Uutiset

Taiteen tohtori Riikka Mäkikoskela nimitetty radikaalin luovuuden vetäjäksi Aallossa

Luovuus on tärkeä kyvykkyys, kun koulutamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja uudistamme yhteiskuntaa. Radikaalin luovuuden kulttuuri pohjautuu siihen, että opimme jatkuvasti uutta tutkimalla, kokeilemalla ja epäonnistumisten kautta.
Riikka Mäkikoskela
Riikka Mäkikoskela Kuva: Juho Heikkinen

Radikaali luovuus on yksi Aalto-yliopiston kolmesta läpileikkaavasta kehitysalueesta. Luovat lähestymistavat tarjoavat erilaisia näkökulmia ja taitoja, joita tarvitaan yhteiskunnallisten haasteiden ratkomiseen täysin uudella tavalla. Taiteen tohtori Riikka Mäkikoskela on nimitetty Head of Radical Creativity -tehtävään 1.8.2021 alkaen. Hän on valmistunut tohtoriksi Aalto-yliopiston Taiteen laitokselta vuonna 2015.

Uuteen toimenkuvaan kuuluu radikaalin luovuuden strateginen suunnittelu ja koordinointi yliopistotasolla. Lisäksi tehtäviin kuuluvat radikaalin luovuuden näkyvyyden lisääminen ja edistäminen yhteisössä, vuosittaisten tapahtumien järjestäminen sekä toimiminen teeman vastuuhenkilönä johtoryhmissä ja keskustelufoorumeissa.

Riikka Mäkikoskela tulee työskentelemään johtamisen tukipalveluissa ja raportoi kehitysjohtaja Sirkku Linnalle, mutta hän toimii läheisessä yhteistyössä radikaalista luovuudesta vastaavan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvisen kanssa.

Riikka Mäkikoskela siirtyy Aaltoon opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomen Akatemian yhteisestä virasta, jossa hän on toiminut Tutkitun tiedon teemavuoden pääsihteerinä. Tätä ennen hän on toiminut Kuvataidekoulujen liiton toiminnanjohtajana sekä tutkijana ja opettajana Aalto-yliopistossa.

Photo: Mikko Raskinen
Kuva: Mikko Raskinen

Radikaali luovuus vahvistuu myös Aallon viestinnässä

Radikaalin luovuuden viestinnästä on vastannut 1.4.2021 alkaen viestintäpäällikkö Tiina Toivola. Hän on työskennellyt Aalto-yliopiston Taide ja luovat käytännöt -tiimissä sekä aiemmin toiminut muotoilun ja strategisen kehittämisen tehtävissä designtoimisto Kuudennessa ja Metso Oyj:ssä.

Tiina Toivola on kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopistosta, pääaineenaan kansainvälinen muotoilujohtaminen ja markkinointi. Tiina Toivola työskentelee viestinnän sisältötiimissä ja raportoi Jaakko Salavuolle, mutta hän toimii työssään tiiviissä yhteistyössä Tuomas Auvisen ja Riikka Mäkikoskelan kanssa.

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Lue lisää
Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Aalto-yliopisto painottaa toiminnassaan kestävää kehitystä ja julkistaa nimityksiä

Jussi Impiö on nimitetty johtamaan kestävän kehityksen toimintoja uuteen Head of Sustainable Solutions -tehtävään. Katja Rönkkö vastaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden viestinnästä.

Lue nimitysuutinen
Aalto university
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
A glass needle probes a tiny droplet sitting on a black surface.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Fyysikot onnistuivat selittämään tuntemattoman voiman, joka kiskoo vesipisaroita huippuliukkailla pinnoilla

Tulokset auttavat kehittämään aiempaa liukkaampia pintoja, jollaisia hyödynnetään esimerkiksi lääketeollisuudessa ja liikenteessä.