Uutiset

Panu Mustakallio on nimitetty LVI-tekniikan Professor of Practice -tehtävään

"Opettaminen on loistava tilaisuus siirtää teollista osaamista opiskelijoille ja osoittaa miten teoria viedään käytäntöön."
Panu Mustakallio
Panu Mustakallio. Kuva: Katriina Mustakallio

TkT Panu Mustakallio (s.1971) on kutsuttuAalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun LVI-tekniikan Professor of Practice -tehtävään viisivuotiskaudelle alkaen 1.6.2022.Tehtävä sijoittuu Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle, energiatehokkuus ja energiajärjestelmät -tutkimusryhmään.

Mustakallio jatkaa samalla päätyössään kehityspäällikkönä Halton Oy:n palveluksessa, jossa hän osaltaan vastaa liikerakennusten teknologia- ja ratkaisukehityksestä muun muassa sisäilmaston, ilmanjaon, ilmanvaihdon, ilmavirran hallinnan sekä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien alueella.

”Sisäilman merkitys terveydelle ja viihtyvyydelle on korostunut entisestään ilmastonmuutoksen ja koronaviruspandemian myötä. Panu Mustakallio on innostava opettaja, jonka kokemus LVI-alan tutkimuksesta ja kehitystyöstä sekä kattavat yhteydet alan yrityksiin avaavat opiskelijoillemme kiinnostavia näkymiä monitieteiselle ja tärkeälle alalle”, toteaa Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Opettaminen on loistava tilaisuus siirtää teollista osaamistani opiskelijoille ja osoittaa miten teoria viedään käytäntöön. Haluan rakentaa opiskelijoiden motivaatiota innokkaalla asenteellani aiheeseen ja avata askel askeleelta keskeisiä elementtejä”, lupaa Panu Mustakallio.

Panu Mustakalliolla on pitkä kokemus LVI-alan opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä Suomessa. Hän on toiminut vierailevana luennoitsijana sekä mentorina tohtori- ja maisteritason opiskelijoille sekä Suomessa että ulkomailla. Hänellä on vahvat yhteydet alan yrityksiin ja yhteiskunnan eri toimijoihin. Hän on johtanut useita LVI-alan tutkimusprojekteja mukaan lukien kuutta Business Finlandin rahoittamaa tutkimushanketta. 

Mustakallio väitteli Aalto-yliopistossa vuonna 2018 LVI-tekniikasta ja sisäilmastoteknologiasta. Väitöskirjassa tutkittiin ilman virtaukseen, säteilyyn ja niiden yhdistelmään perustuvien sisäilmastojärjestelmien toimintaa liittyen tilojen lämpöolosuhteisiin.

Mustakallio on kirjoittajana lähes sadassa julkaisussa mukaan lukien 17 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia, sekä toimii käsikirjoitusten arvioijana useissa alan kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa.

Professor of Practice on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

Halton on perheomisteinen, globaali teknologiajohtaja vaativien tilojen sisäilmaratkaisuissa. Tehtävämme Haltonilla on mahdollistaa ihmisten hyvinvointi näissä ympäristöissä. Suunnittelemme, valmistamme ja toimitamme ratkaisuja ammattikeittiöihin, terveydenhuollon tiloihin, julkisiin kiinteistöihin, offshore kohteisiin ja moneen muuhun. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa vastataksemme heidän erityistarpeisiinsa, ja jopa ylittääksemme heidän odotuksensa. Mahdollistamme turvalliset, mukavat ja tuottavat sisäympäristöt, jotka ovat energiatehokkaita ja kestävien periaatteiden mukaisia.

Yhteystiedot:

Panu Mustakallio
[email protected]
Aalto-yliopisto, Insinööritieteiden korkeakoulu, konetekniikan laitos

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kimmo Karhu is a post-doctoral researcher at Aalto University.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BalticSeaH2-hankkeessa aloitetaan vetylaakson rakentaminen Itämeren ympärille

Aalto-yliopisto keskittyy tutkimaan datavälitteisten verkostovaikutusten hyödyntämistä vetylaakson kasvun vauhdittamiseksi.
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.
Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.