Uutiset

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.
Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Professori Marko Hinkkanen. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Hanén

Professori Marko Hinkkanen Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja automaation laitokselta on saanut IEEE Fellow -arvonimen tammikuusta 2023 alkaen.

”IEEE Fellow -arvo osoittaa, että tutkimustyötämme pidetään merkittävänä ja että tulokset ovat vaikuttaneet alan kehitykseen” hän sanoo.

Professori Hinkkanen kiittää tohtoriopiskelijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan.

"Olen kehittänyt tohtoriopiskelijoideni ja teollisten yhteistyökumppaneideni kanssa erilaisia ohjausmenetelmiä sähkömoottorikäytöille ja verkkosuuntaajille, joita tarvitaan tehokkaassa energiankäytössä ja uusiutuvan energian liittämisessä sähköverkkoon. Vuosien varrella alumnit ovat siirtäneet tutkimustuloksiamme yrityksiin ja kaupallisiin tuotteisiin. Tämä tutkimusaihe kiehtoo minua, koska se mahdollistaa teorian soveltamisen käytäntöön ja ohjelmistojen yhdistämisen fysikaalisiin laitteistoihin."

IEEE on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö, jolla on yli 400 000 jäsentä. IEEE myöntää Fellow-arvon järjestön poikkeuksellisen ansioituneille jäsenille. Valittujen joukko on pieni, sillä yhtenä vuonna valittujen kokonaismäärä ei saa ylittää 0,01 % äänioikeutetuista jäsenistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.