Uutiset

Tradenomista yritysjuridiikan maisteriopiskelijaksi

On rikkaus, että yliopistoon voi päästä erilaisia reittejä pitkin, sanoo ammattioppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun kautta Kauppakorkeakouluun tullut Amira Chokairy.
Kuvassa Amira Chokairy seisoo Ekonomiaukiolla Kauppakorkeakoulun pääoven lähellä. Kuvan otti Roope Kiviranta.
”Onneksi kuulin ystäviltäni, että ammattikorkeakoulussa esimerkiksi tradenomin tutkinnon suorittanut voi pyrkiä suoraan Kauppiksen maisteriohjelmiin", sanoo Amira Chokairy. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Yritysjuridiikan maisteriohjelmassa toista vuotta opiskelevan Amira Chokairyn tie Suomen johtavan kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijaksi ei ole aivan tavanomainen. Entinen pikajuoksija valmistui ensin merkonomiksi ja tradenomiksi ja aloitti sen jälkeen maisteriopinnot Kauppakorkeakoulussa.

”En vielä yläasteella osannut ajatellakaan, että pääsisin yliopistoon, tai ainakaan Aaltoon. Urheilin ja tein töitä, enkä ollut kovin kiinnostunut opiskelusta. En päässyt ysiluokan jälkeen ammattioppilaitokseen opiskelemaan kampaajaksi, enkä myöskään kymppiluokan jälkeen toivomaani lukioon”, Amira Chokairy kertoo.

”Opiskelin merkonomin tutkinnon Suomen liikemiesten kauppaoppilaitoksessa (nykyisin Business College Helsinki) ja työskentelin sen jälkeen palkkasihteerinä Helsingin kaupungilla. Parin vuoden työskentelyn jälkeen huomasin, että halusin opiskella lisää.”

Kuvassa Amira Chokairy juoksee kilpaa urheilukentällä.
Kuva: Amira Chokairy.

Chokairy ilmoittautui kauppakorkeakouluopintoihin tähtäävälle valmennuskurssille ja aikoi keväällä 2017 pyrkiä Aalto-yliopiston kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan. Aktiivinen urheilu-ura, ahkera työnteko palkkasihteerinä ja kiinteistönvälittäjänä, sekä pääsykokeisiin pänttääminen kuitenkin uuvuttivat, eikä Chokairy sittenkään osallistunut pääsykokeisiin.    

”Onneksi kuulin ystäviltäni, että ammattikorkeakoulussa esimerkiksi tradenomin tutkinnon suorittanut voi pyrkiä suoraan Kauppiksen maisteriohjelmiin. Niinpä päätin hakea Metropolia-ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmaan ja aloitin siellä syksyllä 2018.”

Urheilijatausta antoi kurinalaisuutta

Amira Chokairy opiskeli Metropoliassa digitaalista markkinointia ja jatkoi työntekoa opintojensa rinnalla. Opinnot etenivät hyvin, Chokairy valmistui nopeasti kolmessa vuodessa hyvin arvosanoin, sai stipendin ja haki Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan.

”Harkitsin myös markkinoinnin maisteriohjelmaan pyrkimistä, mutta ajattelin, että yritysjuridiikan opinnot täydentäisivät osaamistani paremmin. Myös ammattikorkeakoulun juridiikan opettajamme oli kannustanut meitä hakemaan tähän ohjelmaan.”  

Yritysjuridiikan maisteriohjelmaan hakeminen poikkeaa Kauppakorkeakoulun muihin maisteriohjelmiin pyrkimisestä siinä, ettei siinä vaadita GMAT- tai GRE-testin suorittamista. Aiemmilla opinnoilla ja opintomenestyksellä on kuitenkin merkitystä.

”Ammattikorkeakoulun ensimmäisestä päivästä lähtien sanoin ystävilleni, että tulen vielä jatkamaan Kauppikseen, mutta koska opiskelu ei ollut aikaisemmin kiinnostanut minua, ystäväni eivät aluksi uskoneet minua. Opinnot sujuivat kuitenkin oikein hyvin ja uskon itse, että kilpaurheilutaustallani oli tässä kohtaa suuri merkitys. Kahdet päivittäiset treenit olivat opettaneet minulle sitä organisointikykyä, rutiineja ja kurinalaisuutta, jota nyt tarvittiin”, Amira Chokairy kertoo.

”Olenkin todella ylpeä siitä, että pääsin heti ensimmäisellä hakukerralla Aaltoon!”

Kuvassa Amira Chokairy istuu penkillä ulkona Kauppakorkeakoulun edessä. Kuvan otti Roope Kiviranta.
”Ainakin minulle itsenäinen opiskelu ja esimerkiksi esseiden kirjoittaminen sopii oikein hyvin, koska sen voi helposti sovittaa yhteen työelämän kanssa", Amira Chokairy kertoo. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Hyvää yhteishenkeä  ja itsenäistä opiskelua

Amira Chokairyn mukaan yliopisto-opiskelu poikkeaa ammattikorkeakouluopinnoista erityisesti siinä, että opiskelu on ainakin hänen ohjelmassaan itsenäisempää ja esimerkiksi ryhmätöitä on vähemmän.  Ensimmäinen vuosi yliopistossa sujui kuitenkin hyvin, ja apua esimerkiksi opintojen suunnitteluun sai tarvittaessa nopeasti.

