Uutiset

Pyrimme auttamaan Ukrainan sodasta kärsiviä eri tavoin

Päivityksiä sotaan liittyvistä Aalto-yliopiston toimenpiteistä.
Värillä valaistuja kattopalkkeja

Aalto-yliopisto tuomitsee Venäjän sotatoimet ja ilmaisee tukensa Ukrainalle ja sen yliopistoyhteisölle.  Pyrimme auttamaan sodasta kärsiviä monin eri tavoin. Alla kerromme Ukrainan sotaan liittyvistä Aalto-yliopiston toimenpiteistä. 

Oppimispalveluiden kollegamme ovat olleet yhteydessä kaikkiin Aalto-yliopiston ukrainalaisiin opiskelijoihin ja esihenkilöt ja henkilöstöpalvelut ukrainalaisiin työntekijöihin kaiken mahdollisen tuen tarjoamiseksi.   

Parhaillaan käymme läpi ukrainalaisten työntekijöidemme työsopimuksia sekä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden tilanteen varmistaaksemme, etteivät kenenkään Aallossa työskentelevän tai opiskelevan ukrainalaisen työnteko tai opinnot keskeydy sodan aikana. 

Monien Aalto-yliopiston opiskelijoiden taloudellinen tilanne on sodan takia vaikeutunut tai vaikeutumassa. Selvitämme taloudellisten tukimuotojen tarjoamista heille.

Lisäksi valmistaudumme tarjoamaan opiskelupaikkoja pakolaisina Suomeen tuleville ukrainalaisille ja kartoitamme mahdollisuuksia auttaa pakolaisina maahan tulevia Aallon alojen tutkijoita. 

Myös alumniyhteisömme on ilmaissut vahvan tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille, ja alumniverkoston johtoryhmä kerää alumneilta ideoita hädänalaisten auttamiseksi.  

Seuraamme Suomen valtion ohjeistusta Venäjän kanssa tehtävästä tutkimus- koulutus- ja opiskelijavaihtoyhteistyöstä. Seuraamme ja noudatamme myös kansainvälisiä linjauksia, kuten mahdollisia EU-ohjelmiin liittyviä muutoksia. Selvitämme venäläisten toimijoiden kanssa tehtäviä yhteistyöhankkeita ja pakotteiden vaikutusta jo tehtyihin sitoumuksiin ja hankkeisiin. Korkeakouluille on jaettu tarkempaa tietoa pakotteista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Emme tee uusia sitoumuksia tai aloita uusia yhteistyöhankkeita Venäjän kanssa.    

Noudatamme ulkoministeriön matkustustiedotteita, joiden mukaan kaikkea matkustamista Ukrainaan, Venäjälle tai Valko-Venäjälle tulisi välttää. Näihin maihin opiskelijavaihtoja suunnitelleille pyritään aktiivisesti hakemaan vaihtoehtoisia kohteita. Oman korkeakoulun vaihtokoordinaattorit ohjaavat tässä asiassa.   

Olemme kriittisestä tilanteesta ja kansallisuudesta riippumatta kaikki jäseniä Aalto-yhteisössä, jossa jokainen on yhtä tärkeä ja arvokas. Odotamme jokaisen aaltolaisen toimivan arvojemme mukaisesti toisiamme arvostaen ja kunnioittaen, yhteistyöhaluisesti ja vastuullisesti. Emme suvaitse minkäänlaista vihapuhetta tai häirintää.  

 Mikäli kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteeseen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Moniammatillinen tiimi käsittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten lähettämiä viestejä luottamuksellisesti. 

Kaikki henkilökunnan jäsenet voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös työterveyshuoltoon tai oman korkeakoulun tai yksikön henkilöstöpalveluihin, ja opiskelijat YTHS:ään, oman korkeakoulunsa oppimispalveluihin tai Starting point of wellbeing -palveluihin. 

Olemme avanneet yliopiston verkkosivustolle Ukraina-sivun, johon kokoamme aiheeseen liittyviä uutisia, tukimuotoja ja muuta ajankohtaista materiaalia. Sivuston osoite on https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/ukrainan-sota. Sivusto päivittyy säännöllisesti.  

Aalto-yliopisto on perustanut Ukraina-koordinaatioryhmän, jota johtaa rehtori, ja jonka jäseniä ovat henkilöstöjohtaja, opetuksen ja tutkimuksen vararehtorit, turvallisuuspäällikkö, viestintäjohtaja, päälakimies, kehitysjohtaja sekä kumppanuus- ja yritysyhteistyöjohtaja. Ryhmä koordinoi Ukrainan tilanteeseen liittyviä Aalto-yliopiston toimenpiteitä, vastaa niiden viestinnästä ja huolehtii yliopiston yhteistyöstä kumppaneiden ja viranomaisten kanssa. 

Ukrainan sota

Kokoamme tälle sivulle tietoa, miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Aalto-yliopiston toimintaan.

Siirry sivulle
Blue and yellow flags.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona.