Uutiset

Pikaraitiolinja 15 aloitti liikennöinnin 21.10.

Liikuthan aina varovasti kiskojen läheisyydessä. Pikaraitioliikenne Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välisellä radalla alkoi lauantaina 21.10.
Pikaraitiovaunu Otaniemen pysäkillä

Lauantaina 21.10. uusi pikaraitioliikenne aloitti Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä. Pikaraitiolinja numero 15 kulkee 25 kilometrin ja 34 pysäkin mittaisella radalla tehostaen idän ja lännen välistä poikittaisliikennettä. 

Huomioithan turvallisuuden ja väistät aina pikaratikkaa

Lue lisää turvallisuudesta alta sekä HSL:n sivuilta.

Linjan reitti yhdistää esimerkiksi Itäkeskuksen, Aalto-yliopiston ja Keilaniemen metroasemat sekä Oulunkylän, Huopalahden ja Leppävaaran rautatieasemat. Pikaraitiolinja tulee ajan myötä korvaamaan runkolinjabussin 550 - linjan liikenne lakkautetaan HSL:n mukaan vuoden loppuun mennessä. Uuden pikaraitiolinjan aikataulut näkyvät reittioppaassa hyvissä ajoin ennen liikenteen käynnistymistä.

Lue lisää:

Lue lisää pikaratikka 15:stä HSL:n sivuilta

Pikaraitiolinja muuttaa kampuksella liikkumista – erityisesti jalankulkijan ja pyöräilijän tulee huomioida nämä seikat

Pikaraitiovaunu eroaa tavallisesta raitiovaunusta

Pikaraitiotien keskinopeus on suurempi kuin Helsingin kantakaupungin raitiovaunuilla. Pikaraitiotien vaunut kulkevat suurimman osan matkasta muusta liikenteessä erillisellä radalla ja radan pitkät suorat osuudet mahdollistavat sen, että pikaraitiovaunun vauhti on korkeimmillaan jopa 70 kilometriä tunnissa. Radan ylityspaikat ovat samassa tasossa muun liikenteen kanssa. 

Otaniemen kampuksen alueella liikkuminen on monimuotoista ja vilkasta. Siksi turvallinen liikkuminen kiskojen läheisyydessä edellyttää aina huolellisuutta ja harkintaa. Vältäthän poikkeuksetta viime hetken radan ylityksiä, koska painavan vaunun jarrutusmatka on pitkä.

Pikaraitiovaunun ylityspaikalla jalankulkija on aina väistämisvelvollinen

Tiesitkö että pikaraitiovaunun ylityspaikalla jalankulkija on aina väistämisvelvollinen vaunuun nähden? Se eroaa siksi tavallisesta suojatiestä, missä muu liikenne on aina väistämisvelvollinen jalankulkijaan nähden. Ylityspaikalla ei ole suojatien liikennemerkkejä tai ajoratamaalauksia. Ylityspaikan tunnistaa ruskeansävyisestä betonipinnasta ja raiteiden keskellä sijaitsevasta valkoisesta raitiovaunun kuvasta.

Lue lisää:

Ylityspaikat sujuvoittavat kaikkea liikennettä

HSL: Kysymyksiä ja vastauksia

HSL: Lisätietoa pikaratikasta

Event image for light rail carnival, which is the opening event for the light rail line 15.

Ratikkakarnevaalit - Pikaratikka 15 avajaisjuhlat Otaniemessä

Liikennöinti alkaa klo 9.20 Otaniemestä, jossa järjestetään pikaratikan avajaisjuhlat.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.