Uutiset

Torkkumiskapselit avattu käyttöön

Opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin myötä kampukselle saapuneet torkkumiskapselit on nyt avattu käyttöön. Luethan käyttöohjeet ennen torkkumiskapselin varaamista!
Sleeping pod
Kuva: Milla Uusitalo / ACRE

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen ensimmäiset torkkumiskapselit on otettu käyttöön. Kapselit sijaitsevat Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) U-siivessä, 1. kerroksessa lähellä U3 -salia sekä Harald Herlin -oppimiskeskuksessa (Otaniementie 9) pohjakerroksessa Makerspace -tilassa. Kapselien tarkat sijainnit löytyvät myös Aalto Space -sovelluksen kartasta.

Torkkumiskapselit on tarkoitettu lyhyisiin torkkuihin ja lepäämiseen esimerkiksi luentojen välillä, ja niitä voi käyttää talon aukioloaikojen puitteissa. Talon sulkeutuessa myös torkkumiskapselit suljetaan. Tarkoituksena on, että mahdollisimman moni aaltolainen voi käyttää torkkumiskapseleita - varaathan sen maksimissaan tunniksi kerrallaan.

Kapselit toteutettiin opiskelijoilta saadusta ideasta osallistavan budjetoinnin projektissa ja myös niiden sijoitteluun kysyttiin toiveita opiskelijakyselyssä. Pilotointihengessä ja mahdollisesti tulevan palautteen perusteella torkkumiskapseleiden sijaintia, käyttöä ja käyttöohjeita tullaan tarkentamaan.

Napping pod
Kapselin patjan alla on säilytystilaa.

Ohjeet torkkumiskapselin käyttöön:

  1. Varaa torkkumiskapseli Aalto Space-sovelluksella. Voit varata kapselin yhdeksi tunniksi kerrallaan. Kapseli on käytettävissä talon aukioloaikojen puitteissa.
  2. Pidä torkkumiskapseli siistinä ja jätä se siistiin kuntoon lähtiessäsi. Kapselin patjan alla on säilytyslokero, johon voit jättää vaikkapa repun torkkujen ajaksi. Lisäksi kapselissa on usb-liitäntä esimerkiksi puhelimen lataamiseen.
  3. Mikäli havaitset, että kapseli on rikki tai siinä on muita puutteita, ota viipymättä yhteys rakennuksen aulapalveluun.
  4. Voit jättää palautetta kapselin käytöstä myös Aalto Space -sovelluksen tai ACREn kotisivujen kautta.
Väre building in Otaniemi campus

Torkkumiskapselit äänestettiin voittoon

Vuoden 2022 osallistavan budjetoinnin äänestyksen voittaja selvisi marraskuun lopussa. Lepääminen nousi tänä vuonna voiton teemaksi.

Uutiset
Aalto Space applikaatio Kuva: Hannes Huotari

Aalto Space -mobiilisovellus

Sovelluksen avulla voit varata kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja sekä navigoida kampuksella.

Palvelut

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Tiedote datankeräyksestä Väreessä: Huoneen oleskelijamäärän mallinnus käyttäen koneoppimismenetelmiä ja hiilidioksidisensoreita

Osassa Otaniementie 14 huoneista mitataan 15.4.2024-27.9.2024 oleskelijoiden määrää tutkimusta varten
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta