Uutiset

Opiskelijoiden suunnittelema kilpailuvati voittoon Bocuse d’Orissa

Kilpailuastiasto oli Aalto-yliopiston opiskelijoiden Jinghua Zengin ja Niko Mankisen käsialaa.

Kuva: Kim Öhman

Kansainvälisen keittiömestareiden kilpailun Bocuse d’Orin loppukilpailu pidettiin 29.–30. tammikuuta Lyonissa Ranskassa. Suomen joukkueen lihavati valittiin parhaaksi 24 finalistimaan joukosta ja Suomen joukkue sijoittui neljänneksi.

Suomen joukkueen tämänvuotinen teema oli Survivors of the Ice Age, joka toimi myös astiaston suunnittelun lähtökohtana. Teema pohjusti värimaailmaa, materiaalivalintoja sekä tunnelmaa: hiiltyneen puun sekä loputtomien hankien keskeltä nousevia huurteisia ja jäätyneitä oksia.

”Emme pelkästään yrittäneet mennä teeman mukaan, vaan sisälle siihen. Palanut puu leiripaikalla, tuulen kasaamia lumimuodostelmia jäätyneellä aavalla, kuolleeksi luultujen kasvien ensisilmut ja niin edelleen. Kaikki tämä pidettiin mielessä jokaisessa päätöksentekovaiheessa yhdessä ruokien ja käytettävyyden asettamien vaatimusten kanssa”, kertovat Contemporary Design -koulutusohjelman opiskelija Mankinen ja Product and Spatial Design -koulutusohjelman opiskelija Zeng.

Kilpailuastiaston pohjaosa on valmistettu saarnesta, jonka päällä lepää lasi. Reunoilla kukkivat kukat ovat 3D-tulosteita ja lihavadin korkea valkoinen jalusta on valettu alumiinista. Lisäksi oksakomponentteihin, lihavatiin sekä sitä kehystävään renkaaseen on käytetty kromattua terästä.

Suunnittelutyö alkoi viime syyskuussa keraamikko, muotoilija Pekka Paikkarin johdolla yhteistyössä keittiömestari Ismo Sipeläisen ja assistentti Johan Kurkelan kanssa. Kokonaisuus toteutettiin Aalto-yliopiston työpajoilla Otaniemessä. Suunnittelutyö toteutettiin Suomen Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa hallinnoivan ja suomalaista ruokakulttuuria edistävän ELO-säätiön toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Opiskelija, muotoilija Niko Mankinen, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Koivukylän terveysaseman palvelukonsepti
Yhteistyö Julkaistu:

Palvelumuotoilua ja tilasuunnittelua yhdistävä kurssiyhteistyö ratkoi diabetespotilaiden palvelupolun haasteita

Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat kehittivät käyttäjälähtöisiä tila- ja palvelukonsepteja Vantaan Koivukylän terveysasemalle.
Henri Salomaa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Henri Salomaa

”Työelämässä on tärkeää halu oppia, sillä osaaminen ja ammattitaito kehittyvät suurilta osin vasta käytännössä”, kertoo alumnimme Henri Salomaa, joka työskentelee Deloittella tilintarkastuksen Traineena ja samanaikaisesti opiskelee viimeistä vuotta laskentatoimen maisteriohjelmassa.
Picture: Topias Dean / Sitra.
Yhteistyö Julkaistu:

Selvitys: Rakentava vuorovaikutus ratkaisee pelin etätiimeissä

Kun etätiimeissä ratkaistaan haastavia ja monimutkaisia ongelmia, korostuvat yksilön kyvyt sanoittaa ajatuksiaan ja luoda sanallista yhteyttä muiden ajatuksiin. Tasapuolisesti osallistuvat tiimit rakensivat toistensa välille liittymäpintoja pohtivien puheenvuorojen ja avointen kysymysten avulla.
CYBER_Aki-Pekka_Sinikoski010.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun tutkijoita mukana nyt yhteensä viidessä tutkimuksen huippuyksikössä

Suomen Akatemia on valinnut yhteensä 11 uutta huippuyksikköä. Perustieteiden korkeakoulun tutkijat ovat mukana ottamassa selvää keinotekoisesti älykkäistä materiaaleista, matematiikan viimeisimpien edistysaskeleiden sovelluksista sekä ilmakehän molekyyliprosesseísta.