”Ainakin minulle itsenäinen opiskelu ja esimerkiksi esseiden kirjoittaminen sopii oikein hyvin, koska sen voi helposti sovittaa yhteen työelämän kanssa. ”

Kun Chokairy aloitti opintonsa syksyllä 2021, erilaiset koronarajoitukset rajoittivat vielä elämää kampuksella. Myös jalkaleikkauksesta toipuminen hankaloitti osallistumista lähitapahtumiin.

”Tutorit tekevät hommansa tosi hyvin ja meille muodostui kurssikavereiden kanssa heti tosi hyvä yhteishenki. Erilaisia tapahtumia oli paljon ja vaikken itse päässytkään osallistumaan niihin kaikkiin, koin silti olevani osa ryhmää ja yhteisöä”, hän kertoo.

”Nyt toisen opiskeluvuoden alkaessa odotan kyllä innolla pääsyä lähiopetukseen kampukselle, sillä sekin on hienoa kokea.”

Yrittäjyys kiinnostaa

Amira Chokairylla ei vielä ole tarkkoja tulevaisuuden suunnitelmia, mutta ainakin yrittäjyys kiinnostaa.

”Tälläkin hetkellä teen yrittäjänä ravintoloille markkinointia ja liikkeenjohdon konsultointia ja lisäksi teen osa-aikaisesti töitä IT-alan yrityksen hallinnossa. Yrittäjyys ja konsultointi kiinnostavat jatkossakin, mutta aion joka tapauksessa valmistua maisteriksi ja tarttua sitten sopiviin tilaisuuksiin.”

Ammattikorkeakoulupohjalta Kauppakorkeakouluun pyrkiville Amira Chokairylla on selkeitä, rohkaisevia ohjeita.

”Kannattaa heti alusta asti suunnitella opinnot järkevästi ja jokainen kurssi kannattaa suorittaa hyvin, jotta täyttää yliopiston hakuvaatimukset”, hän sanoo.

”On rikkaus, että yliopistoon voi päästä erilaisia reittejä pitkin, ja suosittelen hakemaan rohkeasti Kauppiksen maisteriohjelmiin. Minäkin ajattelin joskus, etten pärjäisi yliopisto-opinnoissa, mutta täällä ollaan!”

 

Lue lisää

School of Business Yritysjuridiikka

Yritysjuridiikan maisteriohjelma

Oikeusnormien tuntemuksen merkitys yrityksen liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Riskejä hallitsemaan tarvitaan yhä enemmän henkilöitä, jotka ymmärtävät syvällisesti sekä taloudellista toimintaa että siihen liittyvää oikeudellista sääntelyä. Yritysjuridiikan maisteriohjelma tarjoaa talouden ja yritysjuridiikan erityisosaamista opiskelijoille, jotka tahtovat rakentaa osaamisensa näiden kahden liiketoiminnan tärkeän osa-alueen ympärille.

Koulutustarjonta
Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Students hanging out and studying in the School of Business learning hub

Haku kauppatieteiden maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin (2 v)

Aalto-yliopiston kauppatieteellisen alan maisteriohjelmiin eli kauppatieteiden maisterin tutkintoon johtaviin ohjelmiin haetaan yliopiston maisterivalinnassa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2019 alkaviin opintoihin on 3.12.2018 – 11.1.2019.

Opiskelu Aallossa
Students studying in the new BIZ building - Photo by Unto Rautio

Viisi vinkkiä GMAT- ja GRE-testeihin valmistautumiseen

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.

Kauppakorkeakoulu
Aalto students walking at campus during summer

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Opiskelu Aallossa
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

people sitting
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet maisterit ja tohtorit ovat työllistyneet hyvin

Valtakunnallinen uraseurantakysely käynnistyy 3. lokakuuta. Kysely lähetetään vuonna 2017 maisteriksi ja vuonna 2019 tohtoriksi valmistuneille.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
Leila Arstila solving an escape game challenge together with Santtu Sievänen. Veeti Ojanperä helped to find the solution. Copyright: David Bohmann
Opinnot Julkaistu:

Linda Liukkaan tapaaminen rohkaisi Leila Arstilaa vaihtamaan tietotekniikkaan – nyt hän edusti Suomea kyberturvallisuuskilpailuissa Itävallassa

Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).
Teachers handbook icons
Opinnot Julkaistu:

Käsikirja opettamiseen Aalto-yliopistossa on julkaistu!

Opettajan käsikirjan ensimmäiset osat on julkaistu englanniksi. Suomenkielinen käännös tehdään syksyn aikana.