Uutiset

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:ltä lahjoitus Kauppakorkeakoululle

Lahjoitusvarat suunnataan opetuksen ja oppimisen kehittämiseen.
Dekaani Ingmar Björkman vastaanotti Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n Kauppakorkeakoululle antaman lahjoituksen.
Dekaani Ingmar Björkman kiitti lämpimästi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n toimitusjohtajaa Oili Teppanaa ja puheenjohtajaa Jarmo Oksaharjua lahjoituksesta. Keskellä kuvassa juhlan juontanut Baba Lybeck.

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr täytti syyskuussa 70 vuotta ja lahjoitti sen kunniaksi jokaiselle perustamalleen oppilaitokselle 70 000 euroa. Säätiö ja säätiötä toiminnallisesti edeltänyt, jo vuonna 1898 perustettu, Korkeamman Kauppaopetuksen Kannatusosakeyhtiö on toiminut aktiivisesti niin Helsingin kauppakorkeakoulun (1911), Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helian (1992) kuin Helsinki Business Collegen (2009) perustajana.

Korkeamman Kauppaopetuksen Kannatusosakeyhtiön perustamisvuonna 1898 sen suomenmieliset kulttuuri- ja talouselämän edustajat päättivät perustaa uuden oppilaitoksen antamaan korkeampaa liikesivistystä suomen kielellä. Opisto menestyi, ja vuonna 1911 sen ylioppilasluokista muodostettiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun edeltäjäkoulu Helsingin kauppakorkeakoulu. Kauppakorkeakoulu toimi opiston kanssa yhteisissä tiloissa vuonna 1907 Fabianinkatu 26:een valmistuneessa jugendrakennuksessa, kunnes se muutti vuonna 1950 Runeberginkadulle Töölöön.

Pyöreitä vuosia juhlittiin Pörssitalolla

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n 70-vuotista taivalta juhlistettiin gaalaillallisella Pörssitalolla, Fabianinkadulla perjantaina 27.9.2019. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Oksaharju toivotti vieraat tervetulleiksi, minkä jälkeen kuultiin Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin pitämä juhlapuhe. Tämän jälkeen oli lahjoituksen saaneiden oppilaitosten edustajilla ilo ja kunnia vastaanottaa lahjoitukset. Kauppakorkeakoulua edusti tilaisuudessa dekaani Ingmar Björkman.

”Parhaat onnittelut 70-vuotiaalle Säätiölle. Kiitän teitä lämpimästi lahjoitusvaroista, jotka käytämme opetuksen ja oppimisen kehittämiseen”, Ingmar Björkman sanoi.

Juhlaillan juonsi Baba Lybeck ja musiikista vastasivat pianisti Janne Oksanen ja a cappella -lauluyhtye Club For Five (kuva alla).

Lauluyhtye Club For Five esiintyi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n 70-vuotisjuhlissa.
Club For Five
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Yhteistyö Julkaistu:

FITech-verkoston yliopistojen ensimmäinen ristiinopiskeluyhteistyö käynnistynyt

FITech-verkostoon kuuluvat Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu ja Turun yliopiston teknillinen tiedekunta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa sivuaineiden ristiinopiskelun.
Kemira bootcamp 2020
Yhteistyö Julkaistu:

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin.
Two women sitting by a computer looking at a video chat
Yhteistyö Julkaistu:

Aallon opiskelijat ja työnantajaorganisaatiot kohtasivat virtuaalisesti Aalto Talent Expo Online -rekrytointimessuilla

Aalto Talent Expo Online järjestettiin 12-14.1.2021. Virtuaaliseen tapahtuman webinaareissa ja tapaamisissa vierailtiin tuhansia kertoja.
The BScBA Program alumna Tuuli Hakkarainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuuli Hakkarainen

Toisin kuin useimmat opiskelutoverinsa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Tuuli Hakkarainen valitsi akateemisen uran. Hän väitteli tohtoriksi joulukuussa 2020 ja tutki väitöskirjassaan asiantuntijuuden jakamista monikansallisissa yrityksissä.