Uutiset

Tietotekniikan laitos osaksi sumulaskentaan keskittyvää OpenFog Consortiumia

Tavoitteena on vahvistaa asioiden Internetin tutkimusta, ja laajentaa yhteistyötä teollisuuden kanssa.

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos, yhtenä Suomen johtavista ICT-alan tutkimusyksiköistä Suomessa, on liittynyt OpenFog Consortiumiin ensimmäisenä akateemisena jäsenenä Pohjois-Euroopassa. OpenFog Consortium on julkis-yksityinen yleishyödyllinen yhteisö, jonka tavoitteena on johtaa sumulaskentaa sekä teollisuudessa että akateemisesti, ja sen painopiste on asioiden Internetin tulevissa arkkitehtuureissa ja testaamiseen liittyvissä alustoissa. Jäseninä ovat muun muassa ARM, Cisco, Dell, Intel, Microsoft, AT&T ja General Electric.

- Tavoitteenamme on pystyä vaikuttamaan OpenFog Consortiumin toimintaan ja samalla jakaa konsortion kanssa yhteinen infrastruktuuri. Princetonin yliopisto on yksi konsortion perustajajäsenistä ja yhteistyömme on jo hyvin hedelmällistä. Haluamme laajentaa yhteistyötä koskemaan myös muita OpenFog –jäseniä, kertoo Mario di Francesco, tietotekniikan laitoksen apulaisprofessori.

Sumulaskenta on uusi hajautettuihin järjestelmiin perustuva termi, ja se tarkoittaa laskennan, viestinnän ja datan sijoittamista lähelle käyttäjiä, verkostojen laidoille. Lähestymistapa mahdollistaa uusia sovelluksia ja käyttötapoja, mukaan lukien oikea-aikaisen prosessoinnin ja hallinnan, madaltamalla verkkoviivettä ja vähentämällä liikennettä runkoverkoissa.

- Sumulaskenta mahdollistaa uudenlaista tutkimusta esimerkiksi asioiden Internetin skaalautuvuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuteen liittyen. Olemme varmoja, että jäsenyytemme OpenFog Consortiumissa mahdollistaa asioiden Internetin tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikutusten leviämisen laajemmalle, jatkaa Mario di Francesco.

Mario di Francesco on uuden juuri alkaneen asioiden Internetiin liittyvän akatemiaprojektin päätutkija.

Lisätietoja:

OpenFog Consortium

Mario Di Francesco

Akatemiaprojekti asioiden Internetistä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.