Uutiset

Saxtronauts saksofoniyhtyeen Avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Tervetuloa Aalto-yliopiston perhepäivän jälkeen vierailulle Kirkkonummelle ja kokemaan huikea musiikin ja tähtitieteen vuoropuhelu.
Saxtronauts saksofoniyhtyeen avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Kiinnostaako seikkailu tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan? Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit ovat tervetulleita 10. syyskuuta kello 17 järjestettävään esitykseen kampuksella järjestettävän perhepäivän päätteeksi.

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka tulla mukaan Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ensisijaisena esittelykielenä on englanti, mutta myös tarpeen vaatiessa ja sovitusti suomeksi. Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Saxtronauts keikkailee syksyn 2022 aikana Metsähovin radio-observatorion lisäksi muun muassa Väisälän avaruuspuistossa Tuorlassa ja Turun tähtitornissa.

“Olemme huomanneet, että musiikissa ja maailmankaikkeudessa on kiinnostavia yhtäläisyyksiä, kuten rajattomuus. Kiertueemme avulla yhdistämme nämä kaksi asiaa uniikiksi kokonaisuudeksi, jossa kuulija voi oppia uutta niin musiikista kuin tähtitieteestä sekä seurata näiden kahden asian vuoropuhelua”, Saxtronauts taustoittaa kiertuetta.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja ja esiintyviä taiteilijoita.

Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi. Ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle muun muassa Hildegard Bingeniläiseltä ja Béla Bartókilta. Konserttia varten on tilattu teokset (nykysäveltäjiltä) Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta.

Saksofoniyhtyeen kiertue vierailee Kirkkonummella 10.–11. syyskuuta. Katso lisätietoa kiertueen verkkosivuilta.

Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit:

Ilmoittaudu mukaan 10. syyskuuta klo 17 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.
HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään muun muassa aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan. Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella Kylmälän kylässä 35 kilometriä Espoon Otaniemen kampusalueelta.

Lisätietoa:
Joni Tammi
Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtaja
[email protected]

Aalto-yliopiston perhepäivä

Aalto-yliopisto toivottaa henkilökunnan ja alumnit perheineen sydämellisesti tervetulleiksi Otaniemeen 10. syyskuuta 2022. Tule viettämään iloinen päivä kampuksella – pidetään hauskaa yhdessä!

Lue lisää
Aalto Family Day 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.