päivän aikana verkkoluentoja pitävät kansainvälisesti tunnetut tutkijat seitsemästä Unite! yhteistyöyliopistosta. Luentojen lisäksi ohjelmassa on opinnäytetteiden aihe-ehdotuksia, tohtorikoulutettavien puheenvuoroja sekä verkostoitumistilaisuuksia  ja mahdollisuus virtuaalisiin "yrityslounaisiin" ulkopuolisten sidosryhmien kanssa.

70 opiskelijaa seitsemästä kumppanuusyliopistosta valittiin 400 hakijan joukosta ilman osallistumismaksuja. Mukana on seitsemän opiskelijaa Aalto-yliopistosta. Osallistujilla on mahdollisuus aloittaa opinnäytetyö kestävän energian alalta ja näin motivoitua myöhemmin hakemaan kansainvälistä tohtorintutkintoa. 

"Tämä kestävän energian aiheisiin keskittyvä kevätkoulu on yksi konkreettisista koulutustoiminnoista, joita Unite! tarjoaa seitsemän kumppaniyliopistonsa opiskelijoille. Se on myös ensimmäinen askel  joillekin loistavimmista Unite! opiskelijoista kohti tohtorintutkintoa,” kertoo professori Roberto Zanino PoliTosta. 

Unite! on seitsemän eurooppalaisen yliopiston verkosto, joka tarjoaa verkkokursseja, kevät- ja kesäkouluja sekä yhteisiä ohjelmia opiskelijoille. Lue lisää täältä Aallon Unite!-websivulta. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pauli Liikala, Kauppakorkeakoulun alumni
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Pauli Liikala

”Olen kiitollinen Kauppakorkeakoululle, sen opettajille ja opiskelukavereilleni siitä, että opiskelu siellä antoi minulle erinomaiset eväät työuralleni ja myös eläkevuosilleni.”, kertoo pitkän uran tietojärjestelmien, tietohallinnon ja niiden kehittämisen parissa tehnyt alumnimme Pauli Liikala, joka on vuosien aikana toiminut myös lukuisten opiskelijoiden mentorina.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aalto-Primo-käyttäjäkyselytutkimus

Haluamme kuulla mielipiteesi. Kyselyyn voi vastata 3.9. saakka.
Kuvassa näkyvät kaksi opiskelijaa opiskelemassa ja PIR-arvioinnin logo.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun opiskelijoilta hyvä arvosana koululleen: ”Kauppiksessa luodaan parempaa maailmaa”

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kivunnut toiseksi ylimmälle tasolle kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta.
Professori Stephan Sigg, image: Evelin Kask
Opinnot Julkaistu:

Professori Stephan Sigg: Communications and Data Science -ohjelma on kattava sekoitus ajankohtaisia aloja

Maisteriohjelmassa opiskellaan kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa. Professori Sigg muistuttaa, että eri ympäristöissä opiskelu avaa monia uusia ovia.