Uutiset

Syksyn professorinimityksiä Insinööritieteiden korkeakoulussa

Kolme uutta professoria aloitti syksyn aikana konetekniikan ja rakennustekniikan laitoksilla.

Aalto University
Assistant Professor Jari Vepsäläinen
Apulaisprofessori Jari Vepsäläinen

Dekaani Kari Tammi on nimittänyt seuraavat professorit: 

Jari Vepsälainen 

TkT Jari Vepsälainen on nimitetty on nimitetty apulaisprofessoriksi konetekniikan laitokselle ajalle 1.9.2023 - 31.8.2026. Professuurin ala on mekatroniikka.

Vepsäläinen väitteli Aalto-yliopiston konetekniikan laitoksella vuonna 2019 aiheenaan Kohti robusteja sähköbussilaivastoja. Hän on aiemmin työskennellyt Senior Data Scientist -tehtävässä Capgemini Finlandin palveluksessa. Aalto-yliopistossa hän on opettanut ja tutkinut datatiedettä, koneoppimista, insinöörien luovuutta ja voimansiirtosuunnittelua. 

Hän on opettanut konetekniikan kursseilla, kuten mekaniikassa, staattisuudessa, dynamiikassa, materiaalimekaniikassa ja mekatroniikassa. Hän oli MEC-E5012 - Ajoneuvojen mekatroniikka: Ohjaus - kurssin pääkehittäjä ja pääopettajana syksyllä 2020. Parhaillaan hän kehittää kahdesti vuodessa järjestettävää MEC-E5011 Vehicle Mechatronics: Powertrain -kurssia.

Vuoden 2020 alussa hän työskenteli startup-yrittäjänä Sauma.io:ssa, joka kehitti insinööreille itseoppivaa tietograafiteknologiaa. Sauma.io valittiin yli 100 hakijan joukosta kahdenkymmenen startupin joukkoon kolmen viikon KIUAS-bootcampille.

Assistant Professor Sanandam Bordoloi
Apulaisprofessori Sanandam Bordoloi

Sanandam Bordoloi

Sanandam Bordoloi, PhD, on nimitetty apulaisprofessoriksi rakennustekniikan laitokselle ajallle 1.10.2023–30.9.2026. Professuurin ala on vahvistettu geotekniikka (Geotechnical Engineering). Hän työskentelee Mineraalipohjaiset materiaalit ja mekaniikka -tutkimusryhmässä.

Bordoloi on aikaisemmin työskennellyt Research Associate -tehtävässä Illinoisin yliopistossa vuosina 2021–2023 ja Hong Kong University of Science and Technologyssa vuosina 2019-2021. Hän väitteli geotekniikan alalta Indian Institute of Technologyssa, Guwahatissa, vuonna 2019. 

Sanandam Bordoloi on tutkinut kiertotaloutta, CO2-jalanjäljen vähentämistä rakentamisessa ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia geoteknisiin infrastruktuureihin, kuten vaarallisiin kaatopaikkoihin. Hänen tutkimusprojektinsa Surface modified fly ash (SuMo Fly ash) for value added applications käsitteli teollisuuden sivutuotteiden hyödyntämistä polymeeriteollisuudessa.

Hänellä on vankka kokemus geotekniikan ja geoympäristötekniikan kokeellisesta tutkimuksesta ja erityisosaamista osittain kyllästetyn maan stabiloinnista kasvillisuuden, biohiilen ja biokuitujen avulla. Bordoloin tutkimuksella on yhteys myös  rakennetun ympäristön laitoksen tutkimukseen.

Assistant Professor Andrea Ferrantelli
Apulaisprofessori Andrea Ferrantelli

Andrea Ferrantelli

FT Andrea Ferrantelli on nimitetty apulaisprofessoriksi (Assistant professor -tehtävään) korkeakoulun koneteknikan ja rakennustekniikan laitoksille ajalle 1.10.2023–30.9.2027. Professuurin ala on energiatehokkaat ja -joustavat rakennukset (Energy Efficient and Resilient Buildings).

Hän on aiemmin työskennellyt useita vuosia vanhempana tutkijana lähes nollaenergiarakennusten tutkimusryhmässä ja Smart City -huippuyksikössä Tallinnan teknillisen yliopiston rakennustekniikan ja arkkitehtuurin laitoksella. Vuosina 2011–2016 hän työskenteli tutkijatohtorina ja opettajana Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitoksella.

Ferrantelli väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 2010 teoreettisen fysiikan alalta (Gravitino phenomenology and cosmological implications of supergravity). Väitöksen ohjaajana toimi teoreettisen fysiikan professoriKari P. Enqvist.

Hänen tutkimusalueensa ovat rakennusfysiikka ja energiatehokkuus, jotka tähtäävät sisäympäristön hyvään laatuun, energiatehokkaisiin ja kestäviin rakennuksiin sekä puhtaan, mutta vaihtelevan energian joustavaan käyttöön. Hän on kokenut opettaja ja hän hyödyntää työssään vahvaa  teoreettista taustaansa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.
Kolme opiskelijaa kuvattuna yläpuolelta, opiskelijat pukeutuneina punaiseen ja siniseen istumassa pöydän ääressä huoneessa, joss
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi tekoälyn tohtorikoulutusohjelma käynnistyy vuonna 2024

Kymmenen suomalaisen yliopiston verkosto kouluttaa 100 uutta tohtoria tekoälytutkimuksessa.
Professor Kari Tammi
Nimitykset Julkaistu:

Kari Tammi on nimitetty Full Professor -tehtävään

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani, professori (Associate Professor) Kari Tammi on nimitetty rehtori Ilkka Niemelän päätöksellä Full Professor -tehtävään 1.1.2024 alkaen.