Koulutustarjonta

Strategic management in a changing world, Master of Science (Economics and Business Administration)

Strategic Management in a Changing World on ainutlaatuinen maisteriohjelma. Opiskelijat oppivat laatimaan toimivia strategioita alati muuttuvassa maailmassa. Valmistuneet ovat analyyttisia päätöksentekijöitä, jotka tunnistavat mahdollisuuksia ja riskejä ja osaavat toimia niiden mukaan. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille arvokasta osaamista ja tietoa strategiasta, kestävästä liiketoiminnasta, johtamisesta ja yrittäjyydestä.
A student and an assistant professor on Aalto University campus in Otaniemi

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

30.11.2023 – 2.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Strategic Management in a Changing World -maisteriohjelma yhdistää ainutlaatuisella tavalla liiketoiminnan, kestävän kehityksen, johtamisen ja yrittäjyyden. Opiskelijat oppivat päivittämään ja pitämään strategian menestyksekkäänä monimutkaisessa ja muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille arvokasta tietotaitoa strategisessa, dataan perustuvassa päätöksenteossa.

Aalto yliopisto on Financial Timesin European Business Schools 2020 -listalla Suomen ensimmäisellä, Pohjoismaiden kolmannella ja Euroopan 37. sijalla. Ensiluokkainen tutkimus ja opetus takaavat, että Strategic Management in a Changing World -ohjelmasta valmistuneilla on:

Kokonaisvaltainen ymmärrys yrityksen strategiasta. Valmistuneilla on tehokkaaseen strategiseen johtamiseen tarvittavat taidot ja ymmärrystä globaaleista trendeistä sekä mahdollisuuksien ja riskien arvioinnista.

Syvällistä tietoa kestävästä yritystoiminnasta tänään ja tulevaisuudessa. Strategisen päätöksenteon asiantuntijoina valmistuneet osaavat ottaa myös kestävyyden monipuolisesti huomioon liiketoiminnassa.

Menestyksekkääseen päätöksentekoon tarvittavat taidot. Valmistuneet ovat innovatiivisia ongelmanratkaisijoita, analyyttisia ajattelijoita, hyviä viestijöitä sekä kokeneita tiimityöskentelijöitä.

Erinomaiset johtajuustaidot. Valmistuneet ovat kotonaan monimuotoisissa organisaatioissa ja osaavat johtaa tiimejä tehokkaasti ja inklusiivisesti.

Opetuskieli

Opetuskielenä on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Strategic Management in a Changing World - maisteriohjelma on kokonaisuudessaan 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotinen maisteriohjelma koostuu:

 • Ohjelman opinnoista (noin 90 op sisältäen maisterin tutkinnon opinnäytteen 20 op)
 • Vapaavalintaisista opinnoista (noin 30 op)
Strateginen johtaminen muuttuvassa maailmassa -maisteriohjelma

In addition to gaining an academic understanding of organisational functions, you will be challenged to develop your tangible skills.

Ryoko Yamada, student

Suuntautumisvaihtoehdot

Ensimmäisenä opintovuonna opiskelijat kehittävät vakaan pohjan strategisen johtamisen ja päätöksenteon asiantuntijoina. Toinen vuosi keskittyy pro graduun, vapaavalintaisiin opintoihin, bisnesprojekteihin ja harjoitustöihin. Omaa osaamistaan voi kehittää valinnaisilla opinnoilla, joihin sisältyvät muun muassa:

 • Syventävät strategiaopinnot
 • Kestävä kehitys
 • Yrittäjyys
 • Kansainvälinen liiketoiminta

Esimerkkejä kattavista ja kiinnostavista kursseista ovat esimerkiksi:

 • International Strategy
 • Leading Yourself, Teams, and Organizations
 • Entrepreneurship and Mega-trends
 • Strategy-in-action
 • Financial Analysis

Kansainvälistyminen

Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Tutkinto-ohjelmavastaavien, aktiivisten opiskelijatuutoreiden ja opiskelijoiden tukipalveluiden ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.

Tämän ohjelman opiskelijoilla on myös mahdollisuus hakea suorittamaan arvostettua CEMS Master’s in Management -ohjelmaa oman maisteriohjelmansa ohella (https://www.aalto.fi/cems).

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

Ohjelmasta valmistuneilla on valmiudet työskennellä monilla eri aloilla ja eri rooleissa, joita ovat muun muassa:

 • Industry Analyst
 • Business Analyst
 • Sustainability Analyst
 • Product-line or Regional Manager
 • Business Development Associate
 • Strategic Planner
 • General Management

Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, Strategic Management in a Changing World -maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Pääaineen tutkimus liittyy useisiin Kauppakorkeakoulun tutkimusalueisiin. Lisätietoa pääaineen tutkimuksesta löytyy Johtamisen laitoksen sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/johtamisen-laitos

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa.

Opiskelija voi hyödyntää Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opetustarjontaa, muiden yliopistojen JOO-opintoja sekä pääaineen kansainvälisiä yhteyksiä ja opiskelijavaihtomahdollisuuksia.

Monitieteiset mahdollisuudet

Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Vilkas kampusalue ja vapaus valita kursseja laajasti yliopistosta tuovat eri alojen opiskelijat yhteen. Aalto-yliopistossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja jopa startup-yrityksiä.

