Uutiset

Saxtronauts saksofoniyhtyeen Avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Tervetuloa Aalto-yliopiston perhepäivän jälkeen vierailulle Kirkkonummelle ja kokemaan huikea musiikin ja tähtitieteen vuoropuhelu.
Saxtronauts saksofoniyhtyeen avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Kiinnostaako seikkailu tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan? Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit ovat tervetulleita 10. syyskuuta kello 17 järjestettävään esitykseen kampuksella järjestettävän perhepäivän päätteeksi.

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka tulla mukaan Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ensisijaisena esittelykielenä on englanti, mutta myös tarpeen vaatiessa ja sovitusti suomeksi. Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Saxtronauts keikkailee syksyn 2022 aikana Metsähovin radio-observatorion lisäksi muun muassa Väisälän avaruuspuistossa Tuorlassa ja Turun tähtitornissa.

“Olemme huomanneet, että musiikissa ja maailmankaikkeudessa on kiinnostavia yhtäläisyyksiä, kuten rajattomuus. Kiertueemme avulla yhdistämme nämä kaksi asiaa uniikiksi kokonaisuudeksi, jossa kuulija voi oppia uutta niin musiikista kuin tähtitieteestä sekä seurata näiden kahden asian vuoropuhelua”, Saxtronauts taustoittaa kiertuetta.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja ja esiintyviä taiteilijoita.

Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi. Ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle muun muassa Hildegard Bingeniläiseltä ja Béla Bartókilta. Konserttia varten on tilattu teokset (nykysäveltäjiltä) Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta.

Saksofoniyhtyeen kiertue vierailee Kirkkonummella 10.–11. syyskuuta. Katso lisätietoa kiertueen verkkosivuilta.

Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit:

Ilmoittaudu mukaan 10. syyskuuta klo 17 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.
HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään muun muassa aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan. Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella Kylmälän kylässä 35 kilometriä Espoon Otaniemen kampusalueelta.

Lisätietoa:
Joni Tammi
Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtaja
[email protected]

Aalto-yliopiston perhepäivä

Aalto-yliopisto toivottaa henkilökunnan ja alumnit perheineen sydämellisesti tervetulleiksi Otaniemeen 10. syyskuuta 2022. Tule viettämään iloinen päivä kampuksella – pidetään hauskaa yhdessä!

Lue lisää
Aalto Family Day 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.