Uutiset

Sähköautojen koeajot kiinnostivat AlumniStudentWeekend-tapahtumassa

Lähes 300 alumnia ja opiskelijaa osallistui tapahtumaan, jossa palkittiin Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Kimmo Kalliola.
Kuvassa vasemmalta Asta Sihvonen-Punkka, dekaani Jyri Hämäläinen, vuoden alumni Kimmo Kalliola ja rehtori Ilkka Niemelä.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2017 on Quupan toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Kimmo Kalliola. Palkintoperusteissa todetaan, että Kimmo on positiivinen, ennakkoluuloton ja aktiivinen alumni, joka on rakentanut menestyksekkään uran teollisuudessa ja yrittäjänä. Hän on osoittanut, että vahvaa perustutkimuksen osaamista pystyy hyödyntämään huipputeknologian tuotteiden kehittämisessä. Kimmo on myös luonut uutta työtä ja osaamista Suomeen ja ehtinyt samalla jakamaan kokemuksiaan Aallon nuoremmalle insinöörisukupolvelle. AlumniStudentWeekend-tilaisuudessa 28.10.2017 Kimmo Kalliola kertoi oman uratarinansa. Lue lisää Kimmosta >>

Keynote-puhuja Jyrki Halttunen Kuntien Tiera OY:sta kertoi käytännön kokemuksista ja uusista kehityssuunnista kuntien digitalisaatiossa.

Asta Sihvonen-Punkka Fingrid Oy:sta kertoi puhtaasta sähköjärjestelmästä.

AlumniStudentWeekend-tapahtuma on järjestetty yli 20 vuotena. Päivän aikana kuultiin mielenkiintoisia esityksiä tulevaisuuden liikenteestä, tekoälystä terveysteknologiassa ja smart energy -aiheesta.

Halukkaat pääsivät koeajamaan mieleisensä sähköauton 10 eri merkkisen joukosta. Mahdollisuus kiinnosti monia ja koeajot varattiinkin nopeasti täyteen.

Kuvat: Tuomas Sauliala, Seppo Saastamoinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.