Uutiset

Sähköautojen koeajot kiinnostivat AlumniStudentWeekend-tapahtumassa

Lähes 300 alumnia ja opiskelijaa osallistui tapahtumaan, jossa palkittiin Sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni Kimmo Kalliola.
Kuvassa vasemmalta Asta Sihvonen-Punkka, dekaani Jyri Hämäläinen, vuoden alumni Kimmo Kalliola ja rehtori Ilkka Niemelä.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun vuoden alumni 2017 on Quupan toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Kimmo Kalliola. Palkintoperusteissa todetaan, että Kimmo on positiivinen, ennakkoluuloton ja aktiivinen alumni, joka on rakentanut menestyksekkään uran teollisuudessa ja yrittäjänä. Hän on osoittanut, että vahvaa perustutkimuksen osaamista pystyy hyödyntämään huipputeknologian tuotteiden kehittämisessä. Kimmo on myös luonut uutta työtä ja osaamista Suomeen ja ehtinyt samalla jakamaan kokemuksiaan Aallon nuoremmalle insinöörisukupolvelle. AlumniStudentWeekend-tilaisuudessa 28.10.2017 Kimmo Kalliola kertoi oman uratarinansa. Lue lisää Kimmosta >>

Keynote-puhuja Jyrki Halttunen Kuntien Tiera OY:sta kertoi käytännön kokemuksista ja uusista kehityssuunnista kuntien digitalisaatiossa.

Asta Sihvonen-Punkka Fingrid Oy:sta kertoi puhtaasta sähköjärjestelmästä.

AlumniStudentWeekend-tapahtuma on järjestetty yli 20 vuotena. Päivän aikana kuultiin mielenkiintoisia esityksiä tulevaisuuden liikenteestä, tekoälystä terveysteknologiassa ja smart energy -aiheesta.

Halukkaat pääsivät koeajamaan mieleisensä sähköauton 10 eri merkkisen joukosta. Mahdollisuus kiinnosti monia ja koeajot varattiinkin nopeasti täyteen.

Kuvat: Tuomas Sauliala, Seppo Saastamoinen

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!