Uutiset

Tutustu kvanttiteknologiaan - virtuaalioppitunnit nyt YouTubessa useilla eri kielillä

Lukiolaisille ja yläkoululaisille suunnatut virtuaalioppitunnit voi nyt katsoa muun muassa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Marraskuussa 2020 vietettiin ensimmäistä kertaa Euroopan kvanttiviikkoa. Sen tavoitteena oli tehdä kvanttimaailmaa ymmärrettäväksi suurelle yleisölle.

Osana kvanttiviikkoa lukioiden ja yläkoulujen opiskelijoille järjestettiin virtuaaliset oppitunnit, joissa tutustuttiin kvanttimekaniikan ja -teknologioiden saloihin. Suomenkieliset, sisällöiltään samanlaiset, oppitunnit pitivät Turun yliopiston teoreettisen fysiikan jatko-opiskelija Daria Anttila ja Aalto-yliopiston ja VTT:n professori Mikko Möttönen.

Virtuaalioppitunteja on nyt YouTubessa yhteensä 20, ja kielivaihtoehtoina on muun muassa suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja ja italia. Katso virtuaalioppitunti ruotsiksiTästä linkistä pääsee näkemään kaikki kielivaihtoehdot.

Tutustu kvanttiteknologian englanninkielisiin opintoihin

Aalto University / two students working together in a co-working space / photography Aino Huovio

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Quantum Technology

Are you fascinated by quantum physics? Do you want to create real-world applications? Come study Quantum Technology at Aalto University!

The Quantum Technology major takes you to the forefront of the ongoing quantum revolution in computation, communication, sensing, and simulation. Novel devices will outperform current technologies by exploiting quantum-mechanical phenomena. Future quantum computers will solve problems that are not tractable with existing hardware and algorithms. Quantum communication will use unbreakable encryption schemes. The Quantum Technology major provides you with the skills to become a global leader in this emerging industry and growing field of engineering.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi opiskelijaa opiskelemassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Henkilöstöä arvostava johtaminen lisää työhyvinvointia

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä hyvin menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla.
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.