Uutiset

Sanna Suvanto-Harsaaesta Kauppakorkeakoulun neuvonantaja

”Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ansaitsee entistä suurempaa huomiota sekä maailmalla että Suomessa”, toteaa koulun kansainvälisen ohjausryhmän uusi jäsen.
Kuvassa näkyy hallitusammattilainen, Kauppakorkeakoulun kansainvälisen ohjausryhmän jäsen sanna Suvanto-Harsaae.
Suvanto-Harsaae korostaa kaupallisen osaamisen ja itsensä johtamisen taitojen merkitystä, sillä ilman niitä yritysmaailma ei toimi. Kuva: Posti.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki on kutsunut talouselämän vaikuttajan, hallitusammattilainen Sanna Suvanto-Harsaaen koulun kansainvälisen ohjausryhmän jäseneksi.

Suomalais-tanskalainen Suvanto-Harsaae toimii hallituksen puheenjohtajana useissa suomalaisissa ja tanskalaisissa yrityksissä. Lisäksi hän vaikuttaa muun muassa tanskalaisen CEPOS-ajatushautomon ja äskettäin perustetun, Ukrainan puolustukselle rahaa keräävän Den danske Ukraine komité -järjestön hallituksissa. 

”Sanna Suvanto-Harsaae tuo Kauppakorkeakoulun kansainväliseen ohjausryhmään vankkaa ja monipuolista talouselämän näkemystä, ja on hienoa saada hänet mukaan kehittämään koulumme toimintaa”, sanoo Timo Korkeamäki.

Lisää kaupallista osaamista ja itsensä johtamisen taitoja

Lundin yliopistosta valmistunut ja Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa työskennellyt Suvanto-Harsaae lähtee innolla mukaan tekemään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta kansainvälisesti entistä tunnetumpaa.

”Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on vielä ihan turhaan muiden varjossa ja ansaitsee entistä suurempaa huomiota sekä maailmalla että Suomessa. Kauppakorkeakoululla on merkittävä rooli myös tulevaisuuden kehityksessä, jossa oppimisen on oltava nykyistä paljon jatkuvampaa”, Suvanto-Harsaae sanoo.

Kauppakorkeakouluun Suvanto-Harsaae haluaa tuoda tietoa yritysmaailman tarpeista, sillä hän uskoo vankasti, että teoria ja todellisuus kulkevat käsi kädessä.

”Jos yliopisto tai yritysmaailma epäonnistuu, molemmat epäonnistuvat. Onneksi yhtälö kuitenkin toimii myös päin vastoin”, hän toteaa.

Suvanto-Harsaae korostaa kaupallisen osaamisen ja itsensä johtamisen taitojen merkitystä, sillä ilman niitä yritysmaailma ei toimi.

”Näen ihan käytännössä, että näitä taitoja tarvitaan Suomessa lisää.”

Kansainvälinen yritysyhteistyö tärkeää

Sanna Suvanto-Harsaaella on myös aikaisempia siteitä yliopistomaailmaan, sillä hän on opettanut käytännön hallitustyöskentelyä Copenhagen Business Schoolissa Kööpenhaminassa kahdeksan vuoden ajan. Hän pitää kauppakorkeakoulujen roolia yhteiskunnassa erittäin tärkeänä ja korostaa kansainvälisen yritysyhteistyön merkitystä.

”Olen todella iloinen ja otettu että saan olla mukana koulun kehittämistyössä, sillä nyt on aika “give back” eli antaa takaisin. Uskon, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla voisi olla kansainvälisesti paljon nykyistä suurempi rooli ja olisi eduksi, jos koulu lähentyisi entisestään sekä suomalaisia että ulkomaisia yrityksiä. Toivon, että laajasta kansainvälisestä osaamisestani on tässä työssä hyötyä Kauppakorkeakoululle.”

Vuonna 2020 perustetun kansainvälisen ohjausryhmän tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulun toiminnan kehittämistä ja viedä Kauppakorkeakoulua yhä lähemmäs kansainvälisiä verrokkikouluja oppimisessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Ohjausryhmän muut jäsenet ovat rehtori Edeltraud Hanappi-Egger (Vienna University of Economics and Business), entinen dekaani Robert Kennedy (Nanyang Technological University), Nokian entinen toimitusjohtaja Rajeev Suri sekä dekaani Daniel Traca (Nova School of Business and Economics). Suvanto-Harsaae liittyy ohjausryhmään Essity Groupin varatoimitusjohtajan Pia Höökin seuraajana.

Lisätiedot

Lue lisää

Kauppakorkeakoulun istuntosali, jonka seinällä Maiju Salmenkiven taulut

International Advisory Board

Kansainvälinen ohjausryhmä

Kauppakorkeakoulun johtaminen
Kauppakorkeakoulun International Advisory Board

Kauppakorkeakoulu sai neuvonantajikseen viisi kansainvälistä huippuosaajaa

Tavoitteena on muun muassa saada uusinta tietoa kansainvälisistä työmarkkinoista.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.
Photo of a bolometer
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kvanttitieteilijät onnistuivat mittaamaan mikroaaltosäteilyn tehon ennennäkemättömällä tarkkuudella

Tutkijat uskovat, että uusi laite voi mullistaa mikroaaltosäteilyn mittaamisen ja on huima harppaus kvanttiteknologialle.
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.