Uutiset

Opiskelijoiden suunnittelema kilpailuvati voittoon Bocuse d’Orissa

Kilpailuastiasto oli Aalto-yliopiston opiskelijoiden Jinghua Zengin ja Niko Mankisen käsialaa.

Kuva: Kim Öhman

Kansainvälisen keittiömestareiden kilpailun Bocuse d’Orin loppukilpailu pidettiin 29.–30. tammikuuta Lyonissa Ranskassa. Suomen joukkueen lihavati valittiin parhaaksi 24 finalistimaan joukosta ja Suomen joukkue sijoittui neljänneksi.

Suomen joukkueen tämänvuotinen teema oli Survivors of the Ice Age, joka toimi myös astiaston suunnittelun lähtökohtana. Teema pohjusti värimaailmaa, materiaalivalintoja sekä tunnelmaa: hiiltyneen puun sekä loputtomien hankien keskeltä nousevia huurteisia ja jäätyneitä oksia.

”Emme pelkästään yrittäneet mennä teeman mukaan, vaan sisälle siihen. Palanut puu leiripaikalla, tuulen kasaamia lumimuodostelmia jäätyneellä aavalla, kuolleeksi luultujen kasvien ensisilmut ja niin edelleen. Kaikki tämä pidettiin mielessä jokaisessa päätöksentekovaiheessa yhdessä ruokien ja käytettävyyden asettamien vaatimusten kanssa”, kertovat Contemporary Design -koulutusohjelman opiskelija Mankinen ja Product and Spatial Design -koulutusohjelman opiskelija Zeng.

Kilpailuastiaston pohjaosa on valmistettu saarnesta, jonka päällä lepää lasi. Reunoilla kukkivat kukat ovat 3D-tulosteita ja lihavadin korkea valkoinen jalusta on valettu alumiinista. Lisäksi oksakomponentteihin, lihavatiin sekä sitä kehystävään renkaaseen on käytetty kromattua terästä.

Suunnittelutyö alkoi viime syyskuussa keraamikko, muotoilija Pekka Paikkarin johdolla yhteistyössä keittiömestari Ismo Sipeläisen ja assistentti Johan Kurkelan kanssa. Kokonaisuus toteutettiin Aalto-yliopiston työpajoilla Otaniemessä. Suunnittelutyö toteutettiin Suomen Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa hallinnoivan ja suomalaista ruokakulttuuria edistävän ELO-säätiön toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Opiskelija, muotoilija Niko Mankinen, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Yhteistyö Julkaistu:

FITech-verkoston yliopistojen ensimmäinen ristiinopiskeluyhteistyö käynnistynyt

FITech-verkostoon kuuluvat Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu ja Turun yliopiston teknillinen tiedekunta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa sivuaineiden ristiinopiskelun.
Kemira bootcamp 2020
Yhteistyö Julkaistu:

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin.
Two women sitting by a computer looking at a video chat
Yhteistyö Julkaistu:

Aallon opiskelijat ja työnantajaorganisaatiot kohtasivat virtuaalisesti Aalto Talent Expo Online -rekrytointimessuilla

Aalto Talent Expo Online järjestettiin 12-14.1.2021. Virtuaaliseen tapahtuman webinaareissa ja tapaamisissa vierailtiin tuhansia kertoja.
The BScBA Program alumna Tuuli Hakkarainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuuli Hakkarainen

Toisin kuin useimmat opiskelutoverinsa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Tuuli Hakkarainen valitsi akateemisen uran. Hän väitteli tohtoriksi joulukuussa 2020 ja tutki väitöskirjassaan asiantuntijuuden jakamista monikansallisissa yrityksissä.