Uutiset

Ruokaa ajatuksella – Singaporen hawker centre -ruokakeskukset yhteistyöhankkeen tarkastelussa

Student exhibition is on display at the Singapore National Design Centre
Kuva: SUTD

Hawker centre -ruokakeskukset edustavat tyypillistä Singaporen ruokakulttuuria. Ulkoilmassa sijaitsevat ruokakeskittymät ovat täynnä kojuja, jotka myyvät toinen toistaan herkullisempia, edullisia annoksia kuten char kway teow -nuudelia, kanariisiä tai -laksaa. Tämä ikiaikainen katuruokakulttuuri on kuitenkin vaarassa, sillä kojujen pitäjät ikääntyvät ja lopettavat toimnintansa ja samalla kauppakeskusten ravintolat ovat alkaneet houkutella yhä enenevässä määrin asiakkaita.

Singaporen hawker centre -keskukset valikoituivat tutkimuskohteeksi Aalto-yliopiston ja Singapore University of Technology and Design (SUTD) -yliopiston yhteishankkeessa. Keskuksia tarkasteltiin myyntitorina ja ruokapaikkoina mutta myös yhteisön kokoontumispaikkoina sekä ympäristövastuun näkökulmasta. Hankkeeseen kuului seminaaritapahtuma sekä opiskelijoiden näyttely.

“Singaporessa hawker centre -ruokakeskukset ovat paikkoja, joissa juhlistetaan ruokaa ja yhteisöllisyyttä. Siitä syystä nämä paikat tarjosivat hedelmällisen tutkimuskohteen. Halusimme löytää keinoja, joilla keskuksilla voisi olla valoisa tulevaisuus”, kertoo apulaisprofessori Carlos Banon SUTD:n arkkitehtuurin ja kestävän muotoilun yksiköstä.  

 

Miniature of the architectural transformation of a Singapore hawker centre
Kuva: SUTD

Yliopistojen välinen opiskelijayhteistyö pureutui hawker centre -keskusten tulevaisuuteen. Opiskelijaprojektit käsittelevät ennakkoluulottomia aiheita kuten yhteisöllisiä hyötypuutarhoita, sadeveden keräämisen järjestelmiä sekä vanhenevan väestön tarpeita kaupunkitilassa. Tavoitteena on löytää holistinen suhtautumistapa kaupunkitilaan, jossa rakennukset, maisemat ja koko elävä urbaani järjestelmä järjestyy tasapainoisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

Aalto-yliopistolla ja SUTD:llä on laajempi, strateginen yhteistyösopimus, jonka osa tämä hanke oli. Aallon opiskelijat vierailivat Singaporessa ja vastavuoroisesti singaporelaiset opiskelijat pääsevät tutustumaan Aaltoon.  

Projektista lisää:
Professori Pia Fricker [email protected]
Professori Toni Kotnik [email protected]  

Opiskelijatöiden näyttely on esillä Singapore National Design Centre -keskuksessa 28 helmikuuta 2020 saakka.

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Krister Ahlström istumassa puutarhassa.
Yhteistyö Julkaistu:

Ikiteekkarin terveiset: "Tämä on suuri koe!"

Krister Ahlström, kunniatohtori ja ikiteekkari, kehottaa aaltolaisia säilyttämään sosiaaliset verkostonsa myös koronapandemian aikana.
Yhteistyö Julkaistu:

Kuinka tehdä tehokasta yhteistyötä digitaalisesti? Tutkijaryhmä selvittää, kuinka etätyö-Suomi pysyy toimintakykyisenä myös koronaepidemian aikana

Nopeasti luotu Fast Expert Teams- asiantuntijaverkosto selvittää etätyöhön siirtymisen vaikutuksia työelämään. Kaikkia etätyöhön siirtyneitä työntekijöitä pyydetään vastaamaan aiheeseen liittyvään kyselyyn.
Mikael Lauharanta is a School of Business, Mikkeli Campus alumnus and co-founder and COO of Smarp
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Mikael Lauharanta

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Mikael Lauharanta kiittelee International Business –kandidaattiohjelmaa: ”Nopeatahtinen opiskelu antoi erinomaiset valmiudet pärjätä hyvin työelämässä ja sen tuomissa haasteissa.”
Julia Österlund, School of Business alumna in School of Business alumni story
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Julia Österlund

Kauppakorkeakoulun alumni Julia Österlund opiskeli koulussa kahta eri pääainetta, ja kokee monipuolisten opintojen hyödyttävän häntä nykyisessä työssään: ”Konsulttityössä on mahtavaa myös se, että pääsen yhdistämään kaikkea koulussa opiskelemaani – markkinointia, viestintää, informaatioteknologiaa ja laskentaa toisiinsa.”