Uutiset

Opiskelijat syventyivät terveysalan innovaatioihin ja yrittäjyyteen

Opiskelijat syvensivät terveysteknologian innovaatioiden ja uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien kaupallistamisen osaamistaan HealthTech Linkage -kurssilla keväällä 2023.
Students at the HealthTech Linkage course 2023

HealthTech Linkage -kurssilla Aallon ja Helsingin yliopiston opiskelijat oppivat muun muassa terveydenhuoltojärjestelmästä, lääkinnällisten laitteiden innovoinnista ja kaupallistamisesta ja digitaalisista terveyspalveluista. Kurssin kymmenen vierailevaa luennoitsijaa valottivat puheenvuoroissaan yrittäjyyttä, innovaatiota ja yrityshautomoiden toimintaa. Kurssi tarjoaa verkostoitumisalustan eritaustaisille opiskelijoille ja terveysteknologian eri osa-alueiden ammattilaisille. Kurssille otetaan yhteensä 20 maisteriopiskelijaa Aallosta ja Helsingin yliopistosta. 

"Minulla oli onni päästä mukaan HealthTech Linkage -kurssille, joka se on yksi harvoista kursseista, joissa yhdistyy yritysyhteistyö, yrittäjyys ja tiede. Kurssi oli täydellinen yhdistelmä näkemyksellisiä asiantuntijapuheenvuoroja ja kiinnostavia vierailuja. Itselleni innovaatiohaaste oli kurssin kohokohta, ja opin tärkeitä taitoja tulevaisuuden työelämää varten. Kaikista parasta kurssissa oli kuitenkin mahdollisuus tavata samanhenkisiä ihmisiä, joista monista tuli elinikäisiä ystäviäni", kertoo Ghida Khalife, Helsingin yliopiston Master’s Programme in Translational Medicine -maisteriohjelman opiskelija. 

Opiskelijat ratkoivat yritysten aitoja haasteita 

Kurssin aikana opiskelijoilla oli kahden viikon mittainen ryhmäprojekti, jossa mietittiin keinoja parantaa Parkinson-potilaiden hoitoa suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä. Sitä seurasi kuuden viikon projekti, jossa analysoitiin jonkin yrityksen liiketoimintaongelmaa ja tarjottiin siihen ratkaisu. 

Kurssiin toteutukseen osallistui opiskelijoiden lisäksi paljon muitakin – 10 opetushenkilökunnan jäsentä, 10 vierailevaa luennoitsijaa ja monia muita yritysten edustajia. Jokainen opiskelija sai oman mentorin.

Opiskelijat ratkoivat seuraavia yritysten antamia haasteita:  

  • Bayer: Miten ottaa tutkimukseen osallistujien omaishoitajat, kuten perheenjäsenet, paremmin mukaan kliinisiin lääketutkimuksiin? 
  • Nordic Healthcare Group: Miten parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja työssä pysymistä, jotta julkista hammashoitoa voidaan parantaa?
  • Gluce: Kuinka kaupallistaa kuntoilusovellus motivoimalla käyttäjiä kuntoilemaan enemmän? 
  • Kring Ventures: Miten kaupallistaa 3D-tulostettu pohjallinen, joka muun muassa vähentää kipua ja parantaa kengän mukavuutta?

"Annoimme opiskelijatiimille todella haastavan projektin.  Olin vaikuttunut opiskelijoiden työpanoksesta ja siitä, miten he saivat testattua liikeidean toteutuskelpoisuuden varsin lyhyessä ajassa olemalla yhteydessä terveydenhuoltoalan sidosryhmiin ja potilaisiin", sanoo Christoph Brandin, Kööpenhaminassa toimivan Kring Venturesin osakas. 

Päätöstapahtumassa 20.4. opiskelijat esittelivät ratkaisunsa mentoreille ja vieraileville luennoitsijoille, muille yrittäjille, isojen yritysten edustajille, opettajille ja muille alan sidosryhmille, joiden joukossa oli vieraita Tanskasta ja Saksasta. Päätöstilaisuuden isäntänä toimi Bayer Nordics, ja se pidettiin heidän pääkonttorillaan Tapiolassa. Tilaisuudessa käytiin monia hyödyllisiä keskusteluja ja luotiin kiinnostavia kontakteja. 

"Oli hienoa saada osallistua kurssin toteuttamiseen. Yhteisötapahtumassa oli mahdollisuus verkostoitua muiden alan toimijoiden kanssa ja se varmasti auttaa pohjoismaista terveysteknologia-alan ekosysteemiä tiivistämään yhteistyötään", Christoph Brandin sanoo. 

HealthTech Linkage -kurssista 

Tämä poikkitieteinen kurssi järjestetään Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan yhteistyönä. Opiskelijat tulevat monista eri maisteriohjelmista: Aallossa ohjelmista kuten Master’s Programme in Life Science Technologies, Master’s Programme in Industrial Engineering & Management ja Master’s Programme in Economics ja Helsingin yliopistossa mm. Master’s Programme in Translational Medicine -maisteriohjelmasta sekä neurotieteen ja fysiologian maisteriohjelmasta. Kurssi on avoin kaikille Aallon ja Helsingin yliopiston maisteriopiskelijoille. Kurssista saa 10 opintopistettä ja sille otetaan 20 opiskelijaa. 

Kurssi järjestetään seuraavan kerran keväällä 2024. Lisätietoa kurssista: https://healthtechlinkage.aalto.fi

Program Director

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.