Uutiset

Professori Ilkka Keppo tutkii epävarmuuden arviointia ja mallintamista

Mitä yhteistä on päätöksillä, joita voisin tehdä kahvikupillisen valitsemisesta matkalla töihin, ja päätöksistä, joita teemme energiajärjestelmämalleista tulevina vuosikymmeninä?

Ilkka Keppo

Professori Keppo on erikoistunut energiajärjestelmä- ja integroitujen arviointimallien käyttöön ja kehittämiseen, erityisesti erilaisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen keskittyviin kysymyksiin liittyen. Hänen tutkimuksensa läpileikkaava teema on epävarmuuden arviointi, karakterisointi ja mallintaminen ja hänen tutkimustuloksiaan on julkaistu esim. lehdissä Nature, Nature Energy, Nature Climate Change ja Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Keppo nimitettiin vakituiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle 1.11.2020 alkaen. Professuurin ala on energiajärjestelmät.

Hänellä on laaja kansainvälinen verkosto työskenneltyään viimeisen 15 vuoden aikana lukuisissa johtavissa tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa ympäri Eurooppaa Iso-Britanniassa (UCL), Alankomaissa (ECN) ja Itävallassa (IIASA). Ennen Aaltoon siirtymistään professori Keppo toimi energiajärjestelmien tutkimusalueen johtajana ja associate professorina UCL Energy Institute:ssa, University College Londonissa (UCL), missä hän myös aiemmin (2012-2015) johti Economics and Policy of Energy and Environment -maisteriohjelmaa.

Hän  valmistui tekniikan tohtoriksi energiatalouden ja voimalaitostekniikan alalta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2009.

Professori Keppo johti UCL:ssa instituuttinsa tutkimusta useissa kansallisen ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen saaneissa hankkeissa, joista viimeisin oli EU:n Horizon 2020 -rahoituksen saanut NAVIGATE-projekti (2019–2023). Hän valvoi UCL:sta lähtiessään suorana esimiehenä noin kymmentä  väitöskirja- ja post-doc tutkijaa. Hän on ollut myös aktiivinen vertaisarvioija noin 20:lle eri lehdelle, rahoittajalle ja järjestölle (esim. Nature Climate Change, Nature Communications, PNAS, Swiss National Science Foundation, FNRS, IPCC ja IEA) ja toimitusneuvoston jäsenenä yhdessä ja vierailevana jäsenenä kahdessa tieteellisessä julkaisussa. Hän on myös neuvonut ja avustanut erikseen sekä Britannian että Skotlannin hallintoja energiajärjestelmämallinnukseen liittyen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Book shelves in the library full of books
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kurssikirjojen kirjoittaja ja tiedekirjailija – tiesitkö, että olet oikeutettu lainauskorvaukseen?

Kaikki tekijät, jotka ovat kirjoittaneet tekstiä teokseen, jota lainataan kirjastoista, ovat oikeutettuja lainauskorvaukseen.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-sähköpostiosoite käyttöön Aalto-Primossa

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat jatkossa käyttää Aalto-Primossa vain Aalto-sähköpostiosoitettaan.
Tilannekuvia siitä, miten hiukkaset muuttavat muotoaan prosessin eri vaiheissa niitten alkuperäisestä jakautumisesta lopputulokseen. Kuva: Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat keksivät, miten jäljitellä veden ja tuulen tapaa siirtää materiaaleja

Hiukkaset siirtyvät tärinälevyllä haluttuun muotoon energiakentän ja älykkään algoritmin avulla. Tulevaisuudessa menetelmää voisi hyödyntää esimerkiksi solujen lajittelussa sekä uusissa valmistusteknologioissa.
Frank Martela
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Talousmittarit eivät riitä – Suomi tarvitsee koetun hyvinvoinnin kunnianhimoista mittaamista

Bruttokansantuotteen kaltaisten talousmittarien ja hiilidioksidipäästöjen kaltaisten ympäristömittarien rinnalle tarvitaan hyvinvoinnin suorempaa mittaamista, kirjoittaa Frank Martela.