Uutiset

Saavutettavuusohjeita 3DVista-pohjaisiin oppimisympäristöihin

3DVistalla rakennetut 360°-oppimisympäristöt saattavat olla haasteellisia saavutettavuuden kannalta henkilöille, joilla on eritystarpeita. Nämä ohjeet auttavat oppimisympäristöjen rakentajia saavuttamaan tällä hetkellä parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Saavutettavuusohjeita 3DVista-pohjaisiin oppimisympäristöihin.

Digitaalinen saavutettavuus on erittäin tärkeää erilaisissa digitaalisissa palveluissa, virtuaaliympäristöissä sekä viestintäkanavissa. Online Hybrid Lab -tiiminä haluamme työskennellä paremman digitaalisen saavutettavuuden puolesta eri verkko-oppimisympäristöissä Aalto-yliopistossa sekä myös sen ulkopuolella.
Meillä on ilo esitellä yhteistyönä syntyneet sekä tutkimukseen että käytännön kokemukseen pohjautuvat saavutettavuusohjeet 3DVista-pohjaisiin oppimisympäristöihin.

Aalto Wiki 3DVista Accessibility Guidelines (in English)

Linkin takaa löydät Aalto Wiki -sivun, johon on koottu tiivistelmä EN 301 549 ja WCAG 2.1 standardeja/ohjeistusta seuraavista saavutettavuusohjeista sekä siitä, miten soveltaa niitä 3DVista -pohjaisissa ympäristöissä. Alkuperäisen ohjeistuksen on kirjoittanut Gottfried Zimmermann, Competence Center on Digital Accessibility, Stuttgart Media University ThingLink -pohjaisiin ympäristöihin ja Samuel Girmay on muokannut niitä CC-BY-4.0 -lisenssin alla.

Lue lisää:

360 camera closeup with a blurred background, photo taken by Valeria Azovskaya outdoor at Aalto campus, August 2022

Opas 360°-oppimisympäristöihin

Tältä sivustolta löydät tietoa perusasioista, kuten ohjelmistoista ja 360° -oppimisympäristöjen eri käyttötarkoituksista, rakenteesta ja sisällöstä.

Aalto Online Learning - Online Hybrid Lab
An image of virtual laboratory space

AALTOLAB Virtual Laboratories (ulkoinen linkki)

AALTOLAB is a virtual laboratory platform developed at the Aalto University since 2018. AALTOLAB has been funded by the Aalto Online Learning (Online Hybrid Lab) programme.

a photo of Aalto University BIZ main building by Mika Huisman

Aalto Online Learning - Online Hybrid Lab

Aalto Online Learning - Online Hybrid Hub: Suunnittelemme, testaamme ja mainostamme tuotantomalleja sekä parhaita käytäntöjä verkko-oppimisen alalla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.