Uutiset

Sanna Suvanto-Harsaaesta Kauppakorkeakoulun neuvonantaja

”Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ansaitsee entistä suurempaa huomiota sekä maailmalla että Suomessa”, toteaa koulun kansainvälisen ohjausryhmän uusi jäsen.
Kuvassa näkyy hallitusammattilainen, Kauppakorkeakoulun kansainvälisen ohjausryhmän jäsen sanna Suvanto-Harsaae.
Suvanto-Harsaae korostaa kaupallisen osaamisen ja itsensä johtamisen taitojen merkitystä, sillä ilman niitä yritysmaailma ei toimi. Kuva: Posti.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki on kutsunut talouselämän vaikuttajan, hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaaen koulun kansainvälisen ohjausryhmän jäseneksi.

Suomalais-tanskalainen Suvanto-Harsaae toimii hallituksen puheenjohtajana useissa suomalaisissa ja tanskalaisissa yrityksissä. Lisäksi hän vaikuttaa muun muassa tanskalaisen CEPOS-ajatushautomon ja äskettäin perustetun, Ukrainan puolustukselle rahaa keräävän Den danske Ukraine komité -järjestön hallituksissa. 

”Sanna Suvanto-Harsaae tuo Kauppakorkeakoulun kansainväliseen ohjausryhmään vankkaa ja monipuolista talouselämän näkemystä, ja on hienoa saada hänet mukaan kehittämään koulumme toimintaa”, sanoo Timo Korkeamäki.

Lisää kaupallista osaamista ja itsensä johtamisen taitoja

Lundin yliopistosta valmistunut ja Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa työskennellyt Suvanto-Harsaae lähtee innolla mukaan tekemään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta kansainvälisesti entistä tunnetumpaa.

”Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on vielä ihan turhaan muiden varjossa ja ansaitsee entistä suurempaa huomiota sekä maailmalla että Suomessa. Kauppakorkeakoululla on merkittävä rooli myös tulevaisuuden kehityksessä, jossa oppimisen on oltava nykyistä paljon jatkuvampaa”, Suvanto-Harsaae sanoo.

Kauppakorkeakouluun Suvanto-Harsaae haluaa tuoda tietoa yritysmaailman tarpeista, sillä hän uskoo vankasti, että teoria ja todellisuus kulkevat käsi kädessä.

”Jos yliopisto tai yritysmaailma epäonnistuu, molemmat epäonnistuvat. Onneksi yhtälö kuitenkin toimii myös päin vastoin”, hän toteaa.

Suvanto-Harsaae korostaa kaupallisen osaamisen ja itsensä johtamisen taitojen merkitystä, sillä ilman niitä yritysmaailma ei toimi.

”Näen ihan käytännössä, että näitä taitoja tarvitaan Suomessa lisää.”

Kansainvälinen yritysyhteistyö tärkeää

Sanna Suvanto-Harsaaella on myös aikaisempia siteitä yliopistomaailmaan, sillä hän on opettanut käytännön hallitustyöskentelyä Copenhagen Business Schoolissa Kööpenhaminassa kahdeksan vuoden ajan. Hän pitää kauppakorkeakoulujen roolia yhteiskunnassa erittäin tärkeänä ja korostaa kansainvälisen yritysyhteistyön merkitystä.

”Olen todella iloinen ja otettu että saan olla mukana koulun kehittämistyössä, sillä nyt on aika “give back” eli antaa takaisin. Uskon, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla voisi olla kansainvälisesti paljon nykyistä suurempi rooli ja olisi eduksi, jos koulu lähentyisi entisestään sekä suomalaisia että ulkomaisia yrityksiä. Toivon, että laajasta kansainvälisestä osaamisestani on tässä työssä hyötyä Kauppakorkeakoululle.”

Vuonna 2020 perustetun kansainvälisen ohjausryhmän tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulun toiminnan kehittämistä ja viedä Kauppakorkeakoulua yhä lähemmäs kansainvälisiä verrokkikouluja oppimisessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Ohjausryhmän muut jäsenet ovat rehtori Edeltraud Hanappi-Egger (Vienna University of Economics and Business), entinen dekaani Robert Kennedy (Nanyang Technological University), Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri sekä dekaani Daniel Traca (Nova School of Business and Economics). Suvanto-Harsaae liittyy ohjausryhmään Essity Groupin varatoimitusjohtajan Pia Höökin seuraajana.

Lisätiedot

Lue lisää

Kauppakorkeakoulun istuntosali, jonka seinällä Maiju Salmenkiven taulut

International Advisory Board

Kansainvälinen ohjausryhmä

Kauppakorkeakoulun johtaminen
Kauppakorkeakoulun International Advisory Board

Kauppakorkeakoulu sai neuvonantajikseen viisi kansainvälistä huippuosaajaa

Tavoitteena on muun muassa saada uusinta tietoa kansainvälisistä työmarkkinoista.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Aalto BIZ Homecoming Day 27.1.2023
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen

Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.
A man and woman in casual wear, dark tones, smiling at the camera inside the Aalto Hall.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Marsio - ilmiselvä valinta

Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen antajat taustoittavat ehdotustaan.
Maarintalo
Kampus Julkaistu:

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023