Uutiset

Opiskelijoiden ehdotus hyväntekeväisyystapahtumasta voitti Unite!4Future-kilpailun

Santeri Kokkonen Aalto-yliopistosta ja viisi opiskelijaa Wroclaw Tech:stä voittivat matkan Unite!-yliopistoallianssin opiskelijafestivaalille Portugaliin Night-time Letter Writing -hyväntekeväisyystapahtumaehdotuksellaan.
Santeri Kokkonen sitting on a red armchair at Dipoli.
Santeri Kokkonen opiskelee informaatioteknologiaa sähkötekniikan korkeakoulussa.

Unite!4Future-kilpailussa opiskelijoita kannustetaan jakamaan näkemyksensä tulevaisuuden yliopistosta. Yliopistojen välinen kansainvälinen yhteistyö on yksi kilpailun ja Unite!-yliopistoallianssin periaatteista. 

Tämän vuoden voittajajoukkue koostui Aalto-yliopiston ja puolalaisen Wrocław Techin opiskelijoista. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Aalto-yliopiston opiskelija Santeri Kokkonen sekä Wroclaw Tech:n opiskelijatKarina Skowrońska, Eliza Spętana, Natalia Sienkiewicz, Tobiasz Pędzik ja Wiktor Kępiński. Santeri Kokkonen opiskelee toista vuotta informaatioteknologiaa Aallon sähkötekniikan korkeakoulussa. 

Opiskelijoiden ehdotus oli Night-time Letter Writing -hyväntekeväisyystapahtuma, jossa vapaaehtoiset kirjoittavat kirjeitä pyytäen rahaa vammaisia opiskelijoita tukevalle stipendirahastolle. Kirjeet kirjoitetaan symbolisesti käsin. Tapahtuma on järjestetty Wroclawissa jo kuusi kertaa, ja nyt opiskelijaryhmä kehitti uuden vision hankkeesta tavoitteenaan toteuttaa se muissakin Unite!-yliopistoissa. 

"Parasta kilpailussa oli osallistumisen matala kynnys ja verkostoituminen. Kilpailuun osallistuminen oli tehty helpoksi. Sitä varten ei tarvinnut käydä mitään kursseja tai olla tietyn asteen/linjan opiskelija, vain lähdit rakentamaan joukkuetta ja ideoimaan. Itse prosessin aikana pääset toteuttamaan haaveitasi ja samalla tutustumaan opiskelijoihin ympäri Eurooppaa," kuvaa Santeri Kokkonen. 

Karina Skowronska Wroclaw Tech:stä sanoo, että "tämä hyväntekeväisyystapahtuma, kuten myös Unite!,osoittaa, että nuoret voivat yhdessä luoda jotain suurempaa". 

Opiskelijat tapasivat ehdotustaan suunnitellessaan vain verkossa, joten nyt he odottavat jo innokkaasti tapaamista kasvotusten Uniten opiskelijafestivaaleilla, jotka järjestetään Lissabonissa 29. kesäkuuta - 2. heinäkuuta.

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, kesä 2024

Hei opiskelija! Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevaa itseopiskelumateriaalia ja ohjausta kesän aikana. Myös YTHS palvelee opiskelijoita kesällä.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!