Uutiset

Radical Collaboration - Aalto LASER Talks afterwork palaa kesäkuussa

Kutsu ystäväsi tai kollegasi mukaan kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja ajankohtaisesta tutkimuksesta ja keskustelemaan rennosti ruuan, virvokkeiden ja musiikin äärellä.
Laser Talks main visual

Miten tehdään radikaalisti luovaa yhteistyötä, joka voi perusteellisesti mullistaa toimintatapojamme? Millainen yhteistyö voi johtaa paradigman muutokseen?

Aalto LASER Talk afterwork -tapahtumassa 7.6.2023 käsitellään radikaalia yhteistyötä,  jotta voimme taklata olemassaoloamme uhkaavia haasteita. Kolme puheenvuoroa kertovat osaamisten ja näkökulmien yhdistämisestä uutta luovan yhteistyön aikaansaamiseksi.

Markus Schmidt Biofaction KG:stä (Itävalta) kertoo taiteen aikaansaamista, "rakentavista häiriöistä" tieteessä. Taiteilija ja väitöskirjatutkija Einat Amir Aalto-yliopistosta esittelee yhteistyömallin, jossa taiteilija ja tieteentekijä työskentelevät tasavertaisina, laajentaen alojensa rajoja ja luoden tieteenaloja yhdistäviä hankkeita.

Ashish Mohite Hyperion Roboticsista kertoo betonin tehokkaammasta hyödyntämisestä sen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esityksiä käsitellään yhteisökeskustelussa, jonka juontaa tapahtuman moderaattori, apulaisprofessori Robin Gustafsson.

Tilaisuus on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vallitsevien käytäntöjen haastamisesta sekä uusien ajattelu- ja työskentelytapojen edistämisestä. Tapahtuma on erityisesti suunnattu väitöskirjatutkijoille ja alumneille, jotka haluavat laajentaa näkökulmaansa uuden tiedon äärellä. Tapahtuma on englanniksi.

Leonardo/ISAST LASER Talks on kansainvälinen ohjelmasarja, jonka tapahtumissa taiteilijat, tieteentekijät, humanistit ja insinöörit esiintyvät ja osallistuvat keskusteluihin suuren yleisön kanssa. LASER edesauttaa tieteidenvälistä vuoropuhelua sekä tieteen ja taiteen rajat ylittävää yhteisön rakentumista. LASER Talkseja järjestetään yli 50:ssä yliopistossa viidellä mantereella.

Radikaali yhteistyö – Aalto LASER Talk

Systeemisiin haasteisiin vastaaminen vaatii aitoa, käänteentekevää ja rajat ylittävää yhteistyötä. Miten sellaista tehdään? Katso afterwork-tapahtuman tallenne.

Lue lisää ja ilmoittaudu
LaserTalks: Radical Collaboration
Image of a fading garment: Garment design: Sofia Ilmonen, photo: Diana Luganski and visual design: Merle Karp

LASER Talks

The mission of LASER is to encourage contribution to the cultural environment of a region by fostering interdisciplinary dialogue and opportunities for community building to over 40 cities worldwide.

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
Networking at Aalto

Aalto Networking Platform

Aalto Networking Platform -yhteistyöalusta tuo tutkimusosaamista yhteen yli laitosrajojen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.