Uutiset

Professori Heikki Remes: Kohti kestävää kehitystä erityislujien rakenteiden avulla

"Tutkimusalallani meritekniikassa kestävä kehitys tarkoittaa suurien, kevyiden ja kestävien rakenteiden tuottamista siten, että kulutetaan vähemmän materiaaleja ja resursseja", hän toteaa.

Heikki Remes

Heikki Remes nimitettiin vakituiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle 1.8.2020 alkaen. Professuurin ala on meritekniikka.

Professori Remes tunnetaan erityislujien merirakenteiden tutkijana sekä holistisesta lähestymistavasta, jossa perustutkimus yhdistyy uudenlaiseen opettamiseen ja tekniikkaan. Hänen tutkimuksensa painottuu tulevaisuuden kevytrakenteisiin, niiden mekaaniseen käyttäytymiseen ja väsymiseen aina mikromittakaavasta suurin rakenteisiin saakka. Alan huipputason lehdissä julkaistujen artikkelien lisäksi hänen tutkimuksensa on tuottanut uraauurtavia ratkaisuja matkustajalaivojen rakenteisiin.

Opettajana Remes on menestyksellä kasvattanut seuraavaa meritekniikan tutkijasukupolvea – neljä hänen alaisuudessaan työskennellyttä tutkjiatohtoria toimii nykyisin professoreina tunnetuissa kansainvälisissä yliopistoissa. Hän on jäsenenä useissa tieteellisissä toimikunnissa ja toimii muun muassa työryhmän vetäjänä kansainvälisessä hitsausjärjestö IIW:ssä (International Institute of Welding). Uransa aikana Remes on saanut useita tunnustuksia, kuten kansainvälisen laivanrakennusseura SNAME:n (Society of Naval Architects and Marine Engineers) kunniamaininnan sekä Aalto-yliopiston opetuksen vaikuttavuuspalkinnon, joka myönnettiin meritekniikan ryhmälle vuonna 2018.

Heikki Remes valmistui tekniikan tohtoriksi laivanrakennuksen ja materiaalitekniikan alalta Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2008. Hänet nimitettiin meritekniikan apulaisprofessoriksi Aalto-yliopistoon vuonna 2014. Sittemmin hän on toiminut vierailevana professorina Sveitsin valtiollisessa teknillisessä korkeakoulussa (EPFL) sekä vierailevana tutkijana Hampurin teknillisessä yliopistossa (TUHH) ja Waterloon yliopistossa Kanadassa

Uudet vakinaistetut professorit esittäytyvät

Lyhyillä yleistajuisilla videoilla vakinaistetut professorit esittelevät omaa alaansa ja tutkimustaan.

Lue lisää
Installation Talk, photo: Minna Pajari
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.