Pohjoismaisen järjestelmän ytimessä

Opetan luovuutta markkinoinnin opiskelijoille, ja myös oma tutkimukseni keskittyy luovuuteen. Pohdin työssäni päivittäin sitä, mitä luovuus on ja miten se voisi hyödyttää sekä yksilöitä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.
Se, että Aalto-yliopisto sijaitsee yhdessä tasa-arvoisista Pohjoismaista, antaa luovuudelle jo tietyt sen tarvitsemat edellytykset. Yhdenvertaisuus, toisin kuin hierarkkinen järjestys, luo hedelmällisen pohjan luovalle yhteistyölle.
Henri Weijo, apulaisprofessoriLuovuuden opettaminen on ollut uskomattoman palkitsevaa – luultavasti palkitsevampaa kuin mikään muu kauppakorkeassa opettamani aihe."
Monialaisessa yliopistossa, jossa kaikki tieteenalat toimivat (viimeinkin!) rinnakkain, luoville kohtaamisille on arjessa monia mahdollisuuksia. Pohjoismainen ilmainen koulutusjärjestelmä takaa myös sen, että opiskelijoiden opintoja ohjaavat henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet, eivät pelkästään ”turvalliset” ammatilliset valinnat. Tämä on luovuuden kannalta erityisen hyvä asia.
Meidän on kuitenkin pystyttävä hallitsemaan myös pohjoismaisen yhdenvertaisuuden kääntöpuolta, pyrkimystä yhdenmukaisuuteen. Radikaali luovuus keikuttaa venettä, mikä voi johtaa siihen, että luovuutta halutaan kahlita yksimielisyyden säilyttämisen turvaamiseksi.
Henri Weijo
Apulaisprofessori
Kauppakorkeakoulu
Unfolded
Unfolded -lehti esittelee luovuuteen ja vastuullisiin muutoksiin liittyviä monialaisia hankkeita, kokeiluja ja ajattelumalleja.

Radikaali luovuus
Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Lue lisää uutisia

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan
Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti
Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle
Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!