Webinaari | Strategic Management in a Changing World

Millaista on opiskella Strategic Management in a Changing World -maisteriohjelmassa. Katso tallenne, jolla ohjelman edustajat kertovat lisää opintojen sisällöstä, uramahdollisuuksista ja opiskelusta Aallossa sekä vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Katso tallenne
A student and an assistant professor on Aalto University campus in Otaniemi

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Study-option-specific Admission Procedure and Evaluation Criteria

Applicants meeting Aalto’s general eligibility criteria for master's studies are evaluated and ranked according to the evaluation criteria decided in advance for each study option.

The applications to Master’s Programme in Strategic Management in a Changing World are evaluated based on the following criteria.

Admission group 1: Bachelor’s degree from a university in Finland

Relevance of previous studies  
What is evaluated? Content and quantity in relation to the applied study-option-specific requirements
Admission requirements

To be considered for admission the applicant must have completed at least 60 ECTS of courses covering the domains of business and economics, management, industrial engineering, or related fields of study (e.g. social sciences, law, information sciences, communication sciences, or behavioral sciences).

Internships can be included in the credits. The previous studies are assessed by a representative of the programme. Applicants who fulfill the above requirement of previous studies are ranked according to the following criteria.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)
Academic performance  
What is evaluated? Grades of the previous degree(s)
Admission requirements Weighted GPA of previous degree and overall evaluation of study success. Applicants with a weighted GPA of previous degree lower than 3.50 are not eligible for admission.
Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)
Suitability  
What is evaluated? Motivation letter, CV
Admission requirements

The needed documents are 1) a motivation letter and 2) the applicant’s CV.

There are four questions for the motivation letter; yet, the applicants are encouraged to not feel constrained by these guiding questions:

 1. Why are you applying to this program?
 2. How will you contribute to enriching the learning experience of other students in the program?
 3. How have your previous achievements prepared you for this program?
 4. Why is a master’s degree in a Strategic Management in a Changing World important to you? Why do you think it will be an ideal learning experience?

The motivation letter will be a maximum of 1200 words, including a 200 word summary and a 1000 word ‘main’ section.

CVs will be a maximum of two pages, highlighting most relevant experiences and skills.

Applicants selected to the interview phase will receive further information of the format and schedule of the interviews after the initial evaluation.

Evaluated documents Motivation letter and CV
Criticality Critical (0 points = rejection)

Phase 2

Suitability  
What is evaluated? Interview
Admission requirements Interviews will be carried out online. The interview panel will assess the applicant’s suitability to the study option based on general cognitive ability, critical thinking skills, learning orientation, pro-social orientation and communication skills.
Evaluated documents Interview
Criticality Critical (0 = rejection)

Admission group 2: Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Relevance of previous studies  
What is evaluated? Content and quantity in relation to the applied study-option-specific requirements
Admission requirements

To be considered for admission the applicant must have completed at least 60 ECTS of courses covering the domains of business and economics, management, industrial engineering, or related fields of study (e.g. social sciences, law, information sciences, communication sciences, or behavioral sciences). 

Internships can be included in the credits. The previous studies are assessed by a representative of the programme. Applicants who fulfill the above requirement of previous studies are ranked according to the following criteria.

Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)
Standardized tests  
What is evaluated? Analytical and quantitative skills
Admission requirements GMAT or GRE is obligatory in admission group 2 (minimum score 550 in GMAT, 515 in GMAT Focus edition or GRE score of 154 verbal reasoning - 155 quantitative reasoning). 
Evaluated documents GMAT/ GRE test results
Criticality Critical (0 points = rejection)
Academic performance  
What is evaluated? Grades of the previous degree(s)
Admission requirements Weighted GPA of previous degree and overall evaluation of study success. Applicants with a weighted GPA of previous degree lower than 3.50 are not eligible for admission.
Evaluated documents Transcript(s) of records, degree certificate(s)
Criticality Critical (0 points = rejection)
Suitability  
What is evaluated? Motivation letter, CV
Admission requirements

The needed documents are 1) a motivation letter and 2) the applicant’s CV.

There are four questions for the motivation letter; yet, the applicants are encouraged to not feel constrained by these guiding questions:

 1. Why are you applying to this program?
 2. How will you contribute to enriching the learning experience of other students in the program?
 3. How have your previous achievements prepared you for this program?
 4. Why is a master’s degree in a Strategic Management in a Changing World important to you? Why do you think it will be an ideal learning experience?

The motivation letter will be a maximum of 1200 words, including a 200 word summary and a 1000 word ‘main’ section.

CVs will be a maximum of two pages, highlighting most relevant experiences and skills.

Applicants selected to the interview phase will receive further information of the format and schedule of the interviews after the initial evaluation.

Evaluated documents Motivation letter and CV
Criticality Critical (0 points = rejection)

Phase 2

Suitability  
What is evaluated? Interview
Admission requirements Interviews will be carried out online. The interview panel will assess the applicant’s suitability to the study option based on general cognitive ability, critical thinking skills, learning orientation, pro-social orientation and communication skills.
Evaluated documents Interview
Criticality Critical (0 = rejection)

Tutustu meihin paremmin!

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Students sitting and discussing in a lounge area with coffee and notebooks

Uramahdollisuudet ja työllistyminen Aallon opiskelijoille

Tutustu uramahdollisuuksiin, joita Aalto-yliopiston eri alojen opinnot avaavat ja lue lisää siitä, miten Aalto tukee opiskelijoita oman urapolun löytämisessä.

Opiskelu Aallossa
Two Aalto University students sitting under a big oak, drinking coffee and talking.

Opiskelu Aallon kampuksella

Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!

Opiskelu Aallossa

Seuraa meitä somessa!

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

[email protected] /[email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: