Uutiset

Radical Collaboration - Aalto LASER Talks afterwork palaa kesäkuussa

Kutsu ystäväsi tai kollegasi mukaan kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja ajankohtaisesta tutkimuksesta ja keskustelemaan rennosti ruuan, virvokkeiden ja musiikin äärellä.
Laser Talks main visual

Miten tehdään radikaalisti luovaa yhteistyötä, joka voi perusteellisesti mullistaa toimintatapojamme? Millainen yhteistyö voi johtaa paradigman muutokseen?

Aalto LASER Talk afterwork -tapahtumassa 7.6.2023 käsitellään radikaalia yhteistyötä,  jotta voimme taklata olemassaoloamme uhkaavia haasteita. Kolme puheenvuoroa kertovat osaamisten ja näkökulmien yhdistämisestä uutta luovan yhteistyön aikaansaamiseksi.

Markus Schmidt Biofaction KG:stä (Itävalta) kertoo taiteen aikaansaamista, "rakentavista häiriöistä" tieteessä. Taiteilija ja väitöskirjatutkija Einat Amir Aalto-yliopistosta esittelee yhteistyömallin, jossa taiteilija ja tieteentekijä työskentelevät tasavertaisina, laajentaen alojensa rajoja ja luoden tieteenaloja yhdistäviä hankkeita.

Ashish Mohite Hyperion Roboticsista kertoo betonin tehokkaammasta hyödyntämisestä sen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Esityksiä käsitellään yhteisökeskustelussa, jonka juontaa tapahtuman moderaattori, apulaisprofessori Robin Gustafsson.

Tilaisuus on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vallitsevien käytäntöjen haastamisesta sekä uusien ajattelu- ja työskentelytapojen edistämisestä. Tapahtuma on erityisesti suunnattu väitöskirjatutkijoille ja alumneille, jotka haluavat laajentaa näkökulmaansa uuden tiedon äärellä. Tapahtuma on englanniksi.

Leonardo/ISAST LASER Talks on kansainvälinen ohjelmasarja, jonka tapahtumissa taiteilijat, tieteentekijät, humanistit ja insinöörit esiintyvät ja osallistuvat keskusteluihin suuren yleisön kanssa. LASER edesauttaa tieteidenvälistä vuoropuhelua sekä tieteen ja taiteen rajat ylittävää yhteisön rakentumista. LASER Talkseja järjestetään yli 50:ssä yliopistossa viidellä mantereella.

Radikaali yhteistyö – Aalto LASER Talk

Systeemisiin haasteisiin vastaaminen vaatii aitoa, käänteentekevää ja rajat ylittävää yhteistyötä. Miten sellaista tehdään? Ilmoittaudu afterwork-tapahtumaamme ke 7.6.2023, ja liity mukaan keskusteluun.

Lue lisää ja ilmoittaudu
LaserTalks: Radical Collaboration
The next Laser Talks is on June 7, 2023 at Otaniemi

LASER Talks

The mission of LASER is to encourage contribution to the cultural environment of a region by fostering interdisciplinary dialogue and opportunities for community building to over 40 cities worldwide.

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
Networking at Aalto

Aalto Networking Platform

Aalto Networking Platform -yhteistyöalusta tuo tutkimusosaamista yhteen yli laitosrajojen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A dog and two researchers. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

PAWWS – People and Animal Wellbeing at Work and in Society -konsortiohankkeelle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Astrid Huopalainen, Hankenin apulaisprofessori Linda Tallberg ja Helsingin yliopiston dosentti Anna Hielm-Björkman ovat hankkeen vastuullisia tutkijoita.
A teacher and two researchers smiling and sorting through paper presentations in a classroom
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten lisätä empatiaa terveyspalveluihin? Tutkijat järjestivät ihmiskeskeisen suunnittelun työpajoja Arabian peruskoulussa

Aalto-yliopiston tutkijat järjestivät peruskoululaisille palvelumuotoilutyöpajat, joissa opeteltiin muotoiluajattelua sekä ihmiskeskeisten tietojärjestelmien suunnittelua.
Kimmo Karhu is a post-doctoral researcher at Aalto University.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BalticSeaH2-hankkeessa aloitetaan vetylaakson rakentaminen Itämeren ympärille

Aalto-yliopisto keskittyy tutkimaan datavälitteisten verkostovaikutusten hyödyntämistä vetylaakson kasvun vauhdittamiseksi.
TBC
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat tekivät läpimurron Auringon magneettikentän ymmärtämisessä

Tutkimuksessa löydettiin näyttöä pienen skaalan dynamoksi kutsutulle toimintamekanismille Auringon magneettikentässä.