Uutiset

Aalto-yliopisto painottaa toiminnassaan kestävää kehitystä ja julkistaa nimityksiä

Jussi Impiö on nimitetty johtamaan kestävän kehityksen toimintoja uuteen Head of Sustainable Solutions -tehtävään. Katja Rönkkö vastaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden viestinnästä.

Aalto-yliopistoon nimittänyt TaM Jussi Impiön johtamaan kestävän kehityksen toimintoja 1.6.2021 alkaen. 

Kestävä kehitys on Aalto-yliopiston uuden strategian keskeinen ohjaava periaate ja yksi läpileikkaavista lähestymistavoista, joka on tavoitteena integroida yliopiston kaikkeen toimintaan. Head of Sustainable Solutions -tehtävän perustaminen painottaa asianmerkitystä koko yliopistolle.  

Jussi Impiö on taiteen maisteri Lapin yliopistosta, pääaineenaan teollinen muotoilu. Impiö tulee työskentelemään johtamisen tukipalveluissa ja raportoi kehitysjohtaja Sirkku Linnalle, mutta hän toimii läheisessä yhteistyössä tutkimuksesta vastaavan vararehtorin Ossi Naukkarisen kanssa. Naukkarinen johtaa kestävän kehityksen läpileikkaavaan teemaan liittyvää toimintaa Aalto-yliopistossa. 

Jussi Impiö kokoaa kestävän kehityksen asiantuntijoita yliopiston eri yksiköistä verkostoksi, joka vahvistaa entisestään Aallon kestävän kehityksen toimintaa ja jatkaa jo tehtyä erinomaista työtä niin tutkimuksessa, opetuksessa kuin muussakin toiminnassa. Uusi toimintatapa rakentuu osittain Sustainability Hubin tekemän työn varaan, mutta mahdollistaa aiempaa laajemman ja systemaattisemman vaikuttavuuden.

Impiö siirtyy Aalto-yliopistoon ajatushautomo Demos Helsingistä, jossa hänen vastuualueeseensa kuuluivat globaalit yritysvastuustrategiat, strategiat ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi, innovaatiot ja kestävä kehitys. Hän on aiemmin johtanut Nokian Afrikan tutkimustoimintoja ja toiminut Punaisen Ristin palveluksessa sekä Fuzu Oy:n perustajana ja toimitusjohtajana.  

Kestävää kehitystä ja vastuullisuutta vahvistetaan yliopiston viestinnässä

Aihealueen viestinnästä on nimitetty 12.4.2021 alkaen vastaamaan viestinnän erityisasiantuntija Katja Rönkkö (Senior Communications Specialist, Sustainability and Responsibility). Katja Rönkön rooli kattaa myös sosiaalisen vastuullisuuden, esimerkiksi osallisuuden ja monimuotoisuuden.

Rönkkö on taiteen maisteri Tukholman yliopistosta, pääaineenaan media ja viestintä. Hän tuli Aalto-yliopistoon ympäristöjärjestö WWF:stä, ja hän on aiemmin työskennellyt toimittajana mm. YLE:ssä ja MTV Uutisissa. Katja Rönkkö työskentelee yliopistoviestinnän tiimissä ja raportoi viestintäpäällikkö Anu Salmi-Savilammelle, mutta toimii tiiviissä yhteistyössä Ossi Naukkarisen ja Jussi Impiön kanssa.

Ratkaisuja kestävään kehitykseen

Kehitämme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin avainaloillamme ja niiden yhtymäkohdissa.

Read more
Solutions for sustainability illustration inspired by art piece called Hidaka Ohmu by Julia Lohmann, illustration by Anna Muchenikova

Taiteen tohtori Riikka Mäkikoskela nimitetty radikaalin luovuuden vetäjäksi Aallossa

Luovuus on tärkeä kyvykkyys, kun koulutamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja uudistamme yhteiskuntaa. Radikaalin luovuuden kulttuuri pohjautuu siihen, että opimme jatkuvasti uutta tutkimalla, kokeilemalla ja epäonnistumisten kautta.

Read more
Riikka Mäkikoskela
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.
Sinipaitainen silmälasipäinen mies istuu ja katsoo kameraan hymyillen
Nimitykset Julkaistu: