Uutiset

Tietotekniikan laitos osaksi sumulaskentaan keskittyvää OpenFog Consortiumia

Tavoitteena on vahvistaa asioiden Internetin tutkimusta, ja laajentaa yhteistyötä teollisuuden kanssa.

Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos, yhtenä Suomen johtavista ICT-alan tutkimusyksiköistä Suomessa, on liittynyt OpenFog Consortiumiin ensimmäisenä akateemisena jäsenenä Pohjois-Euroopassa. OpenFog Consortium on julkis-yksityinen yleishyödyllinen yhteisö, jonka tavoitteena on johtaa sumulaskentaa sekä teollisuudessa että akateemisesti, ja sen painopiste on asioiden Internetin tulevissa arkkitehtuureissa ja testaamiseen liittyvissä alustoissa. Jäseninä ovat muun muassa ARM, Cisco, Dell, Intel, Microsoft, AT&T ja General Electric.

- Tavoitteenamme on pystyä vaikuttamaan OpenFog Consortiumin toimintaan ja samalla jakaa konsortion kanssa yhteinen infrastruktuuri. Princetonin yliopisto on yksi konsortion perustajajäsenistä ja yhteistyömme on jo hyvin hedelmällistä. Haluamme laajentaa yhteistyötä koskemaan myös muita OpenFog –jäseniä, kertoo Mario di Francesco, tietotekniikan laitoksen apulaisprofessori.

Sumulaskenta on uusi hajautettuihin järjestelmiin perustuva termi, ja se tarkoittaa laskennan, viestinnän ja datan sijoittamista lähelle käyttäjiä, verkostojen laidoille. Lähestymistapa mahdollistaa uusia sovelluksia ja käyttötapoja, mukaan lukien oikea-aikaisen prosessoinnin ja hallinnan, madaltamalla verkkoviivettä ja vähentämällä liikennettä runkoverkoissa.

- Sumulaskenta mahdollistaa uudenlaista tutkimusta esimerkiksi asioiden Internetin skaalautuvuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuteen liittyen. Olemme varmoja, että jäsenyytemme OpenFog Consortiumissa mahdollistaa asioiden Internetin tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikutusten leviämisen laajemmalle, jatkaa Mario di Francesco.

Mario di Francesco on uuden juuri alkaneen asioiden Internetiin liittyvän akatemiaprojektin päätutkija.

Lisätietoja:

OpenFog Consortium

Mario Di Francesco

Akatemiaprojekti asioiden Internetistä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kampus Julkaistu:

Pyörävarkaudet lisääntyneet kampuksella – muista lukita pyöräsi kunnolla

Kevään myötä pyörävarakaudet Aalto-yliopiston kampuksella ovat kasvaneet.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.