Uutiset

Opiskelijoiden ehdotus hyväntekeväisyystapahtumasta voitti Unite!4Future-kilpailun

Santeri Kokkonen Aalto-yliopistosta ja viisi opiskelijaa Wroclaw Tech:stä voittivat matkan Unite!-yliopistoallianssin opiskelijafestivaalille Portugaliin Night-time Letter Writing -hyväntekeväisyystapahtumaehdotuksellaan.
Santeri Kokkonen sitting on a red armchair at Dipoli.
Santeri Kokkonen opiskelee informaatioteknologiaa sähkötekniikan korkeakoulussa.

Unite!4Future-kilpailussa opiskelijoita kannustetaan jakamaan näkemyksensä tulevaisuuden yliopistosta. Yliopistojen välinen kansainvälinen yhteistyö on yksi kilpailun ja Unite!-yliopistoallianssin periaatteista. 

Tämän vuoden voittajajoukkue koostui Aalto-yliopiston ja puolalaisen Wrocław Techin opiskelijoista. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Aalto-yliopiston opiskelija Santeri Kokkonen sekä Wroclaw Tech:n opiskelijatKarina Skowrońska, Eliza Spętana, Natalia Sienkiewicz, Tobiasz Pędzik ja Wiktor Kępiński. Santeri Kokkonen opiskelee toista vuotta informaatioteknologiaa Aallon sähkötekniikan korkeakoulussa. 

Opiskelijoiden ehdotus oli Night-time Letter Writing -hyväntekeväisyystapahtuma, jossa vapaaehtoiset kirjoittavat kirjeitä pyytäen rahaa vammaisia opiskelijoita tukevalle stipendirahastolle. Kirjeet kirjoitetaan symbolisesti käsin. Tapahtuma on järjestetty Wroclawissa jo kuusi kertaa, ja nyt opiskelijaryhmä kehitti uuden vision hankkeesta tavoitteenaan toteuttaa se muissakin Unite!-yliopistoissa. 

"Parasta kilpailussa oli osallistumisen matala kynnys ja verkostoituminen. Kilpailuun osallistuminen oli tehty helpoksi. Sitä varten ei tarvinnut käydä mitään kursseja tai olla tietyn asteen/linjan opiskelija, vain lähdit rakentamaan joukkuetta ja ideoimaan. Itse prosessin aikana pääset toteuttamaan haaveitasi ja samalla tutustumaan opiskelijoihin ympäri Eurooppaa," kuvaa Santeri Kokkonen. 

Karina Skowronska Wroclaw Tech:stä sanoo, että "tämä hyväntekeväisyystapahtuma, kuten myös Unite!,osoittaa, että nuoret voivat yhdessä luoda jotain suurempaa". 

Opiskelijat tapasivat ehdotustaan suunnitellessaan vain verkossa, joten nyt he odottavat jo innokkaasti tapaamista kasvotusten Uniten opiskelijafestivaaleilla, jotka järjestetään Lissabonissa 29. kesäkuuta - 2. heinäkuuta.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot Julkaistu:

Hakeutuminen JOO-opintoihin muissa suomalaisissa yliopistoissa

Hakeutuminen JOO-opintoihin muissa suomalaisissa yliopistoissa lokakuussa 2023
Students working together by a laptop
Opinnot Julkaistu:

Työskentele Aallon infoilijana - käy koulutus verkkokurssina

Haluatko esitellä Aaltoa lukiolaisille ja ansaita lisätuloja? Uudistunut koulutus on nyt tarjolla MyCourses-kurssina.
Students in the School of Business
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Työskentele kampusoppaana - osallistu koulutukseen 20.9.2023

Haluaisitko kampusoppaaksi lukiolaisryhmille? Osallistu koulutukseen 20.9.2023 klo 16-18 Otaniemen kampuksella - ilmoittaudu heti!
students and a book shelf
Opinnot Julkaistu:

Hyvinvointia ja arjen merkityksellisiä kohtaamisia – ilmoittaudu mukaan syksyn myötätuntomentorointiryhmiin

Myötätuntoteemaista mentorointia tohtoriopiskelijoiden vertaisryhmissä pilotoidaan tänä syksynä Aallossa.