Uutiset

Saxtronauts saksofoniyhtyeen Avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Tervetuloa Aalto-yliopiston perhepäivän jälkeen vierailulle Kirkkonummelle ja kokemaan huikea musiikin ja tähtitieteen vuoropuhelu.
Saxtronauts saksofoniyhtyeen avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Kiinnostaako seikkailu tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan? Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit ovat tervetulleita 10. syyskuuta kello 17 järjestettävään esitykseen kampuksella järjestettävän perhepäivän päätteeksi.

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka tulla mukaan Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ensisijaisena esittelykielenä on englanti, mutta myös tarpeen vaatiessa ja sovitusti suomeksi. Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Saxtronauts keikkailee syksyn 2022 aikana Metsähovin radio-observatorion lisäksi muun muassa Väisälän avaruuspuistossa Tuorlassa ja Turun tähtitornissa.

“Olemme huomanneet, että musiikissa ja maailmankaikkeudessa on kiinnostavia yhtäläisyyksiä, kuten rajattomuus. Kiertueemme avulla yhdistämme nämä kaksi asiaa uniikiksi kokonaisuudeksi, jossa kuulija voi oppia uutta niin musiikista kuin tähtitieteestä sekä seurata näiden kahden asian vuoropuhelua”, Saxtronauts taustoittaa kiertuetta.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja ja esiintyviä taiteilijoita.

Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi. Ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle muun muassa Hildegard Bingeniläiseltä ja Béla Bartókilta. Konserttia varten on tilattu teokset (nykysäveltäjiltä) Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta.

Saksofoniyhtyeen kiertue vierailee Kirkkonummella 10.–11. syyskuuta. Katso lisätietoa kiertueen verkkosivuilta.

Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit:

Ilmoittaudu mukaan 10. syyskuuta klo 17 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.
HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään muun muassa aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan. Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella Kylmälän kylässä 35 kilometriä Espoon Otaniemen kampusalueelta.

Lisätietoa:
Joni Tammi
Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtaja
[email protected]

Aalto-yliopiston perhepäivä

Aalto-yliopisto toivottaa henkilökunnan ja alumnit perheineen sydämellisesti tervetulleiksi Otaniemeen 10. syyskuuta 2022. Tule viettämään iloinen päivä kampuksella – pidetään hauskaa yhdessä!

Lue lisää
Aalto Family Day 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.