Uutiset

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.
Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Professori Marko Hinkkanen. Kuva: Aalto-yliopisto / Anni Hanén

Professori Marko Hinkkanen Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja automaation laitokselta on saanut IEEE Fellow -arvonimen tammikuusta 2023 alkaen.

”IEEE Fellow -arvo osoittaa, että tutkimustyötämme pidetään merkittävänä ja että tulokset ovat vaikuttaneet alan kehitykseen” hän sanoo.

Professori Hinkkanen kiittää tohtoriopiskelijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan.

"Olen kehittänyt tohtoriopiskelijoideni ja teollisten yhteistyökumppaneideni kanssa erilaisia ohjausmenetelmiä sähkömoottorikäytöille ja verkkosuuntaajille, joita tarvitaan tehokkaassa energiankäytössä ja uusiutuvan energian liittämisessä sähköverkkoon. Vuosien varrella alumnit ovat siirtäneet tutkimustuloksiamme yrityksiin ja kaupallisiin tuotteisiin. Tämä tutkimusaihe kiehtoo minua, koska se mahdollistaa teorian soveltamisen käytäntöön ja ohjelmistojen yhdistämisen fysikaalisiin laitteistoihin."

IEEE on maailman suurin teknisten ammattilaisten järjestö, jolla on yli 400 000 jäsentä. IEEE myöntää Fellow-arvon järjestön poikkeuksellisen ansioituneille jäsenille. Valittujen joukko on pieni, sillä yhtenä vuonna valittujen kokonaismäärä ei saa ylittää 0,01 % äänioikeutetuista jäsenistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.
Mies katsoo kuvaruutua, josta hän katsoo takaisin virtuaalinen Kekkonen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa

Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."