Uutiset

Tietoturvallinen laskentaympäristö SECDATA käyttöön arkaluontoiselle tutkimusdatalle

Aalto-yliopisto on julkaissut tietoturvallisen laskentaympäristön arkaluontoiselle tutkimusdatalle. Ympäristö on auditoitu ja täyttää sosiaali- ja terveysalan tietolupaviranomaisen, Findatan vaatimukset sosiaali- ja terveystietojen toissijaiselle käytölle.
Doctor touching health care icon on a screen
Doctor touching healthcare icon on screen

Uusi tietoturvallinen laskentaympäristö, SECDATA, soveltuu arkaluontoiselle tutkimusdatalle. Ympäristö on suunniteltu turvalliseksi ja rakennettu eriytettyyn IT-infrastruktuuriin. Se täyttää Findatan sosiaali- ja terveystietojen toissijaiselle käyttöympäristölle asettamat tietoturvavaatimukset.

Tutkimusympäristön käyttö ei aiheuta tutkimusprojekteille lisäkustannuksia. Ympäristöä voi käyttää Aalto-yliopiston omien projektien lisäksi yhteistyöhankkeissa.

Ympäristössä voi käyttää laskentaan grafiikkakortteja, jolloin sen suorituskyky riittää jopa koneoppimismenetelmiä hyödyntäviin tutkimuksiin. Suorituskyvyn ja tietoturvallisuuden yhdistelmä luo uniikin mahdollisuuden Aalto-yliopiston tutkimukselle. Yliopiston itse hallinnoima ympäristö mahdollistaa jatkokehityksen tutkimuksen tulevien tarpeiden mukaan.

Lisätietoja

Tutustu SECDATAan tarkemmin palvelukuvauksesta tai ota yhteyttä [email protected] aloittaaksesi käytön. 

Doctor touching health care icon on a screen

Toisiolain mukainen tietoturvallinen käyttöympäristö SECDATA

Aalto-yliopisto ylläpitää toisiolain mukaista tietoturvallista käyttöympäristöä tutkimusprojekteille.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.