Uutiset

Saxtronauts saksofoniyhtyeen Avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Tervetuloa Aalto-yliopiston perhepäivän jälkeen vierailulle Kirkkonummelle ja kokemaan huikea musiikin ja tähtitieteen vuoropuhelu.
Saxtronauts saksofoniyhtyeen avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Kiinnostaako seikkailu tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan? Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit ovat tervetulleita 10. syyskuuta kello 17 järjestettävään esitykseen kampuksella järjestettävän perhepäivän päätteeksi.

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka tulla mukaan Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ensisijaisena esittelykielenä on englanti, mutta myös tarpeen vaatiessa ja sovitusti suomeksi. Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Saxtronauts keikkailee syksyn 2022 aikana Metsähovin radio-observatorion lisäksi muun muassa Väisälän avaruuspuistossa Tuorlassa ja Turun tähtitornissa.

“Olemme huomanneet, että musiikissa ja maailmankaikkeudessa on kiinnostavia yhtäläisyyksiä, kuten rajattomuus. Kiertueemme avulla yhdistämme nämä kaksi asiaa uniikiksi kokonaisuudeksi, jossa kuulija voi oppia uutta niin musiikista kuin tähtitieteestä sekä seurata näiden kahden asian vuoropuhelua”, Saxtronauts taustoittaa kiertuetta.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja ja esiintyviä taiteilijoita.

Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi. Ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle muun muassa Hildegard Bingeniläiseltä ja Béla Bartókilta. Konserttia varten on tilattu teokset (nykysäveltäjiltä) Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta.

Saksofoniyhtyeen kiertue vierailee Kirkkonummella 10.–11. syyskuuta. Katso lisätietoa kiertueen verkkosivuilta.

Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit:

Ilmoittaudu mukaan 10. syyskuuta klo 17 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.
HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään muun muassa aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan. Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella Kylmälän kylässä 35 kilometriä Espoon Otaniemen kampusalueelta.

Lisätietoa:
Joni Tammi
Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtaja
[email protected]

Aalto-yliopiston perhepäivä

Aalto-yliopisto toivottaa henkilökunnan ja alumnit perheineen sydämellisesti tervetulleiksi Otaniemeen 10. syyskuuta 2022. Tule viettämään iloinen päivä kampuksella – pidetään hauskaa yhdessä!

Lue lisää
Aalto Family Day 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.