Uutiset

Tuemme Ukrainaa ja sen yliopistoyhteisöä

Tarjoamme tukea opiskelijoille ja henkilöstölle

Aalto-yliopisto ilmaisee tukensa Ukrainalle ja sen yliopistoyhteisölle. Yhdymme Suomen valtion ja EU:n kantaan ja tuomitsemme Venäjän sotatoimet.

Ajatuksemme ja myötätuntomme on ukrainalaisten työntekijöidemme ja opiskelijoidemme ja heidän läheistensä tukena. Oppimispalvelut ottavat yhteyttä kaikkiin Aalto-yliopiston ukrainalaisiin opiskelijoihin ja esihenkilöt (tai henkilöstöpalvelut) ovat yhteydessä ukrainalaisiin työntekijöihin tuen tarjoamiseksi.

Seuraamme tilanteen kehittymistä Ukrainassa. Olemme tarkistaneet, ettei sotatoimialueella ole aaltolaisia työkomennuksella tai opiskelijavaihdossa. Aallon työntekijät tai opiskelijat eivät siis ole välittömän uhan alla tai riskissä joutua uhan alle.

Emme suosittele työmatkoja, vierailuja, opiskelijavaihtoja tai –harjoitteluja Ukrainaan, Venäjälle tai Valko-Venäjälle. Näihin maihin opiskelijavaihtoja suunnitelleille pyritään aktiivisesti hakemaan vaihtoehtoisia kohteita. Oman korkeakoulun vaihtokoordinaattorit ohjaavat tässä asiassa.

Seuraamme Suomen valtion ohjeistusta Venäjän kanssa tehtävästä tutkimus- koulutus- ja opiskelijavaihtoyhteistyöstä. Seuraamme myös kansainvälisiä linjauksia, kuten mahdollisia EU-ohjelmiin liittyviä muutoksia. Emme toistaiseksi tee uusia sitoumuksia tai aloita uusia yhteistyöhankkeita Venäjän kanssa.  

Olemme kriittisestä tilanteesta ja kansallisuudesta riippumatta kaikki jäseniä Aalto-yhteisössä, jossa jokainen on yhtä tärkeä ja arvokas. Odotamme jokaisen aaltolaisen toimivan arvojemme mukaisesti toisiamme arvostaen ja kunnioittaen, yhteistyöhaluisesti ja vastuullisesti. Emme suvaitse minkäänlaista vihapuhetta tai häirintää.

Mikäli kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteeseen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Moniammatillinen tiimi käsittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten lähettämiä viestejä luottamuksellisesti.

Henkilökunnan jäsenet voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös työterveyshuoltoon tai oman korkeakoulun tai yksikön henkilöstöpalveluihin, ja opiskelijat YTHS:ään, oman korkeakoulunsa oppimispalveluihin tai Starting point of wellbeing -palveluihin.

Lue lisää:
Suomen yliopistot antavat tukensa Ukrainalle (unifi.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.