Uutiset

Pyrimme auttamaan Ukrainan sodasta kärsiviä eri tavoin

Päivityksiä sotaan liittyvistä Aalto-yliopiston toimenpiteistä.
Värillä valaistuja kattopalkkeja

Aalto-yliopisto tuomitsee Venäjän sotatoimet ja ilmaisee tukensa Ukrainalle ja sen yliopistoyhteisölle.  Pyrimme auttamaan sodasta kärsiviä monin eri tavoin. Alla kerromme Ukrainan sotaan liittyvistä Aalto-yliopiston toimenpiteistä. 

Oppimispalveluiden kollegamme ovat olleet yhteydessä kaikkiin Aalto-yliopiston ukrainalaisiin opiskelijoihin ja esihenkilöt ja henkilöstöpalvelut ukrainalaisiin työntekijöihin kaiken mahdollisen tuen tarjoamiseksi.   

Parhaillaan käymme läpi ukrainalaisten työntekijöidemme työsopimuksia sekä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden tilanteen varmistaaksemme, etteivät kenenkään Aallossa työskentelevän tai opiskelevan ukrainalaisen työnteko tai opinnot keskeydy sodan aikana. 

Monien Aalto-yliopiston opiskelijoiden taloudellinen tilanne on sodan takia vaikeutunut tai vaikeutumassa. Selvitämme taloudellisten tukimuotojen tarjoamista heille.

Lisäksi valmistaudumme tarjoamaan opiskelupaikkoja pakolaisina Suomeen tuleville ukrainalaisille ja kartoitamme mahdollisuuksia auttaa pakolaisina maahan tulevia Aallon alojen tutkijoita. 

Myös alumniyhteisömme on ilmaissut vahvan tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille, ja alumniverkoston johtoryhmä kerää alumneilta ideoita hädänalaisten auttamiseksi.  

Seuraamme Suomen valtion ohjeistusta Venäjän kanssa tehtävästä tutkimus- koulutus- ja opiskelijavaihtoyhteistyöstä. Seuraamme ja noudatamme myös kansainvälisiä linjauksia, kuten mahdollisia EU-ohjelmiin liittyviä muutoksia. Selvitämme venäläisten toimijoiden kanssa tehtäviä yhteistyöhankkeita ja pakotteiden vaikutusta jo tehtyihin sitoumuksiin ja hankkeisiin. Korkeakouluille on jaettu tarkempaa tietoa pakotteista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Emme tee uusia sitoumuksia tai aloita uusia yhteistyöhankkeita Venäjän kanssa.    

Noudatamme ulkoministeriön matkustustiedotteita, joiden mukaan kaikkea matkustamista Ukrainaan, Venäjälle tai Valko-Venäjälle tulisi välttää. Näihin maihin opiskelijavaihtoja suunnitelleille pyritään aktiivisesti hakemaan vaihtoehtoisia kohteita. Oman korkeakoulun vaihtokoordinaattorit ohjaavat tässä asiassa.   

Olemme kriittisestä tilanteesta ja kansallisuudesta riippumatta kaikki jäseniä Aalto-yhteisössä, jossa jokainen on yhtä tärkeä ja arvokas. Odotamme jokaisen aaltolaisen toimivan arvojemme mukaisesti toisiamme arvostaen ja kunnioittaen, yhteistyöhaluisesti ja vastuullisesti. Emme suvaitse minkäänlaista vihapuhetta tai häirintää.  

 Mikäli kohtaat työssäsi tai opinnoissasi tilanteeseen liittyviä ongelmia tai kysymyksiä, voit lähettää viestin sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Moniammatillinen tiimi käsittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten lähettämiä viestejä luottamuksellisesti. 

Kaikki henkilökunnan jäsenet voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös työterveyshuoltoon tai oman korkeakoulun tai yksikön henkilöstöpalveluihin, ja opiskelijat YTHS:ään, oman korkeakoulunsa oppimispalveluihin tai Starting point of wellbeing -palveluihin. 

Olemme avanneet yliopiston verkkosivustolle Ukraina-sivun, johon kokoamme aiheeseen liittyviä uutisia, tukimuotoja ja muuta ajankohtaista materiaalia. Sivuston osoite on https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/ukrainan-sota. Sivusto päivittyy säännöllisesti.  

Aalto-yliopisto on perustanut Ukraina-koordinaatioryhmän, jota johtaa rehtori, ja jonka jäseniä ovat henkilöstöjohtaja, opetuksen ja tutkimuksen vararehtorit, turvallisuuspäällikkö, viestintäjohtaja, päälakimies, kehitysjohtaja sekä kumppanuus- ja yritysyhteistyöjohtaja. Ryhmä koordinoi Ukrainan tilanteeseen liittyviä Aalto-yliopiston toimenpiteitä, vastaa niiden viestinnästä ja huolehtii yliopiston yhteistyöstä kumppaneiden ja viranomaisten kanssa. 

Ukrainan sota

Kokoamme tälle sivulle tietoa, miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Aalto-yliopiston toimintaan. Täydennämme sivua säännöllisesti.

Siirry sivulle
Blue and yellow flags.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ARTS_Summer_School_2022_International_students_photo_Mikko_Raskinen_029 (1).jpg
Yliopisto Julkaistu:

Monet ulkomaalaiset opiskelijat jäävät mielellään töihin Suomeen

Työharjoittelupaikan tarjoaminen kansainväliselle osaajalle on hyvä ensikosketus yritykselle monikulttuurisuuteen.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.