Uutiset

Opiskelijoiden suunnittelema kilpailuvati voittoon Bocuse d’Orissa

Kilpailuastiasto oli Aalto-yliopiston opiskelijoiden Jinghua Zengin ja Niko Mankisen käsialaa.

Kuva: Kim Öhman

Kansainvälisen keittiömestareiden kilpailun Bocuse d’Orin loppukilpailu pidettiin 29.–30. tammikuuta Lyonissa Ranskassa. Suomen joukkueen lihavati valittiin parhaaksi 24 finalistimaan joukosta ja Suomen joukkue sijoittui neljänneksi.

Suomen joukkueen tämänvuotinen teema oli Survivors of the Ice Age, joka toimi myös astiaston suunnittelun lähtökohtana. Teema pohjusti värimaailmaa, materiaalivalintoja sekä tunnelmaa: hiiltyneen puun sekä loputtomien hankien keskeltä nousevia huurteisia ja jäätyneitä oksia.

”Emme pelkästään yrittäneet mennä teeman mukaan, vaan sisälle siihen. Palanut puu leiripaikalla, tuulen kasaamia lumimuodostelmia jäätyneellä aavalla, kuolleeksi luultujen kasvien ensisilmut ja niin edelleen. Kaikki tämä pidettiin mielessä jokaisessa päätöksentekovaiheessa yhdessä ruokien ja käytettävyyden asettamien vaatimusten kanssa”, kertovat Contemporary Design -koulutusohjelman opiskelija Mankinen ja Product and Spatial Design -koulutusohjelman opiskelija Zeng.

Kilpailuastiaston pohjaosa on valmistettu saarnesta, jonka päällä lepää lasi. Reunoilla kukkivat kukat ovat 3D-tulosteita ja lihavadin korkea valkoinen jalusta on valettu alumiinista. Lisäksi oksakomponentteihin, lihavatiin sekä sitä kehystävään renkaaseen on käytetty kromattua terästä.

Suunnittelutyö alkoi viime syyskuussa keraamikko, muotoilija Pekka Paikkarin johdolla yhteistyössä keittiömestari Ismo Sipeläisen ja assistentti Johan Kurkelan kanssa. Kokonaisuus toteutettiin Aalto-yliopiston työpajoilla Otaniemessä. Suunnittelutyö toteutettiin Suomen Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa hallinnoivan ja suomalaista ruokakulttuuria edistävän ELO-säätiön toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Opiskelija, muotoilija Niko Mankinen, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kauppakorkeakoulun alumni Ville Vahteri
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Ville Vahteri

Markkinointia Kauppakorkeakoulussa opiskellut alumnimme Ville Vahteri oli opiskeluaikanaan aktiivisesti mukana järjestämässä kasvuyritystapahtuma Slushia. Sieltä saadun kokemuksen siivittämänä hän päätyi perustamaan bränditoimisto Boun yhdessä Slush-kollegoidensa kanssa.
A person with AR glasses and a smart glove compiling a demo set
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kutistivat eleitä tunnistavan teknologian sormenpään kokoon - älyhanska toimii ilman nettiyhteyttäkin

Uudenlainen eleitä tunnistava tekoälyteknologia vaatii niin vähän resursseja, että se toimii paikallisesti vaikka älyvaatteissa.
Kuvassa Arto Lindblomin, Juhani Pekkalan ja Lasse Mitrosen kuvat sekä teksti Uudistuva kauppa vihreällä taustalla
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kaupan opetuksella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa

Seuraavassa Better Business – Better Society -seminaarissa keskustellaan siitä, millä tavoin ja mihin suuntaan kaupan ala on nyt uudistumassa.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.