Uutiset

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:ltä lahjoitus Kauppakorkeakoululle

Lahjoitusvarat suunnataan opetuksen ja oppimisen kehittämiseen.
Dekaani Ingmar Björkman vastaanotti Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n Kauppakorkeakoululle antaman lahjoituksen.
Dekaani Ingmar Björkman kiitti lämpimästi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n toimitusjohtajaa Oili Teppanaa ja puheenjohtajaa Jarmo Oksaharjua lahjoituksesta. Keskellä kuvassa juhlan juontanut Baba Lybeck.

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr täytti syyskuussa 70 vuotta ja lahjoitti sen kunniaksi jokaiselle perustamalleen oppilaitokselle 70 000 euroa. Säätiö ja säätiötä toiminnallisesti edeltänyt, jo vuonna 1898 perustettu, Korkeamman Kauppaopetuksen Kannatusosakeyhtiö on toiminut aktiivisesti niin Helsingin kauppakorkeakoulun (1911), Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu Helian (1992) kuin Helsinki Business Collegen (2009) perustajana.

Korkeamman Kauppaopetuksen Kannatusosakeyhtiön perustamisvuonna 1898 sen suomenmieliset kulttuuri- ja talouselämän edustajat päättivät perustaa uuden oppilaitoksen antamaan korkeampaa liikesivistystä suomen kielellä. Opisto menestyi, ja vuonna 1911 sen ylioppilasluokista muodostettiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun edeltäjäkoulu Helsingin kauppakorkeakoulu. Kauppakorkeakoulu toimi opiston kanssa yhteisissä tiloissa vuonna 1907 Fabianinkatu 26:een valmistuneessa jugendrakennuksessa, kunnes se muutti vuonna 1950 Runeberginkadulle Töölöön.

Pyöreitä vuosia juhlittiin Pörssitalolla

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n 70-vuotista taivalta juhlistettiin gaalaillallisella Pörssitalolla, Fabianinkadulla perjantaina 27.9.2019. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Oksaharju toivotti vieraat tervetulleiksi, minkä jälkeen kuultiin Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin pitämä juhlapuhe. Tämän jälkeen oli lahjoituksen saaneiden oppilaitosten edustajilla ilo ja kunnia vastaanottaa lahjoitukset. Kauppakorkeakoulua edusti tilaisuudessa dekaani Ingmar Björkman.

”Parhaat onnittelut 70-vuotiaalle Säätiölle. Kiitän teitä lämpimästi lahjoitusvaroista, jotka käytämme opetuksen ja oppimisen kehittämiseen”, Ingmar Björkman sanoi.

Juhlaillan juonsi Baba Lybeck ja musiikista vastasivat pianisti Janne Oksanen ja a cappella -lauluyhtye Club For Five (kuva alla).

Lauluyhtye Club For Five esiintyi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sr:n 70-vuotisjuhlissa.
Club For Five
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Students doing a puzzle
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Millainen voisi olla ICT-laitteiden digitaalisten tuotepassien tulevaisuus?

ITP:n ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä tutkittiin digitaalisten tuotepassien vaikutuksia kiertotalouteen.
Kauppakorkeakoulun alumni Saara Virrankari-Kulju
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Saara Virrankari-Kulju

Alumnimme Saara Virrankari-Kulju valitsi yritysjuridiikan pääaineekseen, koska se vaikutti hyvältä tavalta yhdistää oikeudelliset ja kaupalliset opinnot. Nyt veroasiantuntijan työssään hän pääsee hyödyntämään liiketoiminnan, kirjanpidon ja vero-oikeuden osaamistaan kansainvälisessä yrityksessä.
Kuusi opiskelijaa ovat kokoontuneena ryhmätyötilaan. Yksi opiskelijoista osoittaa post-it-lapuista täytetylle valkotaululle.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.
Kuva: Matti Ahlgren.
Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan paras tekoälytutkimus yhteen – Suomen FCAI mukana 30 tutkimusyksikön verkostossa

ELLIS-verkoston tavoite on taata Euroopan kyky kilpailla maailman tekoälykeskusten kanssa ja luoda vahva perusta eurooppalaisten arvojen mukaiselle tekoälyn kehittämiselle.