Uutiset

Tutustu kvanttiteknologiaan - virtuaalioppitunnit nyt YouTubessa useilla eri kielillä

Lukiolaisille ja yläkoululaisille suunnatut virtuaalioppitunnit voi nyt katsoa muun muassa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Marraskuussa 2020 vietettiin ensimmäistä kertaa Euroopan kvanttiviikkoa. Sen tavoitteena oli tehdä kvanttimaailmaa ymmärrettäväksi suurelle yleisölle.

Osana kvanttiviikkoa lukioiden ja yläkoulujen opiskelijoille järjestettiin virtuaaliset oppitunnit, joissa tutustuttiin kvanttimekaniikan ja -teknologioiden saloihin. Suomenkieliset, sisällöiltään samanlaiset, oppitunnit pitivät Turun yliopiston teoreettisen fysiikan jatko-opiskelija Daria Anttila ja Aalto-yliopiston ja VTT:n professori Mikko Möttönen.

Virtuaalioppitunteja on nyt YouTubessa yhteensä 20, ja kielivaihtoehtoina on muun muassa suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja ja italia. Katso virtuaalioppitunti ruotsiksiTästä linkistä pääsee näkemään kaikki kielivaihtoehdot.

Tutustu kvanttiteknologian englanninkielisiin opintoihin

Aalto University / two students working together in a co-working space / photography Aino Huovio

Quantum Technology, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Kiehtooko kvanttifysiikka? Oletko innokas innovoimaan kvanttitekniikan käytännön sovellutuksia? Tule opiskelemaan Quantum Technology -pääainetta Aalto-yliopistoon! Quantum Technology -pääaineessa pääset kvanttivallankumouksen etulinjaan näkemään, kuinka kvanttiteknologia muuttaa laskentaa, kommunikaatiota, anturitekniikkaa ja simulaatiota.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
aula
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030

Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.
Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuun orientaatiopäiville!