Uutiset

Professori Ilkka Keppo tutkii epävarmuuden arviointia ja mallintamista

Mitä yhteistä on päätöksillä, joita voisin tehdä kahvikupillisen valitsemisesta matkalla töihin, ja päätöksistä, joita teemme energiajärjestelmämalleista tulevina vuosikymmeninä?

Ilkka Keppo

Professori Keppo on erikoistunut energiajärjestelmä- ja integroitujen arviointimallien käyttöön ja kehittämiseen, erityisesti erilaisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen keskittyviin kysymyksiin liittyen. Hänen tutkimuksensa läpileikkaava teema on epävarmuuden arviointi, karakterisointi ja mallintaminen ja hänen tutkimustuloksiaan on julkaistu esim. lehdissä Nature, Nature Energy, Nature Climate Change ja Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Keppo nimitettiin vakituiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle 1.11.2020 alkaen. Professuurin ala on energiajärjestelmät.

Hänellä on laaja kansainvälinen verkosto työskenneltyään viimeisen 15 vuoden aikana lukuisissa johtavissa tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa ympäri Eurooppaa Iso-Britanniassa (UCL), Alankomaissa (ECN) ja Itävallassa (IIASA). Ennen Aaltoon siirtymistään professori Keppo toimi energiajärjestelmien tutkimusalueen johtajana ja associate professorina UCL Energy Institute:ssa, University College Londonissa (UCL), missä hän myös aiemmin (2012-2015) johti Economics and Policy of Energy and Environment -maisteriohjelmaa.

Hän  valmistui tekniikan tohtoriksi energiatalouden ja voimalaitostekniikan alalta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2009.

Professori Keppo johti UCL:ssa instituuttinsa tutkimusta useissa kansallisen ja kansainvälisen tutkimusrahoituksen saaneissa hankkeissa, joista viimeisin oli EU:n Horizon 2020 -rahoituksen saanut NAVIGATE-projekti (2019–2023). Hän valvoi UCL:sta lähtiessään suorana esimiehenä noin kymmentä  väitöskirja- ja post-doc tutkijaa. Hän on ollut myös aktiivinen vertaisarvioija noin 20:lle eri lehdelle, rahoittajalle ja järjestölle (esim. Nature Climate Change, Nature Communications, PNAS, Swiss National Science Foundation, FNRS, IPCC ja IEA) ja toimitusneuvoston jäsenenä yhdessä ja vierailevana jäsenenä kahdessa tieteellisessä julkaisussa. Hän on myös neuvonut ja avustanut erikseen sekä Britannian että Skotlannin hallintoja energiajärjestelmämallinnukseen liittyen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi opiskelijaa opiskelemassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Henkilöstöä arvostava johtaminen lisää työhyvinvointia

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä hyvin menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla.
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.