Uutiset

Tuemme Ukrainaa ja sen yliopistoyhteisöä

Tarjoamme tukea opiskelijoille ja henkilöstölle

Aalto-yliopisto ilmaisee tukensa Ukrainalle ja sen yliopistoyhteisölle. Yhdymme Suomen valtion ja EU:n kantaan ja tuomitsemme Venäjän sotatoimet.

Ajatuksemme ja myötätuntomme on ukrainalaisten työntekijöidemme ja opiskelijoidemme ja heidän läheistensä tukena. Oppimispalvelut ottavat yhteyttä kaikkiin Aalto-yliopiston ukrainalaisiin opiskelijoihin ja esihenkilöt (tai henkilöstöpalvelut) ovat yhteydessä ukrainalaisiin työntekijöihin tuen tarjoamiseksi.

Seuraamme tilanteen kehittymistä Ukrainassa. Olemme tarkistaneet, ettei sotatoimialueella ole aaltolaisia työkomennuksella tai opiskelijavaihdossa. Aallon työntekijät tai opiskelijat eivät siis ole välittömän uhan alla tai riskissä joutua uhan alle.

Emme suosittele työmatkoja, vierailuja, opiskelijavaihtoja tai –harjoitteluja Ukrainaan, Venäjälle tai Valko-Venäjälle. Näihin maihin opiskelijavaihtoja suunnitelleille pyritään aktiivisesti hakemaan vaihtoehtoisia kohteita. Oman korkeakoulun vaihtokoordinaattorit ohjaavat tässä asiassa.

Seuraamme Suomen valtion ohjeistusta Venäjän kanssa tehtävästä tutkimus- koulutus- ja opiskelijavaihtoyhteistyöstä. Seuraamme myös kansainvälisiä linjauksia, kuten mahdollisia EU-ohjelmiin liittyviä muutoksia. Emme toistaiseksi tee uusia sitoumuksia tai aloita uusia yhteistyöhankkeita Venäjän kanssa.  

Olemme kriittisestä tilanteesta ja kansallisuudesta riippumatta kaikki jäseniä Aalto-yhteisössä, jossa jokainen on yhtä tärkeä ja arvokas. Odotamme jokaisen aaltolaisen toimivan arvojemme mukaisesti toisiamme arvostaen ja kunnioittaen, yhteistyöhaluisesti ja vastuullisesti. Emme suvaitse minkäänlaista vihapuhetta tai häirintää.

Mikäli kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteeseen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Moniammatillinen tiimi käsittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten lähettämiä viestejä luottamuksellisesti.

Henkilökunnan jäsenet voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös työterveyshuoltoon tai oman korkeakoulun tai yksikön henkilöstöpalveluihin, ja opiskelijat YTHS:ään, oman korkeakoulunsa oppimispalveluihin tai Starting point of wellbeing -palveluihin.

Lue lisää:
Suomen yliopistot antavat tukensa Ukrainalle (unifi.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
People attending the Wellbeing Fair at Aalto's Wellbeing Week
Yliopisto Julkaistu:

Oasis mukana Aalto Wellbeing Weekillä

Oasis of Radical Wellbeing -hanke on mukana Wellbeing Weekillä 2.-6.10.
Girl looking to the side with forest in background
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

Seitsemän ELO:n elokuvaa ehdolla Rakkautta&Anarkiaa -festivaalilla 2023

Festivaalin esiraati on valinnut tänä vuonna R&A Shorts -kilpailuun yhteensä 33 elokuvaa, joista seitsemän on Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitos ELO:lta.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."