Uutiset

Saxtronauts saksofoniyhtyeen Avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Tervetuloa Aalto-yliopiston perhepäivän jälkeen vierailulle Kirkkonummelle ja kokemaan huikea musiikin ja tähtitieteen vuoropuhelu.
Saxtronauts saksofoniyhtyeen avaruusseikkailu vierailee Metsähovin radio-observatoriossa 10. syyskuuta

Kiinnostaako seikkailu tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan? Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit ovat tervetulleita 10. syyskuuta kello 17 järjestettävään esitykseen kampuksella järjestettävän perhepäivän päätteeksi.

Metsähovin radio-observatorio on ainutlaatuinen paikka tulla mukaan Avaruusseikkailulle, sillä ovet eivät ole usein yleisölle avoinna. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen ensisijaisena esittelykielenä on englanti, mutta myös tarpeen vaatiessa ja sovitusti suomeksi. Kierroksen kesto on noin 1,5 h.

Saxtronauts keikkailee syksyn 2022 aikana Metsähovin radio-observatorion lisäksi muun muassa Väisälän avaruuspuistossa Tuorlassa ja Turun tähtitornissa.

“Olemme huomanneet, että musiikissa ja maailmankaikkeudessa on kiinnostavia yhtäläisyyksiä, kuten rajattomuus. Kiertueemme avulla yhdistämme nämä kaksi asiaa uniikiksi kokonaisuudeksi, jossa kuulija voi oppia uutta niin musiikista kuin tähtitieteestä sekä seurata näiden kahden asian vuoropuhelua”, Saxtronauts taustoittaa kiertuetta.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja ja esiintyviä taiteilijoita.

Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi. Ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle muun muassa Hildegard Bingeniläiseltä ja Béla Bartókilta. Konserttia varten on tilattu teokset (nykysäveltäjiltä) Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta.

Saksofoniyhtyeen kiertue vierailee Kirkkonummella 10.–11. syyskuuta. Katso lisätietoa kiertueen verkkosivuilta.

Aalto-yliopiston henkilökunta ja alumnit:

Ilmoittaudu mukaan 10. syyskuuta klo 17 alkavalle kierrokselle tästä linkistä.
HUOM! Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 26. elokuuta kello 12.30. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio on Suomen ainoa tähtitieteellinen radio-observatorio. Metsähovin pääinstrumentti, 14-metrinen radioteleskooppi, on käytössä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sen tuottamaa havaintodataa käytetään muun muassa aktiivisten galaksien, Auringon ja maapallon pyörimisen tutkimiseen. Koko Metsähovi on radiohiljaista aluetta ja matkapuhelimet ja kaikki muut langattomat laitteet on pidettävä pois päältä tai lentotilassa vierailun ajan. Metsähovin radio-observatorio sijaitsee Kirkkonummella Kylmälän kylässä 35 kilometriä Espoon Otaniemen kampusalueelta.

Lisätietoa:
Joni Tammi
Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtaja
[email protected]

Aalto-yliopiston perhepäivä

Aalto-yliopisto toivottaa henkilökunnan ja alumnit perheineen sydämellisesti tervetulleiksi Otaniemeen 10. syyskuuta 2022. Tule viettämään iloinen päivä kampuksella – pidetään hauskaa yhdessä!

Lue lisää
Aalto Family Day 2022
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A closeup of a woman in green light wearing goggles that reflect colourful pixels
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Syyskuussa aloittaa 15 uutta akatemiatutkijaa

Suomen Akatemia on myöntänyt Aalto-yliopistolle rahoituksen 15 akatemiatutkijan tehtävään.
On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lähes 20 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 45 aaltolaista.
Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.